|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 00:37
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
miodzio |
#89683 Wysłany:
08 Lut 2008, 09:04; Temat postu: Radio CD do Punto GO z 2001 roku |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 20 Paź 2007, Posty: 2
|
Witam.
Czy ktoś z Was wymieniał seryjnego, kasetowego blaupunkta na wersję fiatowską wersję z CD  Chciałbym zamienić swojego kaseciaka z adapterem na takie radyjko, ale nikt w ASO nie był mi w stanie powiedzieć, czy po podłączeniu fiatowskiego blaupunkta z CD będzie działał seryjny subwoofer zamontowany w bagażniku. Jestem też bardzo ciekawy, czy do wersji GO można wrzucić standardowe radio 1 DIN i czy po takiej zmienia będzie grał subwoofer w bagażniku?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Driver_ |
#89754 Wysłany:
08 Lut 2008, 13:00; Temat postu: Re: Radio CD do Punto GO z 2001 roku |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Tarnowskie Góry Rejestracja: 02 Gru 2007, Posty: 299
|
mozesz najzyklejsze radio podłączyć i bedzie działał sygnał bierze z tylnych głośników +/- z kostki iso a wzbudzanie podlączane jest do radia tam gdzie wychodzi pin w kostce ISO na automatycznie wysuwaną antene więc jednym slowem podpinasz kostke ISO i nic więcej nie kombinujesz a subek będzie działał...
_________________ PII BLACK 3D SOUND SUPERFIRE EDITION NISKO,SZEROKO,GŁOŚNO CLUB
|
|
Góra |
|
 |
E.T. |
#89794 Wysłany:
08 Lut 2008, 15:44; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 21 Paź 2007, Posty: 965
|
Driver_ napisał(a): wzbudzanie podlączane jest do radia tam gdzie wychodzi pin w kostce ISO na automatycznie wysuwaną antene
czyli może tak być, że jak słuchasz radia jest ok, a jak się przełączysz na CD to już nie! 
_________________ Tomaszowe, żółte Punto!
Pwr 138,7 KM @ 6319,0 rpm Tq 169,8 Nm @ 4826,0 rpm
|
|
Góra |
|
 |
Juras |
#89871 Wysłany:
08 Lut 2008, 19:04; Temat postu: |
|
|
Antena wysuwa się gdy jest włączony odbiornik niezależnie czy gra radio czy CD, napięcie w tym kablu zawsze jest 12 V gdy radio jest włączone 
|
|
Góra |
|
 |
E.T. |
#90038 Wysłany:
09 Lut 2008, 07:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Juras napisał(a): Antena wysuwa się gdy jest włączony odbiornik niezależnie czy gra radio czy CD, napięcie w tym kablu zawsze jest 12 V gdy radio jest włączone 
i tu bym wszedł z Tobą w polemike, bo poprzednie autko zanabyłem z częściowo obstalowaną instalacją i maiłem ostrą zagwostkę czym na radiu piec chula, a na cd nie. Dopiero po przestudiowaniu schematu i rozkiminienu pajączka, który krył się za radiem doszedłem do wniosku, że lepszy efekt da podłączenie wzmacniacza pod rekomendowany do tego kabelek!
|
|
Góra |
|
 |
Juras |
#90045 Wysłany:
09 Lut 2008, 09:01; Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy od modelu radia.W moim JVC KDG331 napiecie jest zawsze. Mierzyłem podczas słuchania płyt i stacji radiowych. Ale faktycznie chyba nie ma sensu podłączania do niego zasilania z pieca, bo z tego co kojarzę, max obciążenie prądowe tego wyjścia to 200mA. Więc cienko. Może na wysterowanie antenki wystarczy,ale żeby obsłuzyć wzmak to juz inna bajka 
|
|
Góra |
|
 |
E.T. |
#90135 Wysłany:
09 Lut 2008, 17:36; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Juras napisał(a): W moim JVC KDG331 napiecie jest zawsze. ja mówie o soniaku! [ Dodano: 09 Lut 2008 16:36 ]Juras napisał(a): Ale faktycznie chyba nie ma sensu podłączania do niego zasilania z pieca, bo z tego co kojarzę, max obciążenie prądowe tego wyjścia to 200mA. Więc cienko. Może na wysterowanie antenki wystarczy,ale żeby obsłuzyć wzmak to juz inna bajka
nie wydaje mi się by to jakiś kosmiczny prąd był potrzebany, by zasygnalizować piecykowi, że życzyli byśmy sobie co by się uruchomił!
_________________ Tomaszowe, żółte Punto!
Pwr 138,7 KM @ 6319,0 rpm Tq 169,8 Nm @ 4826,0 rpm
|
|
Góra |
|
 |
Driver_ |
#90160 Wysłany:
09 Lut 2008, 19:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Tarnowskie Góry Rejestracja: 02 Gru 2007, Posty: 299
|
E.T nie masz racji bezwzględu jaki odtwarzacz i czy gra radio czy CD zawsze napięcie podawane jest wysuwaną antene zaraz po włączeniu odtwarzacza pozdrawiam..
_________________ PII BLACK 3D SOUND SUPERFIRE EDITION NISKO,SZEROKO,GŁOŚNO CLUB
|
|
Góra |
|
 |
E.T. |
#90556 Wysłany:
11 Lut 2008, 01:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Driver_ napisał(a): E.T nie masz racji bezwzględu jaki odtwarzacz i czy gra radio czy CD zawsze napięcie podawane jest wysuwaną antene zaraz po włączeniu odtwarzacza pozdrawiam..
aż kiedyś to sprawdze!!
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|