Witam serdecznie.
Zwracam się tutaj na forum z prośbą o pomoc w podłączeniu fabrycznego subwoofera do Fiata Grande Punto. Moja werjsa wyposarzeniowa to Estiva a auto jest z 2008 roku.
W internecie znalazłem sporo tutoriali jak podłączyć to ustrojstwo, niestety w moim wypadku nie ma gotowej kostki do subwoofera w bagażniku, a także kostki w słupku A więc muszę pociągnąć całą instalację od początku.
1 Pytanie to czy ten subwoofer będzie działał z moim fabrycznym Radiem Grundig bez mp3
2. A teraz już pytanie czysto połączeniowe. Poniżej zamieściłem schemat wg. jakiego chciałbym to podłączyć. Chciałbym wszystkimi przewodami wpiąć się w kość radia i tutaj jest wątpliwość, mianowicie czy mogę wziąć zasilanie bezpośrednio z radia zamiast przebijać się do + akumulatora? Jakie mogą być konsekwencje gdy wezmę zasilanie z radia? Jeżeli miałbym to brać z akumulatora to raczej odpuszczę bo nie ma szans by tyle tam rozbierać, połowę się połamie różnych zaczepów itd. a już i tak będzie poprowadzenie wiązki podłogą do bagażnika problematyczne bo trzeba próg zdemontować.
Czy to połączenie jest ok??
Jaki przekrój kabli użyć 0.75 - 1?
Czy jeżeli wezmę + z radia to muszę użyć grubszego kabla lub zabezpieczyć to jakimś dodatkowym bezpiecznikiem??
Moje radio
Subwoofer (ma wbudowany wzmacniacz)