|
Obecny czas: 26 Kwi 2025, 03:42
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Andrzejek |
#805967 Wysłany:
23 Maj 2016, 07:31; Temat postu: Co sądzicie o oleju marki BIZOL? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Andrzej
Samochód: Panda
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: S
Województwo: łódzkie [E]
|
Ostatnio w hurtowni natknąłem się na olej marki BIZOL, zdziwiło mnie, że wczesniej nie znałem tego brandu, a jest to raczej górna półka cenowa. Handlowiec powiedział mi, że jest to olej do wysilonych silników, z założenia premium - coś podobnego jak droższe millersy czy Liqui moly. Poczytałem specyfikację i faktycznie wygląda na porządny. Ciekawi mnie, czy komuś zdarzyło się zalewać silnik tym olejem albo czy gdzieś się z nim spotkal? Dziękuję za wszelkie opinie.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Pawelec90 |
#806020 Wysłany:
24 Maj 2016, 08:19; Temat postu: Re: Co sądzicie o oleju marki BIZOL? |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Paweł
Samochód: Punto I 5d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sole
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 21 Maj 2011, Posty: 631 Pomógł: 9
|
Nie słyszałem o takim wynalazku...  Kto to robi? Handlowiec podparł się jakimiś konkretami, chociażby na jakiej bazie to to jest? Porównanie do droższych Millersów/Liqui Moly, to dość wyśrubowany wzorzec, więc jestem ciekaw... [ Dodano: 24 Maj 2016 08:19 ]P.S. Są to chociaż pełne syntetyki, czy kolejny HC typu Motul 300V, który premium udaje...
|
|
Góra |
|
 |
Andrzejek |
#806108 Wysłany:
25 Maj 2016, 07:12; Temat postu: Re: Co sądzicie o oleju marki BIZOL? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Andrzej
Samochód: Panda
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: S
Województwo: łódzkie [E]
|
Pawelec90 napisał(a): Nie słyszałem o takim wynalazku...  Kto to robi? Handlowiec podparł się jakimiś konkretami, chociażby na jakiej bazie to to jest? Porównanie do droższych Millersów/Liqui Moly, to dość wyśrubowany wzorzec, więc jestem ciekaw... [ Dodano: 24 Maj 2016 08:19 ]P.S. Są to chociaż pełne syntetyki, czy kolejny HC typu Motul 300V, który premium udaje... Pełne syntetyki. Robi sam Bizol. Firma zdaje się zaczynała od chemii - uszlachetniacze, środki do czyszczenia klimy itp. Nie wiem czy można linkować, ale znalazłem info w necie: http://www.e-autonaprawa.pl/artykuly/63 ... bizol.htmlCzyja to jest baza to pewnie nie idzie się dowiedzieć. Zresztą, czy Millers albo Liqui udostępnia takie info? Na moje, mam nadzieję nie takie złe oko, wygląda w porządku. Zresztą z byle szajsem nie startowaliby z taką wysoką ceną w Pl.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|