Chciałbym zainwestować w nowe radio (z fabrycznym chyba jest za dużo problemów żeby je zaadaptować) i dlatego myślę o adapterze do sterowania niefabrycznym radiem. Tylko zastanawiam się czy instalacja elektryczna w moim kropku przewiduje taka możliwość. Ogólnie mam przyciski na kierownicy ale nie widzę trzeciej kostki, która zapewne służy do sterowania. Z tego co się orientuje to jest tylko kostka ISO.
1. Jest możliwość że pomimo przycisków na kierownicy nie mam odpowiedniej kostki która jest odpowiedzialna za sterowaniem radiem?
[ Dodano: 09 Sie 2015 19:24 ]Może pomoże zdjęcie kostki od radia. Ogólnie wiem że w polskich kropkach nie ma szyny CAN. Z tego co wiem to do szyny CAN idą dwa skręcone ze sobą kable. U mnie takich nie ma więc pewnie zamontowany jest jakiś inny interfejs/szyna. Ogólnie kostka u mnie wygląda tak:

Co to może być za rodzaj szyny? Czy w ogóle w kostce są kable odpowiedzialne za sterowanie radiem?
[ Dodano: 11 Sie 2015 18:39 ]Czy może ktoś wie czy w Grande Punto jest możliwość żeby nie było szyny CAN? Np w kropkach z polskiego salonu? Jeżeli tak to w jaki sposób rozwiązane jest sterowanie radia z kierownicy?