|
Obecny czas: 07 Cze 2025, 12:00
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
leszczur |
#7818 Wysłany:
16 Lut 2007, 10:57; Temat postu: Ustawienia komputera pokładowego |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kielce Rejestracja: 28 Sty 2007, Posty: 180
|
Witam. na moich wszystkich wskaźnikach (spalanie itd ) wszytsko jest po angielsku, da sie to jakoś na polski zmienić, bo widziałem na tym filmiku ze spryskiwaczami ze ktoś miał po polsku.
prosze o instrukcje jak to zmienic (szczerze na tym MENU tego kompa  sie nie znam)
|
|
Góra |
|
 |
|
|
daras |
#7820 Wysłany:
16 Lut 2007, 11:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: w-m Rejestracja: 21 Gru 2006, Posty: 1970 Pomógł: 1
|
Może odległość w milach ci mierzy?
A tak serio - takie sprawy serwis powinien zrobić przed wydaniem samochodu.
Ustawienia kompa są bardzo dokładnie opisane w książce.
Warto poczytać.
|
|
Góra |
|
 |
leszczur |
#7822 Wysłany:
16 Lut 2007, 11:18; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
oni powiedzili w salonie ze polskiego niby nie ma (czy to mozliwe?) ,
a pokazuje w kilometrach tyle ze wszytsko pisze po ang (TRIP, TOTAL itd) wiem co wszystko znaczy ale wole po polsku
_________________ Grande Punto 1.4 8V 5d Czerwony Bolero
|
|
Góra |
|
 |
WojtasBB |
#7823 Wysłany:
16 Lut 2007, 11:19; Temat postu: |
|
|
Cytuj: oni powiedzili w salonie ze polskiego niby nie ma (czy to mozliwe?) ,
mało prawdopodobne, chyba, że auto było ściągane z przeznaczenia na inny rynek
Weź instrukcję i poczytaj, bardzo dobra lektura, wiele ciekawych rzeczy sie można dowiedzieć
|
|
Góra |
|
 |
leszczur |
#7824 Wysłany:
16 Lut 2007, 11:21; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#7832 Wysłany:
16 Lut 2007, 12:05; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Morąg Rejestracja: 11 Lip 2006, Posty: 1988
|
Oczywiście jest język polski! Podejrzewam, że zauważyłeś to po tym komunikacie "Możliwe oblodzenie drogi".
Więc tak:
Aby dostać się do menu musi być włączony zapłon, zamknięte drzwi i auto musi stać.  Naciskasz przycisk MENU, następnie przyciskami +/- wybierasz - jeśli napisałeś, że masz wszystko po angielsku to w Twoim przypadku - Language. Wciskasz ponownie MENU i teraz możesz przyciskami +/- wybrać język. Kiedy wyświetli się polski naciskasz jeszcze raz MENU - dla potwierdzania wyboru - i to w zasadzie tyle! Teraz albo szukasz opcji wyjścia z menu, albo po prostu wyłączasz zapłon przekręcając kluczyk... 
_________________ Grande Punto 1.4 77KM Energy
5-drzwiowy .:. dziki wąż piaskowy .:. szybki i wściekły!
|
|
Góra |
|
 |
leszczur |
#7842 Wysłany:
16 Lut 2007, 13:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
o dzikei wielkie, sproboje popoludniu to zminic:)
|
|
Góra |
|
 |
emil |
#7866 Wysłany:
16 Lut 2007, 14:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sound
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Chełm Rejestracja: 17 Lip 2006, Posty: 375
|
w wersji fresh i active musi być opcja czujnika temperatury zewnętrznej (opc: 041), która wymusza rozbudowany komputer pokładowy i dodatkowo w języku polskim. Bez tej opcji komp nie będzie pokazywał komunikatów w j.p. Jeśli masz tę opcję bądź wersję energy wzwyż to patrz poprzednie posty.
|
|
Góra |
|
 |
leszczur |
#7871 Wysłany:
16 Lut 2007, 15:53; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Kubi |
#7877 Wysłany:
16 Lut 2007, 16:52; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Sosnowiec Rejestracja: 20 Gru 2006, Posty: 169
|
ja mam troszkę inne pytanko co do licznika km, czy napewno nie ma dziennego? bo mam cały czas na sumarycznym, w instrukcji też nie jest opisane jak zmieniać 
_________________ GP szary chemik 1.4 77KM Estiva Blue&Me 12.2008 - przebieg 1440 km
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#7928 Wysłany:
16 Lut 2007, 22:00; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
leszczur napisał(a): ja mam active (bez klimy) A masz lakierowane i podgrzewane lusterka  ? Kubi napisał(a): ja mam troszkę inne pytanko co do licznika km, czy napewno nie ma dziennego? bo mam cały czas na sumarycznym, w instrukcji też nie jest opisane jak zmieniać
U mnie w komputerze pokładowym są nawet dwa niezależne takie liczniki!
