|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:34
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
mgruszecki |
#754642 Wysłany:
14 Gru 2014, 22:48; Temat postu: 3-krotne mrugnięcie kierunkowskazu po dotknięciu manetki |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
|
Witam,
Posiadam dwa GP, jedno z 2007 a drugie z 2010r. W tym nowszym po dotknięciu manetki góra lub dół kierunkowskaz mruga 3-krotnie. W tym starszym tego nie ma - a czy da się zrobić, żeby było ?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
bazyl27 |
#754645 Wysłany:
14 Gru 2014, 23:09; Temat postu: Re: 3-krotne mrugnięcie kierunkowskazu po dotknięciu manetki |
|
 |
Puntoświr |
Imię: rafał
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: suwałki Rejestracja: 05 Cze 2011, Posty: 169 Pomógł: 1
|
Podobno nie da się tego zrobić bo steruje tym body comp, pytałem w ASO i tak twierdzili
|
|
Góra |
|
 |
mgruszecki |
#754649 Wysłany:
14 Gru 2014, 23:26; Temat postu: Re: 3-krotne mrugnięcie kierunkowskazu po dotknięciu manetki |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
No to niekorzystnie mocno. Chociaz ASO nie jest ani wzorem do nasladowania ani miejscem gdzie mozna uzyskac rzetelna informacje Reasumujac dalej pozostaje w mozliwosci 50/50 czyli da sie/nie da sie 
|
|
Góra |
|
 |
Limet |
#754662 Wysłany:
14 Gru 2014, 23:59; Temat postu: Re: 3-krotne mrugnięcie kierunkowskazu po dotknięciu manetki |
|
 |
Cesarz Bendzina |
 |
Imię: Michał
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Miejscowość: SBE - Śląskie Betlejem :E Rejestracja: 05 Kwi 2007, Posty: 2418 Pomógł: 3
|
|
Góra |
|
 |
maciekt8 |
#754675 Wysłany:
15 Gru 2014, 01:22; Temat postu: Re: 3-krotne mrugnięcie kierunkowskazu po dotknięciu manetki |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Maciek
Silnik: 1.4 16V 120KM
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Żyrardów Rejestracja: 08 Lis 2014, Posty: 224 Pomógł: 6
|
Limet napisał(a): nie nie da się , chyba ze body wymienisz w połowie 2008 r był lifting w którym przeprojektowano instalacje elektryczną .
no właśnie jak to jest bym chciał się dowiedzieć. Ja mam auto z końca czerwca 2008 i nie mam tej funkcji. A nie ukrywam że jest wygodna bo w poprzednim aucie mam dołożony moduł i poprawia komfort. Byłem pewny że w tym roczniku będzie bo w starszym np doblo było. W ASO to nie ma co pytać wiem to z autopsji. Mi się osobiście wydaje że będzie to tylko kwestia oprogramowania czyli np robimy reprogramowanie BC i po zawodach. Albo druga opcja że ta funkcja jest zaszyta w sofcie ale nie aktywna. Teraz kolejna rzecz to porównując funkcje, parametry i możliwości examinera i MES zauważyłem że MES jest bardziej rozbudowany np w pandach pokazuje przebieg w centralce silnika a examiner nie. Tak samo jak z kontrolką i aktywacją tempomatu czy przeciwmgielnych w examinerze tego nie widziałem. Wi-Techem się tak mocno nie bawiłem może w nim coś więcej. Może trzeba pomęczyć programistę od MES. Ja osobiście wolną chwilą wybiorę się do znajomego żeby podłączył Wi-Techa. I jeśli ten wykryje że np do tej czy innej centralki jest aktualizacja oprogramowania to informuje o zmianach i wgrywa soft.
