Imię: Krzysztof
Samochód: Punto Evo 3d
Silnik: 1.2 8V 69KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: MyLive
Województwo: śląskie [S]
Myję tym samym co od zewnątrz i szyby w domu. Mr Muscle. Zawsze idealnie, nigdy nie miałem problemu.
Imię: Krzysztof
Samochód: Punto Evo 3d
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: MyLive
Mazy na szybie to chyba jedyna rzecz , której bym nie strawił w aucie. Mazy zostawały mi po płynach clean, ajax i wielu innych. Tylko Mr Muscle + reczniki papierowe dają rade i jest idealnie.
Imię: Robert
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Ostroróg Rejestracja: 29 Wrz 2012, Posty: 1004 Pomógł: 4
Na mazy od środka powstałe po myciu płynem najlepszym sposobem jest czysta, sucha ściereczka z mikrofibry i energiczna polerka. Sprawdzone, polecam
Silnik: 1.4 16V 95KM
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 07 Sty 2008, Posty: 284
polecam zwykłą IPA rozcieńczoną 1:1 z woda destylowaną (nie z TEsco bo jest kiepska) Ja używam osobiście Meguiars Glass Cleaner Concentrate i szybki idealnie czyste
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Active
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14391 Pomógł: 128
Wysoka niebieska puszka (jak z Plakiem) z napisem "Glas Reiniger" kupowana na stoisku samochodowym w Tesco (nie znalazłem zdjęcia produktu na necie). Po psiknięciu otrzymujemy białą piankę, która ma zapach spalonych włosów (amoniak).
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 120 000 kmGRIGIO STEEL GorącaSzesnastkaClub
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 05 Gru 2010, Posty: 641 Pomógł: 3
robcok napisał(a):
polecam zwykłą IPA rozcieńczoną 1:1 z woda destylowaną (nie z TEsco bo jest kiepska) Ja używam osobiście Meguiars Glass Cleaner Concentrate i szybki idealnie czyste
Zgadzam się w całej rozciągłości. Zainwestujesz 125zł i wystarczy dla wnuczków Twoich prawnuczków
_________________ Punto Evo 1,4 77KM B&Me, 5d Czarno-czerwony Progressive Mój czarnuch
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 07 Sty 2008, Posty: 284
rufus295 napisał(a):
robcok napisał(a):
Zgadzam się w całej rozciągłości. Zainwestujesz 125zł i wystarczy dla wnuczków Twoich prawnuczków
po co odrazu cały baniak 3,8L ?? ja kupiłem bodajże 0.5 i prawie nic nie ubyło po odlaniu i rozcieńczeniu 1:10
Imię: Michał
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Wersja: HGT
Miejscowość: SL/SK/SZ/SZA Rejestracja: 21 Cze 2006, Posty: 13068 Pomógł: 54
domin45670 napisał(a):
Wysoka niebieska puszka (jak z Plakiem) z napisem "Glas Reiniger" kupowana na stoisku samochodowym w Tesco (nie znalazłem zdjęcia produktu na necie). Po psiknięciu otrzymujemy białą piankę, która ma zapach spalonych włosów (amoniak).
Mam coś podobnego - pianka z amoniakiem
Angielski wynalazek za 7zł:
Rewelka jak stare najtańsze chamskie płyny do szyb z amoniakiem, których już w zasadzie nie ma. Te pachnące do szyb - jaki drogi by nie był zawsze smugi zostawi
To samo tylko nieco inna etykieta:
Generalnie wszystkie produkty tej firmy dają radę Może nie są super pachnące ale to co mają zrobić robią b. dobrze
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Możesz zakładać nowe tematy na tym forum Możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum