|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 00:06
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
smisiek |
#159676 Wysłany:
22 Sie 2008, 10:47; Temat postu: szarpanie punto II 1.9D 2000 r. |
|
 |
Forumowicz |
|
Mam problem z szarpaniem silnika szczególnie w momencie utrzymywania stałej prędkości, przy przyspieszaniu problem znika. Podczas gazowania na biegu jałowym odczuć można szarpnięcia i nierównomierną pracę oraz niesamowity czarny obłok dymu. Byłem na komputerze który wskazał dwa błędy 1. Przepustnica przepływu 2. Nieprawidłowe położenie łopatek wirnika (pompa wtryskowa). Błąd nr 2. jest kasowalny i nie zawsze się pokazuje. Mechanicy zaproponowali remont pompy. Ja postawiłem na przepustnicę przepływu jak się póżniej okazało przepustnica była niesprawna więc wymieniłem ją na nową problem pozostał. Jednakże gdy jadę bez podłączonej przepustnicy problem nie występuj, silnik pracuje bez zastrzeżeń i nie kopci.
Gdzie jest problem?! Dodam ze wymieniłem filtr powietrza, paliwa wraz z uszczelkami.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
tom83 |
#160473 Wysłany:
24 Sie 2008, 21:42; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
smisiek
ja mam ten sam problem, po założeniu nowej przepustnicy musi być wykasowany błąd jeszcze raz, jeżeli jest sprawna to powinno przestać szarpać, jutro jadę do mechanika i mam nadzieje ze mi to naprawi bo walczę z tym od dawna........
|
|
Góra |
|
 |
smisiek |
#160520 Wysłany:
25 Sie 2008, 07:11; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Daj znać czy operacja się powiodła !!
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|