|
Obecny czas: 09 Maj 2025, 05:16
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
lamar |
#856983 Wysłany:
14 Wrz 2021, 14:23; Temat postu: Wymiana pompy paliwa |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: mazowieckie [W]
|
Witajcie. Miałem wyciek na górze obudowy, wymieniłem całą pompe paliwa i nowa pracuje głośniej niż stara, tzn słychać dzwięk przelewającego się paliwa, podobny dzwięk jak w napełniającej się spłuczce ale ciszej, jednak głośniej niż stara pompa, tam bardziej jakby "buczało". Czy to normalne? Pompe wymieniłem na tą: https://m.intercars.pl/produkty/1349195 ... -ent100038Podczas wymiany nie było niespodzianek, może poza tym, że nową trzeba było docisnąć mocniej żeby nakrętkę można było przykręcić bo sprężynowała.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
czech22 |
#856986 Wysłany:
14 Wrz 2021, 21:07; Temat postu: Re: Wymiana pompy paliwa |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Czesław
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
Jak dla mnie to co nieco nienormalne. Ale w końcu to azjatycki produkt. Spróbuj jeszcze raz poluzować, nie dokręcać mocno i zobacz czy jest poprawa.
|
|
Góra |
|
 |
lamar |
#856988 Wysłany:
14 Wrz 2021, 22:24; Temat postu: Re: Wymiana pompy paliwa |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: Inny
Województwo: mazowieckie [W]
|
czech22 napisał(a): Jak dla mnie to co nieco nienormalne. Ale w końcu to azjatycki produkt. Spróbuj jeszcze raz poluzować, nie dokręcać mocno i zobacz czy jest poprawa. Myślisz, że za mocno dokręciłem tą nakrętke? Miałoby to jakiś wpływ? Jeszcze taka myśl mnie naszła w sumie niezwiązana z tematem ale zastanawiam się jak to jest, że w tej pompie jest kilka kabli, wszystko to siedzi w zbiorniku, chlapie na to paliwo i to wszystko działa?
|
|
Góra |
|
 |
Jachaś |
#856999 Wysłany:
15 Wrz 2021, 17:10; Temat postu: Re: Wymiana pompy paliwa |
|
 |
Moderator |
 |
Samochód: Punto 2012
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: Easy
Województwo: świętokrzyskie [T]
|
lamar napisał(a): w tej pompie jest kilka kabli, wszystko to siedzi w zbiorniku, chlapie na to paliwo i to wszystko działa? Ale chodzi ci że nie koroduje czy co?
_________________ Moje Punto Easy Sport MY2012
|
|
Góra |
|
 |
czech22 |
#857004 Wysłany:
15 Wrz 2021, 21:49; Temat postu: Re: Wymiana pompy paliwa |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Czesław
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
Kable na wierzchu to normalne. Bez obaw. Nic się nie stanie. Zastanawiam się czy nie zgiąłeś jakiegoś kabla. Możliwe, że pompa daje taki efekt, szumu morza 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|