|
Obecny czas: 23 Lut 2019, 00:25
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
80quattro |
#802525 Wysłany:
09 Kwi 2016, 20:50; Temat postu: Grande Punto Sport 1.4 T-jet - głośny wewnątrz. |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Błażej
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.4 8V 130KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Ustroń Rejestracja: 15 Lis 2008, Posty: 184 Pomógł: 1
|
Witam.
Pytanie głównie do właścicieli GP Sport T-jet. Czy u Was też przy mocniejszym używaniu pedału gazu słychać tak mocno silnik wewnątrz samochodu ?
Jeśli jedzie się delikatnie lub ze stałą prędkością to jest cicho ale jeśli się intensywnie przyspiesza to bardzo wyraźnie słychać dźwięk silnika w kabinie. Dźwięk dochodzi tak jakby z okolic z za schowka po stronie pasażera. Sprawdziłem już wszystko co się dało bez demontażu deski rozdzielczej i nie widzę tam nic podejżanego. Również wydech jest całkowicie szczelny i co dziwne na zewnątrz jest bardzo cicho a w kabinie głośno (podczas przegazówki bądż przyspieszania). Porównywałem z autem kolegi i ma trochę ciszej (ale on ma klimę automatyczną a ja manualną i możliwe że jest wtedy bardziej napchane za schowkiem ale to tylko moje przypuszczenia). Przyszło mi jeszcze do głowy, że może ktoś tam zmienił soft i dlatego jest głośniej ale tego nie jestem w stanie w prosty sposób sprawdzić. Chyba, że jest jakiś sposób o którym nie wiem ? Wymieniłem kolektor wydechowy (był lekko pęknięty) i wszystkie uszczelki w układzie wydechowym ale bez zmian.
Być może tak ma być i jest to celowy zabieg producenta ale wydaje mi się to trochę za głośne. A może Sporty tak brzmią i nie ma się czym przejmować ?
Dajcie znać jak jest w Waszych Sportach.
_________________ Fiat Punto GT Fiat Punto II 1.2 Fiat Grande Punto Sport T-jet. Audi A4 Quattro 1.8 T
|
|
Góra |
|
 |
|
|
szeregowy1994 |
#839451 Wysłany:
16 Lip 2018, 01:19; Temat postu: Re: Grande Punto Sport 1.4 T-jet - głośny wewnątrz. |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Janusz
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 120KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Chrzanów Rejestracja: 15 Paź 2017, Posty: 16
|
Cześć tak to jest normalne GP ma słabe wygłuszenie niestety 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|