|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 23:49
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Grubszy |
#164125 Wysłany:
01 Wrz 2008, 11:23; Temat postu: pisk przy silniku jak od paska |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Kielce Rejestracja: 04 Lip 2008, Posty: 43
|
Mam problem byłem na urlopie. Kropek w tym czasie stał i nie był jeżdżony. Po urlopie czyli wczoraj wieczorem poszedłem go odpalić. Najpierw nie chciał biedak bo coś wyładowało akumulator ( dziwne bo wszystko było wyłączone alarm itd. mniejsza o to powodów może być 100 temperatua, centralka, nawet głupi zegarek). Kumpel podjechał z przewodami. Punciak odpalił ale usłyszałem cholerny pisk spod maski jakby paska klinowego auto po kilku sekundach zgasło a od prawej strony czyli od strony paska od strony rozrządu zobaczyłem mały kłąb dymu i smród spalonej gumy. Pasek sprawdzałem jest dobrze naprężony. Alternator działa i kręci a wszystkie kontrolki zgasły Co to może być ???? help!!!!
[ Dodano: 01 Wrz 2008 11:23 ] Wcześniej czyli przed urlopem wszystko było ok samochód normalnie odpalał nie było z nim najmniejszych problemów.
_________________ Fiat Punto II, 1.2 8V, 60KM, 2000r.
stereooo muzyka!
|
|
Góra |
|
 |
|
|
lioton |
#164184 Wysłany:
01 Wrz 2008, 13:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Sławomir
Samochód: Lancia Delta
Silnik: 1.6 120KM mJTD
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: RSTR / KRK Rejestracja: 26 Cze 2008, Posty: 1133 Pomógł: 9
|
Piszczącym paskiem się nie przejmuj.
Mojemu tatcie w peugeocie 206 juz od dłuższego czasu piszczy cholernie głośno głównie przy ruszaniu ale sie nie przejmuje.
Chociaz juz chyba z trzy razy nie chciał przez to zapalić. :] Więc wg. mnie to wina paska klinowego.
Może jeśli kropek stał w słoncu po prosku się zapiekł
Jeśli smród czuć dalej a autko dalej gaśnie może to wina alternotora , może poszło jakieś łożysko 
|
|
Góra |
|
 |
Dziara |
#164452 Wysłany:
02 Wrz 2008, 09:52; Temat postu: :) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Limanowa Rejestracja: 27 Sty 2008, Posty: 416
|
|
Góra |
|
 |
Grubszy |
#164762 Wysłany:
03 Wrz 2008, 12:39; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Tzn pasek jest dobrze naprężony i chyba jest to wina alternatora. Znajomy powiedział mi że w fiatach ponoć normalne są częste awarie alternatorów dochodzi do zapiekania stojanów. łożysk a przy tym często pękają obudowy  dzisiaj jade do mechanika zobaczymy pozdrawiam
stereooo muzyka!
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#164765 Wysłany:
03 Wrz 2008, 12:47; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
Grubszy |
#165028 Wysłany:
04 Wrz 2008, 12:26; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Dokładnie potwierdziło się. Alternator się rozsypał. Pękła obudowa w jednym miejscu. Stojan się zapiekł i łożysko się rozleciało. przez to był ten pisk i smród gumy. Kupiłem nowy z gwarancją za naprawdę dobre pieniądze. Aaaa jescze jedno akumulator też padł mi przez alternator ,który dostał zwarcia jak auto dlużej stało i rozładował baterię a teraz wszystko jest ok!!!  Mechanik powiedział mi że winą za taki stan rzeczy jest niskie usytuowanie alternatora i Bogu dzięki że mam ekran pod silnikiem bo o wiele wcześniej by padł. Sól z ulic, wilgoć itd W ten dzień co kupowałem alternator gościu mi pokazywał 3 padnięte alternatory od Sieny, Palio Weekend i też punto II wszystkie były spękane. pozdrawiam [ Dodano: 04 Wrz 2008 12:26 ]i dzięki za podpowiedzi 
stereooo muzyka!
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|