|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 01:09
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Cento |
#98171 Wysłany:
01 Mar 2008, 23:00; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Mikołaj
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Imielin Rejestracja: 04 Sty 2007, Posty: 1476
|
Jedi - czarna, może byc, granatowa - jest już zauważalna ;-)
[ Dodano: Sob Mar 01, 2008 10:00 pm ] krótko -
Cienias - podoba mi się
Croma - ładna, ale wolę sprzed liftu
Fiorino - ma szansę stac się hitem !
_________________ Moja Vectra.
 Pozdrawiam! Do zobaczenia na drogach!
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Grzegorz1976 |
#98200 Wysłany:
01 Mar 2008, 23:04; Temat postu: |
|
|
Ja jadę tam jutro, tak gdzieś koło 12. Jadę ich osobiście op...lić za to co zrobili temu kropkowi. Co to za wioskowe naklejki i te przebrzydłe czerwone lusterka? Czerwone lusterka to mogą być w GP jak reszta też jest czerwona. Innym przypadkom kraszenia nadwozia GP mówię stanowcze NIE!!!
|
|
Góra |
|
 |
Cento |
#98201 Wysłany:
01 Mar 2008, 23:08; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Gregor - miałem to samo wrażenia.
Wsiądź do Linei.
Twoje celowniki to nic w porównaniu do jej celowników  :D
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#98204 Wysłany:
01 Mar 2008, 23:17; Temat postu: |
|
|
Fiat_Cento napisał(a): Twoje celowniki to nic w porównaniu do jej celowników
Fiacik o jakich celownikach w linei mówisz?. Aha siedziałem w środku linei już kiedyś. Niestety w porównaniu do GP czuć rękę ksiegowego z fiata.
|
|
Góra |
|
 |
Cento |
#98205 Wysłany:
01 Mar 2008, 23:19; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
w partnerze emma powoli dawała o sobie znac. Rozmawiam ze sprzedawcą o common railu i nagle skutecznie załamała się pogoda [ Dodano: Sob Mar 01, 2008 10:18 pm ]Grzegorz1976 napisał(a): Fiat_Cento napisał(a): Twoje celowniki to nic w porównaniu do jej celowników Fiacik o jakich celownikach w linei mówisz?. Aha siedziałem w środku linei już kiedyś. Niestety w porównaniu do GP czuć rękę ksiegowego z fiata. takie czerwone, zamiast zamków, na podczerwień ;-). [ Dodano: Sob Mar 01, 2008 10:19 pm ]wewnątz oczywiście 
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#98207 Wysłany:
01 Mar 2008, 23:25; Temat postu: |
|
|
Aha diody. No to akurat w linei mi nie przeszkadzało, natomiast airbag pasażera wyodrębniony z deski już tak (Jednak wolę gładziutkie lotnisko jak ma GP). I kilka innych szczegółów wrzuconych dla obcięcia kosztów. Tylko patrzeć jak pojawią się wersję GP "Naked", gdzie lusterka zewnętrzne będą regulowane manualnie, recylkulacja powietrza będzie mechaniczna, za pomocą suwaka, zniknie wspomaganie CITY itp...
|
|
Góra |
|
 |
Cento |
#98208 Wysłany:
01 Mar 2008, 23:27; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
najbardziej "in plus" zaskoczyło mnie fiorino, bardzo mi się spodobało i wygląda sympatycznie ;-)
|
|
Góra |
|
 |
Courage |
#98215 Wysłany:
01 Mar 2008, 23:59; Temat postu: |
|
 |
Kukurydza |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Wersja: Sport
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 22 Sty 2008, Posty: 2911 Pomógł: 5
|
ehhh... czasem żałuje, że nie mieszkam w samym centrum śląska... Tyle fajny imprez, spotów planowanych z dnia na dzien.... ehhh
Jak zrobie prawko, i kupie sobie kropke Mk1 i bede mial fundusze to co tydzien bede tam do was przyjeżdzał... nie ma bata 
_________________ 2010-12 = FIAT PUNTO Mk1 1.1 55KM "S" topic24306.html 2012-obecnie = FIAT PUNTO Mk2 1.2 60KM "SX" topic37122.html
Czy masz już darmowe FFP Assistance?
