|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 17:07
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
Autor |
Wiadomość |
pz |
#168708 Wysłany:
13 Wrz 2008, 22:27; Temat postu: zabezpieczenie antykorozyjne przed zimą |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 13 Wrz 2008, Posty: 15
|
Po pierwsze witam wszystkich:) Od kilku dni jestem posiadaczem Punto 2, 1.2 8V i będę do Was regularnie zaglądał.
Obejrzałem dziś na kanale powłokę antykorozyjną w swoim aucie (podwozie). Trzyma się nieźle (samochód ma 7 lat), ale myślę nad jej odnowieniem (są minimalne ubytki). Sporo czytałem o tym, że jak ktoś myśli jeździć samochodem wiele lat, to warto dbać o blacharke, bo ta sama z siebie długo nie wytrzyma. Nawet przy ocynkowanych blachach.
Myślę o tym żeby pomalować auto od spodu. Wiem, że Bitex ma wielu przeciwników. Co polecacie w zamian? I co polecacie do profili zamkniętych?
Zrobiłbym to tak: umył dokładnie samochód od spodu. W miejscach gdzie są ubytki wyczyściłbym je, pomalował czymś na rdzę, a na koniec pomalował Bitexem albo jego odpowiednikiem. W profilach zamkniętych nie powinno być brudno więc po prostu przez otwory fabryczne wstrzyknąłbym jakiś preparat. Tak to powinno wyglądać?
Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam!
|
|
Góra |
|
 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|