|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 00:43
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
addeek |
#76003 Wysłany:
30 Gru 2007, 00:59; Temat postu: wypadanie zapłonów... POMOCY ! |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam,
Jestem zmuszony zwrócić się do Was o pomoc.
Mianowicie założyłem do swojego punciaka instalacje gazową. Silnik 1.1 55S. Rok czasu jeździłem i wszystko było OK, aż w końcu...
.. no właśnie... na niskich obrotach jak dodaje gazu to strasznie szarpie, muszę powolutku. Na wyższych problem ten nie występuje. Jak na biegu jałowym nagle nacisne mocno na pedał gazu to strasznie strzela (wypadają zapłony). Instalacje gazową mam na gwarancji, bylem juz nawet z 10 razy na regulacji, nawet reduktor był wymieniany na nowy i nic nie pomogło. Koleś od gazu twierdzi, że z gazem jest wszystko OK i że to na pewno nie wina gazu. Na benzynie jeździ się bez zarzutu. Dodatkowo jak przełącze na gaz to swieci się kontrolka od wtrysku. Wymieniłem juz świece, przewody i cewkę i dalej to samo. BYłem już u 5 mechaników i żaden nie potrafi powiedzieć co się dzieje. Co dziwne jak jest zimny silnik to jest wszystko OK, problem pojawia się jak sie rozgrzeje. Może ktoś spotkał się z czymś takim???
Bardzo proszę o pomoc.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mariano italiano |
#76007 Wysłany:
30 Gru 2007, 01:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: śląsk Rejestracja: 17 Cze 2007, Posty: 280
|
Rada jest jedna wyrzuć gaz do kosza  tak to jest z tym badziewiem chce się zaoszczędzić a nic z tego nie wychodzi.A jeśli chcesz jeździć za darmo to polecam hulajnogę 
|
|
Góra |
|
 |
MaXuS |
#76013 Wysłany:
30 Gru 2007, 01:16; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Bydzia Rejestracja: 31 Maj 2007, Posty: 123
|
A ja Ci kolego pomoge bedzie Cie to kosztowało cała naprawa i regulacja gazu 0 zł i jakies 15 min roboty;] Wiec wykręcasz świece zmniejszasz przerwę na nich i to konkretnie wkręcasz i przejedz sie troszkę i bedzie wszystko jak nowe. GWARANTUJE ponieważ miałem identycznie tyle ze mi nikt tego nie powiedział i wymieniłem parownik wszystkie filtry filierki itp.. w sumie tylko butla został i dalej szarpał. Wiec zmieniłem przerwe na mniejsza na świecach i chodzi jak burza (a te objawy jakie Ty masz kosztowąły mnie słono rozerwało mi od strzałów cały filtr powietrza w drobny mak) wiec nie czekaj KOLEGO RÓB i mów czy Ci pomogło! Pozdrawiam
[ Dodano: 30 Gru 2007 01:16 ] proszę odpisz jak pomogło:D będę czuł sie wielki ze komuś w końcu pomogłem;D
_________________ MHM Tuning Optyczny;] "jak nie jeździ niech gra i wygląda!" -słowa pradziada
|
|
Góra |
|
 |
wito76 |
#76111 Wysłany:
30 Gru 2007, 15:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Opoczno Rejestracja: 03 Wrz 2007, Posty: 139
|
Maxus, uprzedzileś mnie, też miałem podpowiadac zmniejszenie przerwy na swiecach. Tez kichał mi jak gruźlik, ustawilem niezalecane 0,6mm i jest miodzio.
_________________ Punto 55, benzyna + LPG
|
|
Góra |
|
 |
addeek |
#76226 Wysłany:
31 Gru 2007, 00:25; Temat postu: !!!!!!!!!!! |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Dzieki wielkie !!!!!!
Zmniejszyłem przerwy do 0,4 mm i jak ręką odjął ! NIesamowiete, u 6 mechaników byłem i żaden nie wiedział co sie dzieje.
Jeszcze raz wielkie dzieki ! Od konca sierpnia się tak męczyłem a to taka dupiewka.... już chciałem sprzedawać punciaka, no ale widocznie jeszcze mi posłuży.
Jestem bardzo wdzieczny !!!
Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
 |
MaXuS |
#76246 Wysłany:
31 Gru 2007, 02:04; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Bydzia Rejestracja: 31 Maj 2007, Posty: 123
|
Heheh ja kupiłem i miałem identycznie kazali mi silnik wymieniać  ^:D bo nibt zajechany przez LPG  ale Na forum można wiele sie nauczyć:) nie ma za co:) zaoszczędziłeś wymiany silnika bo moze by Ci napchali kitu jak mi a ja młody to łapałem  hehe pozdr
_________________ MHM Tuning Optyczny;] "jak nie jeździ niech gra i wygląda!" -słowa pradziada
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|