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#98376 Wysłany:
02 Mar 2008, 18:45; Temat postu: |
|
|
Wróciłem dzisiaj. Spędziłem sobie bardzo fajną niedzielę. A wić tak. Po pierwsze byłem w "Partnerze", gdzie stałem się kierowcą testowym. Po wypiciu kawki, wsiadłem do bravo i pojechałem z panem z salonu na wycieczkę Bravo 1,6 w dieslu. Wrażenia? Na początek obciach, bo klekot zaklekotał strasznie i stwierdziłem, że co to jest? ciągnik rolniczy??? Ale potem było już całkiem przyjemnie, a nawet przyjemniej niż przyjemnie  Autko się wyciszyło i pokazało pazurek. Elastyczność bardzo dobra  , w środku ciuchutko, dźwięk silnika całkiem wyciszony, zero klekotania, co zlikwidowało moje uprzedzenia do diesli. Wykończenie w środku eleganckie, materiały bardzo dobrej jakości. I lakierowana konsola środkowa czarnym lakierem fortepianowym - piękne! Zastanawiam się czy dałoby się zrobić coś takiego w GP? Brvo dla bravo!!! Następnie po powrocie jako że było luźniej przesiadłem się do 100konnej 500tki i... ciut się rozczarowałem. Nie powaliło mnie jakoś. Bardzo ładnie wykończone wnętrze, ale malutkie... cóż przyzwyczaiłem się do GP, a tam jednak miejsca jest znacznie więcej. Silnik głośny za sprawą sportowego wydechu. Dla pasjonatów ryku przy starcie spod świateł miodzio, dla mnie niekoniecznie. Przyspieszenie... myślałem, że będzie dużo lepiej. Ale nie odniosłem wrażenia, żeby moje GP było znacznie gorsze. Ja jednak brałbym GP lub Bravo. A w salonie pooglądałem jeszcze: Lancia Y w dizajnie MOMO wygląd całkiem gangsta. Bardzo podobał mi się czarny kolor i metaliczno-matowy dach w kolorze mojej deski w GP. Zarąbisty efekt. Następnie czarne GP z jakimiś naklejkami i czerwonymi lusterkami. Jaką to nieraz krzywdę można kropkowi zrobić. Linea pooglądałem i wolę jednak GP. Croma - zbyt zawalista i jakaś taka ociężała. Nie przypadła mi do gustu. Dostawczaki - nie mój profil autek więc nie traciłem na nie czasu.
Następnie wybrałem się do Ganinexu i... wtopiłem w alfy... Nie będę się rozpisywał bo brak mi słów. Coś pięknego. Muszę kiedyś mieć autko tej firmy. A latem umawiam się na jazdę próbną, muszę poczuć je na drodze.
Konkluzja z wycieczki taka. Jeśli teraz miałbym zamienić GP na inny samochód to byłoby to Bravo dynamic z pakietem sport, w kolorze czarnym lub czerwonym (ale nie bordowym), ze sportową stylizacją wnętrza i wykończeniem czerwoną nitką. W przyszłości ALFA!
|
|
Góra |
|
 |
Cento |
#98383 Wysłany:
02 Mar 2008, 18:55; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Gregor - wiedz, że jak, fanatyk taniego SC poczuł to samo co ty w sprawie Alfy ;-)
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#98387 Wysłany:
02 Mar 2008, 18:59; Temat postu: |
|
|
Fiat_Cento a czułeś zapach skóry w Brerze? Siedziałem i wąchałem, jak szczyle klej. Dawno nie czułem żeby coś tak pięknie pachniało... A 159tki? Po prostu miodzio. Ale zaskoczę cię, najlepiej wpasowałem się w 147kę. Autko jak skrojone na miarę na mnie.
|
|
Góra |
|
 |
Cento |
#98394 Wysłany:
02 Mar 2008, 19:21; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
nie czułem, mam słaby węch ;-)
|
|
Góra |
|
 |
Courage |
#98397 Wysłany:
02 Mar 2008, 19:23; Temat postu: |
|
 |
Kukurydza |
 |
|
No jasne... deptajcie mnie jeszcze bardziej, piszcie takie rzeczy piszcie... aż się zamkne w sobie...
