|
Obecny czas: 18 Maj 2025, 08:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
władimir |
#781539 Wysłany:
28 Lip 2015, 10:52; Temat postu: Wymiana drzwi |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Karol
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 69KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
|
Siemanko!
Z powodu stłuczki (kobieta za kółkiem), mam do wymiany lewe drzwi - przednie i tylne. Zabrałem się za wymianę, ponieważ posiadam już nowe(tył), ale śruby imbusowe mocujące zawias do kolumny, za chiny ludowe nie chcą ruszyć. Popsikałem WD 40 ze 4 razy ale dalej nic. Ukręciłem już klucz imbusowy. Czy jakieś rady albo cuś
Jeśli chodzi o przednie drzwi to chyba należy zdemontować przedni lewy panel nadkola. Czy są z tym jakieś trudności ew. jakieś ukryte śruby?
Prosił bym o pomoc w tym temacie. Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Lukasztg |
#783845 Wysłany:
02 Wrz 2015, 23:46; Temat postu: Re: Wymiana drzwi |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Lukasz
Samochód: Punto Bertone
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Tarnowskie góry / Regensburg Rejestracja: 01 Paź 2012, Posty: 80 Pomógł: 2
|
Nie wim czy dobrze rozyumuje to co napisałeś, ale odkręcasz drzwi z całym zawiasem od słupka ? Tego tak się niestety nie robi odkręcasz tylko sruby na samym zawiasie podnosisz drzwi do góry i gotowe.
_________________ W rodzinie Lancia Thema 2.0 16VT, Fiat Coupe 2.0 16VT, Bravo 1.2 16V, Punto II FL 1.4 16V
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|