|
Obecny czas: 13 Cze 2025, 14:31
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
ka-8 |
#831297 Wysłany:
26 Lis 2017, 03:38; Temat postu: Ceny zarowek H7 |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.3 70KM mJTD
Paliwo: ON
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Konczy mi sie powoli zapas zarowek H7 Philipsa ktory kiedys poczynilem korzystajac z jakiejs promocji w markecie i akurat tak wyszlo ze w jednym z kropkow padla w trasie i nie mialem pod reka zapasu. Szczesliwie vis a vis miejsca postoju gdzie zauwazylem przepalona zarowke (nie chcialem kontynuowac jazdy "jednookim", zwlaszcza ze H7 maja zwyczaj padania parami wiec jakby druga zdechla, byloby nieciekawie w czarnej nocy) byla stacja benzynowa. Poszedlem, nabylem placac cale 25PLN za sztuke i klnac pod nosem ze tak drogo (Philips Vision jakby ktos pytal jaka). Wymienilem zaroweczki, swieca ladnie.
Od tego czasu tu i owdzie zaczalem przygladac sie czy nie ma takich zarowek w promocji, ale wszedzie widze je w okolicach 25PLN, podczas gdy nie tak dawno kupowalem je za gora kilkanascie (pamietam nawet jakis czas temu w markecie byla promocja ze druga za grosz i wychodzilo to po 8PLN za sztuke).
Orientuje sie ktos co sie takiego wydarzylo ze ceny markowych* H7 (nie tylko Philips, ale i Bosch czy Osram tak kosztuja) ale standardowych (nie jakies tam NajtBrejker czy podobne wynalazki) tak poszybowaly w gore? Jakies zmiany w VAT na zaroweczki, czy co? Czy moze nas zwyczajnie tak po prostu doja producenci?
* oczywiscie wiem ze mozna kupic i za 3 czy 4 PLN zarowke w markecie, ale nie wiem jakiej sie spodziewac jakosci, nie wiem czy nie wypali odblysnika, a na pewno nie spodziewam sie ze bedzie dobrze oswietlac droge, dlatego kupuje produkty firm co do ktorych mam pewnosc albo przynajmniej bardzo wysokie prawdopodobienstwo jakiego efektu moge sie spodziewac.
_________________ Dlugodystansowy test Fiat Punto IIFL 1.3 Multijet '06 wersja specjalna "Miś". Stan zaawansowania: 126.80% (317000km)
Czasonieokreslony test Fiat Punto II 1.2/60KM '01 "Grzechotnik" Stan zaawansowania: 228000km
Fiat Punto I 75SX: tournee po Polsce 1997-2001: 112000km
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Pabllo78 |
#831595 Wysłany:
02 Gru 2017, 13:24; Temat postu: Re: Ceny zarowek H7 |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Paweł
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
|
Tak poszybowały w gore sam się zdziwiłem w sklepie , ale podobnie jak Ty nie wiem dla czego  .
|
|
Góra |
|
 |
|