Dobra... bez żartów... gratuluje udanego dzionka Grzegorz
W Lublińcy Fiat pewnie był zamkniety... nie jechałem bo pogoda durna, leje cały czas wiec nie byłoby po co...
Co do 500 nie jezdziłem...  Ale siedziałem i nawet mi sie podoba...
Co do Alfy... to przyznam się jak bylismy po GP, to rodzice załatwiali papierkowe sprawy, a ja jak durny latałem od Alfy do Alfy  I szczerze najbardziej podobała mi sie 159...  Potem Brera...a co do 149 to tak niebardzo... No ale to moj gust  '
Zreszta ja sie tam bede cieszył z każdego autka, byle by było czym jeździc 
_________________ 2010-12 = FIAT PUNTO Mk1 1.1 55KM "S" topic24306.html 2012-obecnie = FIAT PUNTO Mk2 1.2 60KM "SX" topic37122.html
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#98398 Wysłany:
02 Mar 2008, 19:26; Temat postu: |
|
|
Courage napisał(a): I szczerze najbardziej podobała mi sie 159... Potem Brera...a co do 149 to tak niebardzo... No ale to moj gust '
Mój jest taki sam
Ale 147 (149 jeszcze nie ma  ) była dla mnie najodpowiedniejsza wielkościowo w środku i na zewnątrz. 
|
|
Góra |
|
 |
Courage |
#98405 Wysłany:
02 Mar 2008, 19:34; Temat postu: |
|
 |
Kukurydza |
 |
|
Cytuj: Ale 147 (149 jeszcze nie ma Wink) była dla mnie najodpowiedniejsza wielkościowo w środku i na zewnątrz.
No widzisz... tak to jest jak czlowiek spedza niedziele przy zeszytach...
Mózg sie lasuje
Ja tam chyba w niedalekiej przyszłosci przesiade sie do Poldka... Ale jak zarobie to sobie kupie Punciaka, zeby do was na zloty legalnie przyjeżdzać  :E
A moje marzenia to:
Alfa 159;
Subaru Impreza;
DODGE Chalenger...
Wg kolejnosci  :E
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#98458 Wysłany:
02 Mar 2008, 21:56; Temat postu: |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
Grzegorz1976 po tym telefonie żal mi ścisnął tyłek i pojechałem też pogonić to Bravo  bardzo przyjemne autko i ten nowy dieselek 1,6 naprawdę fajny chociaż "tylko" ten 105KM.
btw: obgadywałeś mnie podobno z panią Anetą 
|
 |
Rupi |
#98516 Wysłany:
03 Mar 2008, 00:31; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Imielin Rejestracja: 15 Gru 2007, Posty: 55
|
Udany dzień:)
Nawiedziłem dziś Partnera z pozytywnym skutkiem. Jak dobrze pójdzie to wkrótce będę zamawiać moja nową Kropeczkę.
Pozdrawiam Grzegorz1976 bo widzieliśmy się w samochodach jak odjeżdżaliśmy spod salonu 
_________________ 1.3 mjet 90 dynamit 08r
Punto SX55 95r
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#98520 Wysłany:
03 Mar 2008, 00:54; Temat postu: |
|
|
bbanditoss napisał(a): obgadywałeś mnie podobno z panią Anetą Chyba nie, bo nie wiem która to  Rupi napisał(a): Pozdrawiam Grzegorz1976 bo widzieliśmy się w samochodach jak odjeżdżaliśmy spod salonu
Dzięki za pozdrowienia! Zastrzel mnie ale kompletnie nie pamiętam twojego autka? Jakie było i w którym miejscu? I dlaczego, psia nędza, jak mnie poznałeś nie dałeś znać, że też jesteś z forum  Pozdrowienia.
