|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 12:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
rasco |
#81981 Wysłany:
14 Sty 2008, 20:33; Temat postu: Rozrząd? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Białystok Rejestracja: 11 Paź 2007, Posty: 14
|
Po ostatniej kolizji zrobiłem już prawie cały samochód, zostało wymienić pokrywę rozrządu. Dowiedziałem się od mechanika że trzeba ją wymienić (stara jest połamana) bo rozrząd sie posypie. Dziś jadąc do sklepu po tą część przygazowałem trochę i chwile potrzymałem go na obrotach aby gaz się włączył i nagle usłyszałem dziwny gwizd, pisk i jakieś szorowanie po prawej strony maski. Przy normalnej jeździe słabo słychać, ale gdy nabieram obrotów dźwięk się nasila. To rozrząd? (jutro zmienię obudowę i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze)
Pozdrawiam
_________________ Punto I, 1.1, 55KM, 99r. Czerwony Demon hehe ...
Piszę poprawnie po polsku
|
|
Góra |
|
 |
|
|
luk-asz |
#81992 Wysłany:
14 Sty 2008, 20:56; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
pewnie luzny plastik gdzies trze o pasek albo napinacz , spotkalem sie z tym efektem w SC - ten sam silnik skutek byl taki ze obudowa zostala przepilowana a resztki wpadly miedzy pasek a kolo zebate - przestawilo to o pare zebow pasek
|
|
Góra |
|
 |
pawkaj |
#82047 Wysłany:
14 Sty 2008, 23:38; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Sprawdź alternator, bo może masz pękniętą obudowę.
_________________ Punto I 1.2 75KM SX HSD MPI 94'
|
|
Góra |
|
 |
sempiko72 |
#133264 Wysłany:
08 Cze 2008, 14:32; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Kutno Rejestracja: 03 Maj 2008, Posty: 15
|
Mam pytanie o ułożenie paska rozrządu na kole pasowym górnym.
Po ostatniej wymianie paska i napinacza (pompy nie wymieniałem bo była nie dawno wymieniana) zauważyłem że pasek ułożył sie bardziej po prawej stronie koła pasowego praktycznie prawa strona kola i paska są równo. Co zrobić żeby pasek leżał po środku koła pasowego wałka rozrządu czy regulacja tego jest na napinaczu?
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|