|
Obecny czas: 18 Maj 2025, 07:53
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
mgregor |
#855183 Wysłany:
02 Lut 2021, 22:51; Temat postu: Fabryczne radio Blaupunkt - zdjęcie lewego pokrętła |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Michał
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 16 Maj 2012, Posty: 103 Pomógł: 2
|
Cześć,
w kropku mam fabryczne radio Blaupunkt. Takie jak w załączniku. Lewe pokrętło (od głośności i włączania/wyłączania) podczas kręcenia wykonuje całkowicie przypadkowe przeskoki: kręcę w prawo, chcę zrobić głośniej momentalnie robi się zero na wyświetlaczu. Chcę zrobić ciszej? Proszę bardzo! Będzie +20 do głośności! Włączanie i wyłączanie działa prawidłowo. Zakładam, że po 8 latach (a używałem pokrętła rzadko bo steruję głośnością z kierownicy) zabrudzeniu uległa "kratka" enkodera i przeskakuje. Czy ktoś to kiedyś rozbierał i czyścił? Jak zdjąć przycisk nie rozwalając go na kawałki? To się po prostu ściąga metodą siłową czy potrzebny jest do tego jakiś myk?
Załączniki: |
8b5b54f3448eb26e9f1334fbe260.jpg [ 50.28 KiB | Obejrzany 5399 razy ]
|
_________________ ************************************* This is my Punto. There are many like it, but this one is mine. My Punto, without me, is useless. Without my Punto, I am useless. *************************************
|
|
Góra |
|
 |
|
|
okocz |
#855187 Wysłany:
03 Lut 2021, 10:27; Temat postu: Re: Fabryczne radio Blaupunkt - zdjęcie lewego pokrętła |
|
 |
Forumowicz |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.2 8V 69KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
|
Rozbierałem inne radio Blaupunkta (z Opla Astry). Tam się to po prostu ciągnęło na siłę.
Nie wiem jak w tym modelu, ale pewnie będzie podobnie.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|