Napisz o jakiej kropce myślisz? kolor, wersja, silnik itp... Co sobie wymarzyłeś?
|
|
Góra |
|
 |
Cento |
#98522 Wysłany:
03 Mar 2008, 01:00; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Gregor - gadałeś z takim młodym sprzedawcą, co jeździ Hondą ?
Ehhhhhh, przerąbany jest, wadziłem się z nim, kto wymyślił common raila  , kto jest następcą SC i ile liftów miała Croma  :D.
Mina Adama podczas mojej konwersacji ze sprzedawcą : 
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#98524 Wysłany:
03 Mar 2008, 01:05; Temat postu: |
|
|
Fiat_Cento gadałem z tym gościem, ale odniosłem wrażenie, że o fiacie to ja wiem ciut więcej  . Ale nie był zły. Lekko pobladł jak dałem w tym deszczu bravaczem po garach i franca na tych szerokich laczkach i koleinach złapała aquaplaning. A swoją drogą, pierwszy raz coś takiego miałem. Teraz już wiem, że szerokie lacze to na suchą gładką drogę, a na nasze wykopy i deszcz to oponka do 185mm maks.
|
|
Góra |
|
 |
Cento |
#98525 Wysłany:
03 Mar 2008, 01:09; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
ale i tak ewenement - sprzedawcy w Fiacie, którzy cokolwiek o tej marce wiedzą  :D [ Dodano: Pon Mar 03, 2008 12:09 am ]poza tym, zareklamowałem się, dałem namiary i może i ja będę prezentował auta ;-):E
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#98526 Wysłany:
03 Mar 2008, 01:09; Temat postu: |
|
|
Fiat_Cento z drugiej strony też im się do końca nie dziwię. Fiat tak nieraz miesza w wersjach, że trudno się połapać 
|
|
Góra |
|
 |
Rupi |
#98531 Wysłany:
03 Mar 2008, 01:44; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Imielin Rejestracja: 15 Gru 2007, Posty: 55
|
Grzegorz1976 jak wrzuciłeś wsteczny pod salonem na miejscu parkingowym przepuściłeś punto I 3d w kolorze rosso bright
No jakie autko kupuje to już topic załozylem ale w koszu wyladował. Moze mody nie lubią m-jetów 
_________________ 1.3 mjet 90 dynamit 08r
Punto SX55 95r
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#98532 Wysłany:
03 Mar 2008, 01:46; Temat postu: |
|
|
Teraz pamiętam  Ale zagadnąć mogłeś  bo chyba razem wchodziliśmy do autek 
|
|
Góra |
|
 |
daras |
#98589 Wysłany:
03 Mar 2008, 13:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: w-m Rejestracja: 21 Gru 2006, Posty: 1970 Pomógł: 1
|
Grzegorz1976 napisał(a): najlepiej wpasowałem się w 147kę. Autko jak skrojone na miarę na mnie.
Szkoda tylko, że ją nieco popsuł lifting.
Poza tym mam podobne odczucia. Auto skrojone na miarę (moją  ) i naprawdę przyjemnie jeżdżące.
Porównując jednak 147 z Bravo mam jakieś takie odczucie, jakby Bravo było sztywniejsze. Tak ogólnie - mocniejsze.
Jeszcze przyjemniejsze odczucia miałem w 156 SW. Tym już naprawdę można pojeździć.
A co do 500ki: małe, ciasne, przeciętne (w wersji POP) autko. Taboretowo wysoka pozycja za kierownicą. Przeciętne wykonanie. Taka nieco bardziej podpicowana stylowo Panda. Spodziewałem się czegoś więcej.
40 tyś. zł za tą wersję to trochę nieporozumienie.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|