|
Obecny czas: 01 Maj 2025, 06:40
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
rafalski94 |
#800732 Wysłany:
20 Mar 2016, 14:34; Temat postu: Punto Evo tempomat |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Rafał
Samochód: Punto Evo 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: wielkopolskie [P]
|
Witam serdecznie Ostatnio kupilek Evo z rocznika 2014 w wyposazeniu sprzedajacy zaznaczyl ze auto posiada tempomat, niestety po dlugisz ogledzinach nie moge w ogole znalezc takiej opcji w kierownicy czy przelcznikach od swiatel czy wycieraczek. Ktos cos wie na ten temat? Pozdrawiam 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
krzychux750f |
#800737 Wysłany:
20 Mar 2016, 15:17; Temat postu: Re: Punto Evo tempomat |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysztof
Silnik: 1.4 16V 135KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Lounge
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Brodnica Rejestracja: 19 Cze 2013, Posty: 287 Pomógł: 3
|
Przełącznik tempomatu wygląda tak:  Jeśli jest, to zawsze znajduje się w tym miejscu:  Zaraz pod przełącznikiem świateł/kierunkowskazów. Jeśli go tam nie ma, to znaczy że tempomatu nie ma. Sprzedawca pewnie zaznaczył opcję żeby zwiększyć ilość wyświetleń, a co za tym idzie zainteresowanie. Częsty zabieg, podobnie jak szyerdachy, czujniki parkowania, zmierzchu i inne.
_________________ [C] Fiat Punto 1.4 MA 135 Lounge [C] Grande Punto 1.3 mJTD Dynamic
|
|
Góra |
|
 |
rafalski94 |
#800739 Wysłany:
20 Mar 2016, 15:32; Temat postu: Re: Punto Evo tempomat |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Rafał
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: wielkopolskie [P]
|
Aaa czyli d*** czyli moje Evo tempomatu nie ma  Dzieki wielkie za odpowiedz  A jest w ogole mozliwosc 'zalozenia' tempomatu? 
|
|
Góra |
|
 |
krzychux750f |
#800740 Wysłany:
20 Mar 2016, 15:55; Temat postu: Re: Punto Evo tempomat |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysztof
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Brodnica Rejestracja: 19 Cze 2013, Posty: 287 Pomógł: 3
|
Być może, ciężko powiedzieć. U mnie też fabrycznie nie było, kolega forumowy bravoemotionmjet domontował u mnie, może u Ciebie też się da, skontaktuj się z nim najlepiej. Jeśli masz jakieś zdolności manualne i techniczne może sam ogarniesz, w większości przypadków wystarczy wymiana przełącznika zespolonego, dołożenie przewodu i aktywacja w kompie.
_________________ [C] Fiat Punto 1.4 MA 135 Lounge [C] Grande Punto 1.3 mJTD Dynamic
|
|
Góra |
|
 |
BartekP |
#801634 Wysłany:
30 Mar 2016, 19:30; Temat postu: Re: Punto Evo tempomat |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto 2012
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 15 Lip 2012, Posty: 908
|
 Kupujesz takie coś( przełącznik zespolony z manetką od CC) to i zakładasz  . U mnie nie było problemu, żadnego kabla nie musiałem zakładać trzeba było tylko aktywować w komputerze przy użyciu MultiEcuScan. Jest kilku magików na forum, którzy to robią z zamkniętymi oczami. Pytanie czy wersja Dynamic to ogarnie. Myślę, że tak. topic8309.htmlPowyżej masz mocno rozbuchany topic o tempomacie, w zasadzie wszystko.
_________________ Punto 1,4 2012 Multiair Turbo 135 KM Lounge
Mój szrot
topic41590.html
|
|
Góra |
|
 |
puntoevodynamic |
#801662 Wysłany:
30 Mar 2016, 23:03; Temat postu: Re: Punto Evo tempomat |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: mazowieckie [W]
|
Witam Dokładałem tempomat w wersji wyposażenia Dynamic i wymagało to dołożenia jednego przewodu pomiędzy body, a przełącznikiem. Pozdrawiam.
_________________ MOJE PUNTO EVO: doposażony o klimatyzację automatyczną z grzałką PTC, tylne szyby elektryczne, tylne hamulce tarczowe, czujnik deszczu, ASR, ESP, HH, boczne poduszki powietrzne i kurtyny, Pwr 115, 3 KM, Tq 255,2 Nm http://fiatpunto.com.pl/topic54732.html
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|