|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 23:02
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
winnetou |
#781251 Wysłany:
22 Lip 2015, 21:46; Temat postu: Problem z lampką oświetlenia wewnętrznego |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Kuba
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
|
Witam Mam problem z lampką sufitową. Problem polega na tym, że nie można włączyć lampki "na stałe" przy pomocy włącznika. Lampka działa tylko przy otwarciu drzwi oraz po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki. Sprawdziłem bezpieczniki odpowiedzialne za oświetlenie wewnętrzne i były ok. Macie jakiś pomysł co może być powodem takiego działania lampki  Czyżby uszkodzony body comp 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mycior |
#781274 Wysłany:
23 Lip 2015, 13:21; Temat postu: Re: Problem z lampką oświetlenia wewnętrznego |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Damian
Samochód: Abarth Grande Punto
Silnik: 1.4 16V 180KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Esseesse
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Syców Rejestracja: 08 Gru 2014, Posty: 812 Pomógł: 3
|
|
Góra |
|
 |
winnetou |
#781286 Wysłany:
23 Lip 2015, 18:53; Temat postu: Re: Problem z lampką oświetlenia wewnętrznego |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Lampka jest ok. Właśnie podpialem lapke z Punto II i efekt jest ten sam.Czarny przewód wyglada na cały więc to chyba nie jest wina okablowania. 
|
|
Góra |
|
 |
mycior |
#781292 Wysłany:
23 Lip 2015, 19:44; Temat postu: Re: Problem z lampką oświetlenia wewnętrznego |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Damian
Samochód: Abarth Grande Punto
Silnik: 1.4 16V 180KM
Wersja: Esseesse
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Syców Rejestracja: 08 Gru 2014, Posty: 812 Pomógł: 3
|
|
Góra |
|
 |
abel |
#781294 Wysłany:
23 Lip 2015, 20:22; Temat postu: Re: Problem z lampką oświetlenia wewnętrznego |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Wersja: Emotion
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: ełk Rejestracja: 12 Cze 2007, Posty: 574 Pomógł: 18
|
masz pojedyńczą lampke tj z jedną żarówką ? jesli tak to bezp F53 Przednia lampa sufitowa G10 zasilana jest w linii zabezpieczonej bezpiecznikiem F53 znajdującym się w Body Computer M1. Lampa sufitowa G10 zostaje zasilana z Body Computer M1, zgodnie z logiką opisaną poprzednio ze styku 25 konektora E, natomiast ze styku 3 konektora C przesyłany jest sygnał analogiczny sterowania czasowego. czy jak masz zamkniete drzwi to możesz włączyc lampke za pomoca wyłącznika?
Załączniki: |
lampka sufitowa wersja low.png [ 47.28 KiB | Obejrzany 2810 razy ]
|
|
|
Góra |
|
 |
winnetou |
#781379 Wysłany:
25 Lip 2015, 13:06; Temat postu: Re: Problem z lampką oświetlenia wewnętrznego |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Mam lampkę z dwoma żarówkami.Jak mam zamknięte drzwi to nie mogę włączyć lampki. Co ciekawe, gdy mam otwarte drzwi to nie mogę wyłączyć żarówki znajdującej się po prawej stronie.Lampka reaguje tylko na przełącznik po lewej stronie. Dzisiaj podpiąłem ją do Punto II FL i działa bez problemu. Sprawdziłem też napięcia i w PII jest ok. Z kolei w GP jest 12V, które jest przez pewien czas i 8V, które jest na stałe... 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|