|
Obecny czas: 12 Maj 2025, 06:50
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
LukaszStr |
#98464 Wysłany:
02 Mar 2008, 22:14; Temat postu: Wyświetlacz przebiegu Pomocy |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 02 Mar 2008, Posty: 6
|
Witam od paru dni jestem posiadaczem Fiacika Punto 2 rok 2003 silnik 1,2 (60km). Przebieg autka 44tyś mało, ale mam pełną dokumentacje, a samochód pochodzi od osoby prywatnej. Problem pojawił się już podczas jazdy próbnej tzn. podczas odpalania samochodu wyświetlacz (pokazuje przebieg, godzine,i reszte danych z komputera) gaśnie lub miga, poprzedni właściciel tłumaczył to słabym akumulatorem (samochód stał parę dni niepalony). Jednak ja już zrobiłem prawie trzysta kilometrów (bardzo zadowolony), a miganie przy odpalaniu nadal pozostało, w norauto pomierzyli akumulator i stwierdzili że jest ok (ładowanie również dobre). Sam nie wiem co mam zrobić może jest to normalne?? Plis pomóżcie.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
buladag |
#98473 Wysłany:
02 Mar 2008, 22:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
przygasa przy odpalaniu czy cały czas mruga? jak mruga to znaczy ze licznik był wymieniany i nie został skalibrowany w ASO.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
LukaszStr |
#98478 Wysłany:
02 Mar 2008, 23:01; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
wszystko z niego można odczytać, tyle że podświetlenie jakby znikało
zaraz po odpaleniu wszystko jest ok
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#98480 Wysłany:
02 Mar 2008, 23:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
przygasanie podswietlenia przy odpalaniu to norma. w zasadzie tylko na całkiem nowym aku podswietlenie licznika, lub tez radia nie przygasa. rozrusznik pobiera duzo pradu.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
LukaszStr |
#98481 Wysłany:
02 Mar 2008, 23:07; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
sorka właśnie sprawdziłem on mruga tyle że wszystko z niego można odczytać (dzieje sie tak podczas odpalania), i przy okazji po co ktoś miałby zmieniać ten licznik???
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#98483 Wysłany:
02 Mar 2008, 23:11; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
z tego co wiem to podswietlenie wyswietlacza w liczniku mruga gdy licznik byl zmieniony, ale ono mruga caly czas, od momentu wlaczenia zapłonu do momentu wyjecia kluczyka ze stacyjni. ma to miejsce gdy licznik jest nie skalibrowwany po wymienie.
skoro mowisz ze przy odpalaniu przygasa (np. moze przygasac pare razy, zalezy ile krecisz rozrusznikiem) to mnie to wyglada na najzwyklejszy spadek napiecia, który ma miejsce gdy krecimy rozrusznikiem (pobiera on dużo prądu)
|
|
Góra |
|
 |
LukaszStr |
#98729 Wysłany:
03 Mar 2008, 20:21; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Dziękuje za pomoc. Byłem dzisiaj w serwisie, powiedziano mi że to wina akumulatora. Dziwne tylko że w norauto po pomiarach wyszło że jest wporządku. W Fiacie pomierzyli i wyszło że trzeba zmienić akumulator.
Pozdrwiam i jeszcze raz dzięki za pomoc:)
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#98732 Wysłany:
03 Mar 2008, 20:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
jesli samochod odpala bez oporów to w zasadzie nie trzeba wymieniac akumulatora. przy + temperaturach nie będzie problemów. gorzej jesli będzie mróz bo wtedy aku moze całkiem pasc.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|