(Trip A i Trip B)
|
|
Góra |
|
 |
WojtasBB |
#7947 Wysłany:
16 Lut 2007, 23:03; Temat postu: |
|
|
Kubi napisał(a): ja mam troszkę inne pytanko co do licznika km, czy napewno nie ma dziennego? bo mam cały czas na sumarycznym, w instrukcji też nie jest opisane jak zmieniać
jest dzienny, przełączasz Tripem w dźwigience wycieraczek jest to tzw przebyta odległość (wg instrukcji) u mnie po angielsku jako Distance, wiec pewnie po polskiemu bedzie tylko Odległość 
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#7952 Wysłany:
16 Lut 2007, 23:20; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Zgadza się! Po polskiemu jest "Odległość"... Ja mam "Odległość A" i "Odległość B", podobnie zresztą jak ze zużyciem paliwa, prędkością średnią itd. - też jest A i B.  Oczywiście zasięg i zużycie chwilowe jest tylko jedno! 
|
|
Góra |
|
 |
WojtasBB |
#7961 Wysłany:
16 Lut 2007, 23:33; Temat postu: |
|
|
golab napisał(a): Zgadza się! Po polskiemu jest "Odległość"... Ja mam "Odległość A" i "Odległość B", podobnie zresztą jak ze zużyciem paliwa, prędkością średnią itd. - też jest A i B. Wink Oczywiście zasięg i zużycie chwilowe jest tylko jedno!
u mnie jest dokładnie tak samo, to są funkcje wyświetlacza wielofunkcyjnego (wcześniej zwanego rekonfiguralnym) tyle, że do FL był tylko w opcji z automatyczną klimą,, w pandach dla wersji Emotion, a w GP wystarczy tylko dokupić lakierowane lusterka z podgrzewaniem i cz. temp. i już sie go ma 
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#7973 Wysłany:
16 Lut 2007, 23:54; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Tzn. w Energy już nawet nie musiałem dokupować, on od razu to miał...  Obecnie Energy nazywa się Dynamic i teraz od tej wersji jest to standard.
Ostatnio edytowany przez golab, 16 Lut 2007, 23:57, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
WojtasBB |
#7974 Wysłany:
16 Lut 2007, 23:57; Temat postu: |
|
|
golab napisał(a): Tzn. w Energy już nawet nie musiałem dokupować, on od razu to miał...
racja, o Fresh i Actual myślałem 
|
|
Góra |
|
 |
Patryk |
#8597 Wysłany:
21 Lut 2007, 14:52; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: jeszcze Polska Rejestracja: 30 Sty 2007, Posty: 39
|
Cytuj: to są funkcje wyświetlacza wielofunkcyjnego (wcześniej zwanego rekonfiguralnym) tyle, że do FL był tylko w opcji z automatyczną klimą
no i seryjnie w wersjach Emotion,Sporting i HGT 
_________________ Wycesc fefnaściefał dawniej - Mk1 1.2 8V MPI mit elpidżi 285 kkm
|
|
Góra |
|
 |
WojtasBB |
#8598 Wysłany:
21 Lut 2007, 14:56; Temat postu: |
|
|
Cytuj: no i seryjnie w wersjach Emotion,Sporting i HGT Very Happy
oczywiście, o tym zawsze zapominam 
|
|
Góra |
|
 |
Marek |
#14431 Wysłany:
21 Mar 2007, 07:51; Temat postu: Wyswietlacz wielofunkcyjny - ustawianie i wyswietlanie funkc |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Posiadam w swoim GP wyswietlacz wielofunkcyjny. W którym miejscu zlokalizowany jest czujnik deszczu i w jakim ustawieniu (stacyjki itp)dokonuje sie regulacjii wycieraczek. Czy mozliwe jest że nie posiadam tej opcji?
