|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 01:37
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 10 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
jasiek_23 |
#99385 Wysłany:
05 Mar 2008, 17:30; Temat postu: problem z pracą silnika |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Strzyżowice Rejestracja: 05 Mar 2008, Posty: 12
|
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,
Może przejdę do konkretów a mianowice mój punto II z silnikiem 1.2 v8 z instalacją gazową sekwencyjną ma problemy po odpaleniu ciepłego silnika na benzynie czyli zapalić zapali za pierwszym razem ale nie ma szansy na ruszenie jest jak gdyy zalany trzeba go przgazowć żeby było normalnie jak sie przegazuje to pojedzie i tak za każdym razem jak się go wyłączy i zapali i znów to samo zalany dodam, że jak jest zimny to problemu nie ma na gazie też żadnych problemów, podłączenie pod euroscana nic nie pokazuje żadnych błędów czcyściłem przepustnice i krokowca i nic nie pomogło więc co go boli?? prosze o pomoc z gorby bardzo dziękuję pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
BzzQ |
#99413 Wysłany:
05 Mar 2008, 19:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 07 Lut 2008, Posty: 268
|
Sprawdź filtr powietrza, świece i PW. Jak są ok to może masz problemy z wtyskiem... swego czasu miałem podobne problemy, ale jak był na gazie to się dławił i nie miał siły wymiana świec mi pomogła...
_________________ Punto FL 03/04r 1.2 8V
Zapraszam do galerii
|
|
Góra |
|
 |
jasiek_23 |
#99420 Wysłany:
05 Mar 2008, 19:42; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
dziękuje za zainteresowanie problemen, właśnie przyszedłem z garażu po wizji lokalnej ale najpierw odpowiem świece i filtr są ok na gazie idzie pięknie i na bęzynie też problem był zaraz po odpaleniu ciepłego silnika zalewa się przegazówka 20 sekund i jedzie ale teraz doszło jeszcze na domiar złego obroty silnika same rosną nawet do 4000 euroscan nic żadnego błędu, zdławiłem przelot powietza na gardzieli od krokowca i obroty spadły i utrzymywały sie minimalne otwarcie przepustnicy obroty znów do góry i znów dławienie i obroty w dół moje podejrzenie jest na 85% silniczek krokowy, po samyn załączeniu zapłonu jego słychać jak pracuje a teraz była cisza w euroscanie jest funkcja do sprawdzenia krokowca program sam zmienia dawdke powietrza i obroty raz rosną a raz maleją proporcjonalnie się zmniejszając aż do zakończenia testu i najciekawsze jest to po wszystkich kontrolach jak ręką odjoł punciak idzie jak szalony hmmm ciekawe jak długo zobaczymy jutro jak pojade do pracy.
takwięc wydaje mi sie właśnie ten silniczek krokowy bo wtryski to raczej nie mało prawdopodobnie jak wtrysk to by silnik nierówno pracował
ale jeśli ktoś ma jeszcze jakiś sugestie to czekam na wiadomość
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
BzzQ |
#99467 Wysłany:
05 Mar 2008, 21:58; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 07 Lut 2008, Posty: 268
|
Tak dziaiaj jest twój pierwszy dzień na forum i dobrze by było gdybyś się przedstawił, oraz swojego kropka też... umieślił jakieś foty i opisy do nich... każdy się przedstawia i było by miło gfdybyś też tak zrobił...
_________________ Punto FL 03/04r 1.2 8V
Zapraszam do galerii
|
|
Góra |
|
 |
jasiek_23 |
#99714 Wysłany:
06 Mar 2008, 21:17; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
ooopss  niedopatrzenie z mojej strony sorki ale zacznijmy od początku nazywam się Janusz i witam wszystkich forumowiczów mój punciat to wersja GO! 1.2 v8 z LPG sekwencja Landi LSI-NSI,
na dzień dzisiejszy coś silniczek boli tak jak wyżej opisane
Pozdrawiam i czeka ma wasze uwagi pomocne w zlokalizowaniu usterki 
_________________ punto II 1.2 v8 GO! + LPG Landi LSI-NSI,
Grande punto 1.9 120KM emotion
|
|
Góra |
|
 |
GND |
#99877 Wysłany:
07 Mar 2008, 10:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 10 Paź 2007, Posty: 1541
|
a czy to cos moze byc zwiazene z instalacja ?
_________________ FIAT PUNTO II 1.2 8V topic6507.html
|
|
Góra |
|
 |
jasiek_23 |
#100067 Wysłany:
07 Mar 2008, 20:02; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
z instalcją gazową hmm nie wiem ale wydaje mi się, że nie bo zalewa się na Pb a na lpg jest dobrze
|
|
Góra |
|
 |
Adas |
#124353 Wysłany:
11 Maj 2008, 18:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Active
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Białystok Rejestracja: 02 Maj 2007, Posty: 2625
|
|
Góra |
|
 |
GND |
#124379 Wysłany:
11 Maj 2008, 20:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 10 Paź 2007, Posty: 1541
|
prawde mowiac to nie ma roznicy czy tankujesz na bp czy na statoilu bo i tak to leci z jednej cysterny ;/
_________________ FIAT PUNTO II 1.2 8V topic6507.html
|
|
Góra |
|
 |
jasiek_23 |
#124412 Wysłany:
11 Maj 2008, 21:33; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam ponownie po dłuższej przewie a więc sprawa przedstawia się następująco podlączyłem euroscana do punciaka klikłem test elementów wykonawczych i tam jest takie coś ja reset autoadaptacji klikłem dwa razy zapaliłem silnik i zostawiłem go na paliwie aż do momentu załączenia się drugi raz wentylatora i jak narazie fiacik śmiga ładnie co mu się zrobiło sam juz nie wiem ale jeżdzi jak prawi nówka pozdrawiam wszystkich
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 10 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|