You Tube • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 




Obecny czas: 19 Cze 2018, 12:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 
 Post #469514 Wysłany: 03 Maj 2011, 10:19; 
 Temat postu: Nawiew dziala tylko na 4 biegu
Offline
Puntoświr

Rejestracja: 20 Lut 2009,
Posty: 138
tak jak wt temacie,na innych biegach wogole nie chodzi,prosze o pomoc


Góra
 Profil  
 

 
 Post #469534 Wysłany: 03 Maj 2011, 11:14; 
 Temat postu:
nie działa opornica nawiewu - takie coś

http://moto.allegro.pl/fiat-punto-ii-2- ... 66392.html

4 bieg nie potrzebuje opornicy wiec zasilanie na 4 biegu jest wprost z akumulatora - na pozostalych 3 biegach zasilanie puszczone jest przez ta opornice zeby zmniejszac stopniowo obroty od 3 do 1 biegu


Góra
  
 
 
 Post #469538 Wysłany: 03 Maj 2011, 11:21; 
 Temat postu:
Offline
Puntoświr

Rejestracja: 20 Lut 2009,
Posty: 138
a gdzie sie to znajduje w ktorym miejscu?


Góra
 Profil  
 
 
 Post #469542 Wysłany: 03 Maj 2011, 11:32; 
 Temat postu:
pod schowkiem pasazera jest osłona która sie zdejmuje (blokowane jest to bodajze dwoma zaslepkami - zaslepki trzymaja oslone i sa wyjmowane z bolcow) - jak zdejmiesz oslone to wtedy masz dostep do wentylatora ktory mocowany jest na 3 sruby - w tym momencie najwazniejsze jest podlaczenie wentylatora - kostka od wiazki wchodzi w styk - ten styk jest widoczny na linku ktory Ci podalem wiec jesli wypniesz kostke z wentylatora to musisz ten styk odkrecic i wtedy wyjmujesz ta opornice (patrz na to zdjecie z linku - widac na plastiku miejsce na srubki zaznaczone niebieskimi kolkami)

http://fiatpunto.com.pl/img,IMG_4dbfcbf46da571895.jpg

podejrzewam ze byc moze opornica w ogole nie laczy ale ekspertem nie jestem


Góra
  
 
 
 Post #470353 Wysłany: 05 Maj 2011, 07:07; 
 Temat postu:
Offline
Puntoświr

Rejestracja: 20 Lut 2009,
Posty: 138
wlasnie chce kupic opornice i mam pytanie czy jest roznica miedzy opornica do puto 1.2 1.9D a puntem hgt?ja potrzebuje do hgt


Góra
 Profil  
 
 
 Post #474521 Wysłany: 17 Maj 2011, 16:01; 
 Temat postu:
Offline
Puntomaniak

Imię: Sebastian
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: ELC
Rejestracja: 12 Maj 2008,
Posty: 98
chciałbym się dowiedzieć czy w jedynce też przyczyną nie działającego nawiewu na trybie 1, 2 i 3 jest opornica nawiewu, bo też mam taki problem


Góra
 Profil  
 
 
 Post #477926 Wysłany: 30 Maj 2011, 20:56; 
 Temat postu:
Offline
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Tomek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: S
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Bytom
Rejestracja: 07 Maj 2008,
Posty: 227
u mnie nawiew działał tez tylko na 4 biegu i myslałem ze opornica ale okazało sie ze w kostce było zwarcie i sie troszke stopiła,po wymianie kostki wszystko działa OK


Góra
 Profil  
 
 
 Post #483422 Wysłany: 20 Cze 2011, 21:29; 
 Temat postu:
Offline
Puntomaniak
Awatar użytkownika

Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.9 100KM JTD
Paliwo: ON
Wersja: HLX
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: podkarpacie
Rejestracja: 29 Mar 2011,
Posty: 61
Pomógł: 1
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1683647.html
wystarczy ten rezystor wymienić i poczyścić całą resztę nawiewu żeby się sytuacja nie powtarzała

_________________
Image
Image


Góra
 Profil  
 
 
 Post #824923 Wysłany: 19 Cze 2017, 10:33; 
 Temat postu: Re: Nawiew dziala tylko na 4 biegu
Offline
Sympatyk kropek

Imię: Kamil
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Rejestracja: 13 Cze 2017,
Posty: 5
gdzie znajdę ta opornice nawiewu??
I jak się tam dostać?


Góra
 Profil  
 
 
 Post #834984 Wysłany: 01 Mar 2018, 20:16; 
 Temat postu: Re: Nawiew dziala tylko na 4 biegu
Offline
Sympatyk kropek

Imię: Łukasz
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Stile
Województwo: świętokrzyskie [T]
Miejscowość: CK/LDZ
Rejestracja: 02 Sie 2011,
Posty: 8
Panowie,

Temat wraca jak bumerang, coś jest nie tak bo dmuchawa przestaje działać całkowicie.
Co ciekawe jak wrzucam na 1 bieg wentylator zapalają się pozycyjne :shock:
Nie podświetla się panel gdzie są pokrętła więc zakładam że gdzieś gubi masę. Bezpiecznik jest ok w komorze silnika. Rezystor też. To nie wina wiatraka bo rozbierałem.

Jakieś pomysły?


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style based on FI Subsilver by phpBBservice.nl
Forum Fiata Punto © 2006 - 2013
Tłumaczenie: phpbbhelp.pl
phpBB SEO