_________________ la nostra passione cars
|
|
Góra |
|
 |
Limet |
#754678 Wysłany:
15 Gru 2014, 02:09; Temat postu: Re: 3-krotne mrugnięcie kierunkowskazu po dotknięciu manetki |
|
 |
Cesarz Bendzina |
 |
Miejscowość: SBE - Śląskie Betlejem :E Rejestracja: 05 Kwi 2007, Posty: 2418 Pomógł: 3
|
Rodzaj instalacji najłatwiej poznać po kształcie skrzynki bezpieczników znajdującej się pod maską , co konkretnie w body zmienili nie wiem niemniej jednak wiązki sa już zupełnie inne wiec podejrzewam ze oprogramowanie jest tez innego typu , w mojej centralce po zmianowej można np. do progamować już poduszkę kolanową czego nie było na liscie wyposazenia w 2006 r .

MOJE Quasi Sport , Bianco & Nero Edizione Grande Punto
|
|
Góra |
|
 |
maciekt8 |
#754838 Wysłany:
15 Gru 2014, 23:37; Temat postu: Re: 3-krotne mrugnięcie kierunkowskazu po dotknięciu manetki |
|
 |
Puntoświr |
|
Skrzynkę posiadam z tego co zauważyłem tą nowszą podłużna prostokątna. Starsze były chyba bardziej kwadratowe jeśli mnie pamięć nie myli.
|
|
Góra |
|
 |
Limet |
#754840 Wysłany:
15 Gru 2014, 23:48; Temat postu: Re: 3-krotne mrugnięcie kierunkowskazu po dotknięciu manetki |
|
 |
Cesarz Bendzina |
 |
|
|
Góra |
|
 |
mgruszecki |
#754850 Wysłany:
16 Gru 2014, 00:19; Temat postu: Re: 3-krotne mrugnięcie kierunkowskazu po dotknięciu manetki |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
To znaczy, ze pozostaje zamontowanie modulu - jest tego pod dostatkiem na alegroszu - i zrobic agrotuning w sposob profesionalny 
|
|
Góra |
|
 |
maciekt8 |
#754936 Wysłany:
16 Gru 2014, 21:02; Temat postu: Re: 3-krotne mrugnięcie kierunkowskazu po dotknięciu manetki |
|
 |
Puntoświr |
|
Limet, pomyliłem się. Masz rację Kolego. Nowsze skrzynki były kwadratowe i mniejsze i pokrywka była na śrubki. Nawet na allegro stoi biały sport t-jet którego byłem oglądać i tamten jest z 2009 i ma już tą mniejszą skrzynkę. Już teraz mi się rozjaśniło. Kojarzę że w evo były już właśnie te mniejsze. U mnie jest ta starsza. Ciekawy jestem czy BC ma też inne wyprowadzenia inne kostki itd.
mgruszecki, nie wiem do końca czy moduł się sprawdzi. Tutaj rządzi tym BC. Ten moduł który posiadam i reszta które są na allegro są głównie do aut gdzie jest przerywacz. W chwili kiedy puknę w kierunek załącza się oryginalny przerywacz a w module załącza się przekaźnik w zależności która strona jest włączana i powiedzmy przytrzymuje pracę przerywacza. Teoretycznie może i by zadziałało. Wyprowadzenia tego modułu są następujące. Masa, Plus po zapłonie, lewa strona kierunków zasilanie, analogicznie prawa i jeden przewód jest podłączony do przerywacza , ale nie pamiętam dokładnie gdzie.
Mi osobiście brakuje tej funkcji i będę próbował aby uruchomić ją w originale.
|
|
Góra |
|
 |
kris84 |
#787574 Wysłany:
02 Lis 2015, 22:44; Temat postu: Re: 3-krotne mrugnięcie kierunkowskazu po dotknięciu manetki |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzych
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Wersja: Sporting
Miejscowość: Tarnowskie Góry Rejestracja: 06 Lut 2012, Posty: 813 Pomógł: 11
|
I jak z ta funkcja? Udalo sie temat ruszyc? Na allegro sa dedykowane moduly ale nie mam pewnosci czy beda dzialac poprawnie. W opisie jednego z nich jest info ze dziala tylko z autami gdzie kierunki sterowane sa plusem co sie raczej kloci z Grande gdzie sa sterowane masa 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|