Przejrzałem na szybko instrukcję i nie znalazłem wyjaśnienia sensu wyświetlanej litery H obok wskaznika ustawienia swiateł. Jaką konsekwencje pociąga stan gdy litera się wyswietla a jaką gdy jest zgaszona.
|
|
Góra |
|
 |
Yoka |
#14433 Wysłany:
21 Mar 2007, 07:56; Temat postu: Re: Wyswietlacz wielofunkcyjny - ustawianie i wyswietlanie f |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Tychy Rejestracja: 27 Lut 2007, Posty: 1364
|
Marek napisał(a): Posiadam w swoim GP wyswietlacz wielofunkcyjny. W którym miejscu zlokalizowany jest czujnik deszczu i w jakim ustawieniu (stacyjki itp)dokonuje sie regulacjii wycieraczek. Czy mozliwe jest że nie posiadam tej opcji? Oczywiscie ze mozesz nie posiadać czujnika na wyposażeniu. A jaką wersje wyposażenia GP zakupiłeś ?? Marek napisał(a): Przejrzałem na szybko instrukcję i nie znalazłem wyjaśnienia sensu wyświetlanej litery H obok wskaznika ustawienia swiateł. Jaką konsekwencje pociąga stan gdy litera się wyswietla a jaką gdy jest zgaszona.
Sama zniknie literka H  Nik zabardzo nie wie jakie znaczenie ma ta literka ..ale sama znika po przejechaniu 200 km 
_________________ Citroen C4 1.6 HDI 112 KM ......całe 55.000 km Czuje się jak Chuck Norris ......nic się mi nie psuje
|
|
Góra |
|
 |
pepepe |
#14440 Wysłany:
21 Mar 2007, 08:53; Temat postu: |
|
|
Dokladnie , Yoka ma racje , takze ja mialem i po 200 km sama zniknela.
Gratuluje zakupu Kropka (jeszcze niedawno mi gratulowali Grupowicze  a czynie to samo
p.s. Wpisz w stopke jaki masz model i wyposazenie, wtedy latwiej pomoc, jest wiele osob, ktore maja bardzo podobne Kropasy.
|
|
Góra |
|
 |
Marek |
#14445 Wysłany:
21 Mar 2007, 09:18; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
1,4 77 Active +Active Style + drobnica. Poprostu nie było już nic wiecej w dodatkach. Był to kompromis pomiedzy żonką a mną. Żonka kolory na zewnątrz i wewnatrz, ja motorek i 3 drzwi.
|
|
Góra |
|
 |
echelon |
#14446 Wysłany:
21 Mar 2007, 09:21; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Gliwice Rejestracja: 09 Mar 2007, Posty: 92
|
W instrukcji wspominają o regulacji szybkości pracy wycieraczek (w trybie przerywanym?) w zależności od prędkości. Nie miałem okazji dokładnie tego zbadać, gdyż jakoś nie przydarzało mi się trasy w deszczu robić, a wiadomo jak to w mieście. Natomiast jeśli dokupiłeś czujnik deszczu (to jest wyposażenie dodatkowe) to będzie się on znajdował chyba w okolicach lusterka wstecznego (takie wyczarnione pole na przedniej szybie). W instrukcji masz opisane jak działa.
Edit po dopisaniu posta przez autora wątku:
Jeśli w tej "drobnicy" nie dopłaciłeś sowicie za czujnik deszczu to go mieć nie będziesz.
_________________ GP 1,4 8V Energy
Ostatnio edytowany przez echelon, 21 Mar 2007, 09:23, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
Synek |
#14447 Wysłany:
21 Mar 2007, 09:22; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Logrono, Mollet del Valles Rejestracja: 19 Paź 2006, Posty: 1310
|
Marek, przedstaw autko w dziale "Twoje Punto", chetnie zobaczymy fotki 
|
|
Góra |
|
 |
pepepe |
#14448 Wysłany:
21 Mar 2007, 09:27; Temat postu: |
|
|
Ja tylko wtrace tekst z instrukcji : "gdzie przewidziano"
Wiec opcje,ktore sa standardowo sa po prostu opisane, opcje dodatkowe sa opatrzone w/w napisem.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|