|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 23:14
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
mariuszb |
#810259 Wysłany:
18 Sie 2016, 21:53; Temat postu: nietypowy problem z wycieraczkami(przód) |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 18 Cze 2013, Posty: 14
|
Witam wszystkich
Mam problem jak w temacie mianowicie
moje wycieraczki "szaleją" teraz tak problem polega na tym, że jak uruchamiam wycieraczki na jeden cykl to robi kilka cyklów i UWAGA zatrzymuje się w rożnych miejscach (ale nie tam gdzie powinno). A jak uruchamia bieg pierwszy to nie występuje tzn przerwa miedzy cyklami.
Miał ktoś coś podobnego jak tak bardzo proszę o pomoc!!!
|
|
Góra |
|
 |
|
|
fullxda |
#810275 Wysłany:
19 Sie 2016, 09:29; Temat postu: Re: nietypowy problem z wycieraczkami(przód) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: śląsk Rejestracja: 26 Kwi 2010, Posty: 357 Pomógł: 5
|
na moje oko szwankuje czujnik deszczu ,ale w tym temacie na forum cisza czujnik deszczu to ten ciemny obszar nad lusterkiem wewnetrznym wstecznym moze cos z kabelkami?
_________________ Kiedy się rodziłem to płakałem a wszyscy się śmiali. Kiedy umrę to ja będę się śmiał a Wy będziecie płakali .. LOS AMIGOS
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#810281 Wysłany:
19 Sie 2016, 11:23; Temat postu: Re: nietypowy problem z wycieraczkami(przód) |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
W grande z tego co wiem to w ogóle nie występował czujnik deszczu  A tak w ogóle to nie powodowałby takich zatrzymań w różnych miejscach, może silniczek wycieraczek jest uszkodzony i niebawem całkiem padnie ? 
|
 |
krowka |
#810282 Wysłany:
19 Sie 2016, 11:41; Temat postu: Re: nietypowy problem z wycieraczkami(przód) |
|
 |
Ekstremista |
 |
Imię: Marek
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 1614 Pomógł: 9
|
bbanditoss, czujnik deszczu jak najbardziej występował w GP  W mojej instrukcji opis menu na 25 stronie, opis działania na 60  Nawet dawali spryskiwacze reflektorów [ Dodano: 19 Sie 2016 11:40 ]fullxda napisał(a): na moje oko szwankuje czujnik deszczu ,ale w tym temacie na forum cisza czujnik deszczu to ten ciemny obszar nad lusterkiem wewnetrznym wstecznym moze cos z kabelkami? Za bardzo uprościłeś. Czujnikiem deszczu nie jest ten czarny obszar, a coś, co jest za dziurą w kształcie kropli, w tym czarnym  Podstawa lusterka wewnęrznego jest zupełnie inna, w niej jest schowany, dokładnie w osi opisanej kropli.
_________________ FIAT 500X Lounge 2016 brązowy magnetico, 1.4 MultiAir II Turbo 140KM FIAT Grande Punto Emotion 2007 czarny crossover, 1.4 8V 77KM - był od 29.05.2007 do 03.03.2024 FIAT UNO 1993 45 MKII czerwona strzała - był Peugeot 206 Pop Art 2005 1.4 8V 75KM - żonkowóz - był
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#810287 Wysłany:
19 Sie 2016, 12:38; Temat postu: Re: nietypowy problem z wycieraczkami(przód) |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Sport
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
krowka napisał(a): bbanditoss, czujnik deszczu jak najbardziej występował w GP W mojej instrukcji opis menu na 25 stronie, opis działania na 60 Nawet dawali spryskiwacze reflektorów Ale chyba nie na polski rynek, u nas spryskiwaczy na pewno nie było (jedynie chyba rynek skandynawski - kiedyś ktoś pisał na forum). A zapytam Cię inaczej bo masz Emotion, miałeś jako opcję czujnik deszczu ? Bo ja nie kojarzę w katalogu, bo w Sporcie nie było takie opcji w ogóle, a to wersja stawiana na równi z Emotion. Zresztą o czym my spekulujemy - autor ma 1.3 mtj w wersji dynamic - a tam na 100% czujnika nie ma :]
|
 |
krowka |
#810288 Wysłany:
19 Sie 2016, 12:44; Temat postu: Re: nietypowy problem z wycieraczkami(przód) |
|
 |
Ekstremista |
 |
Imię: Marek
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 1614 Pomógł: 9
|
bbanditoss napisał(a): krowka napisał(a): bbanditoss, czujnik deszczu jak najbardziej występował w GP W mojej instrukcji opis menu na 25 stronie, opis działania na 60 Nawet dawali spryskiwacze reflektorów Ale chyba nie na polski rynek, u nas spryskiwaczy na pewno nie było (jedynie chyba rynek skandynawski - kiedyś ktoś pisał na forum). A zapytam Cię inaczej bo masz Emotion, miałeś jako opcję czujnik deszczu ? Bo ja nie kojarzę w katalogu, bo w Sporcie nie było takie opcji w ogóle, a to wersja stawiana na równi z Emotion. Zresztą o czym my spekulujemy - autor ma 1.3 mtj w wersji dynamic - a tam na 100% czujnika nie ma :] Chyba było, bo pamiętam, że troszkę żałowałem, że kupiłem auto ze stocku - po pierwszych deszczach tęskniłem za tym gadżetem - za mało dostępnych biegów wycieraczek. Emotion wpadł mi niejako przez przypadek, nie planowałem tej wersji. W przypadku 500X, bazując na doświadczeniach z zakupu GP i wyposażenia tego egzemplarza, już tego błędu nie popełniłem i konfigurowałem pod siebie. Czujnik deszczu i światła jest super sprawą 
_________________ FIAT 500X Lounge 2016 brązowy magnetico, 1.4 MultiAir II Turbo 140KM FIAT Grande Punto Emotion 2007 czarny crossover, 1.4 8V 77KM - był od 29.05.2007 do 03.03.2024 FIAT UNO 1993 45 MKII czerwona strzała - był Peugeot 206 Pop Art 2005 1.4 8V 75KM - żonkowóz - był
|
|
Góra |
|
 |
mariuszb |
#810646 Wysłany:
24 Sie 2016, 21:15; Temat postu: Re: nietypowy problem z wycieraczkami(przód) |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Mariusz
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 18 Cze 2013, Posty: 14
|
nie mam czujnika deszczu! jak ostatnio padało to przez jakieś 5 minut wycieraczki chodziły tak jak napisałem a potem normalnie:(
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|