|
Obecny czas: 26 Kwi 2025, 00:48
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Valdhaka |
#845551 Wysłany:
25 Sty 2019, 10:20; Temat postu: Wyłączenie kontrolek ABS ASR ESP na tablicy zegarów.Możliwe? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Jarek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: podkarpackie [R]
|
Cześć, mam problem z błędem (ABS, ESP, ASR, Hill Holder nie do dyspozycji). Mechanik stwierdził uszkodzone czujniki na dwóch kołach. Czujniki wczoraj wymienił, a błąd nie zniknął. Mało tego, na diagnostyce komputerowej wyświetla błąd centrali ABS. Nie wiem co z tym zrobić, bo w serwisie powiedzieli że trzeba się udać do jakiegoś dobrego elektryka. Mam pytanie czy da się odłączyć te kontrolki na zegarach tak żeby nie świeciły? Chodzi o to, że mam badania techniczne zanim uda mi się to naprawić tą usterkę u elektryka i nie wiem jak zareaguje na to ten diagnosta. W zeszłym roku zaglądał mi do środka auta więc jest ryzyko, że i w tym roku na badaniach zaglądnie.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Brutal123 |
#845556 Wysłany:
25 Sty 2019, 17:46; Temat postu: Re: Wyłączenie kontrolek ABS ASR ESP na tablicy zegarów.Możl |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysztof
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: łódzkie [E]
|
Nie ma takiej opcji . Jedyne możesz rozebrać licznik i zasłonić czym te diody żeby nie było widać że świecą .
_________________ Fiat Grande Punto 1.2 65 KM EsseeEssee , 17" Dołożone: El.szyby tył ,światła pm ,tempomat, sub,,webasto ,ham. tarcz. tył ,podłokietnik,LPG,TPMS,ASR,ESP,HH,PTC.
|
|
Góra |
|
 |
krowka |
#845661 Wysłany:
31 Sty 2019, 10:50; Temat postu: Re: Wyłączenie kontrolek ABS ASR ESP na tablicy zegarów.Możl |
|
 |
Ekstremista |
 |
Imię: Marek
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 1614 Pomógł: 9
|
Brutal123 napisał(a): Nie ma takiej opcji . Jedyne możesz rozebrać licznik i zasłonić czym te diody żeby nie było widać że świecą . Nie no, super rada...  Od razu proponuję zakleić wyświetlacz, bo diagnosta czytać też potrafi [ Dodano: 31 Sty 2019 09:50 ]Valdhaka napisał(a): Cześć, mam problem z błędem (ABS, ESP, ASR, Hill Holder nie do dyspozycji). Mechanik stwierdził uszkodzone czujniki na dwóch kołach. Czujniki wczoraj wymienił, a błąd nie zniknął. Mało tego, na diagnostyce komputerowej wyświetla błąd centrali ABS. Nie wiem co z tym zrobić, bo w serwisie powiedzieli że trzeba się udać do jakiegoś dobrego elektryka. Mam pytanie czy da się odłączyć te kontrolki na zegarach tak żeby nie świeciły? Chodzi o to, że mam badania techniczne zanim uda mi się to naprawić tą usterkę u elektryka i nie wiem jak zareaguje na to ten diagnosta. W zeszłym roku zaglądał mi do środka auta więc jest ryzyko, że i w tym roku na badaniach zaglądnie. Jak stwierdził uszkodzenie czujników? Poproszę o podanie kodów błędów.
_________________ FIAT 500X Lounge 2016 brązowy magnetico, 1.4 MultiAir II Turbo 140KM FIAT Grande Punto Emotion 2007 czarny crossover, 1.4 8V 77KM - był od 29.05.2007 do 03.03.2024 FIAT UNO 1993 45 MKII czerwona strzała - był Peugeot 206 Pop Art 2005 1.4 8V 75KM - żonkowóz - był
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|