Witam.
Otóz jak w temacie mam pare pytań.
1.Jakiem sprzęgło szło "na pierwszy montaż w 1,2 8v ?
Ile średnio ono wytrzymuje ?
Ja mam 60tys i z jednej strony wydaje mi sie że jest dobre ( puntko ciągnie bez wysiłku na 3 biegu ok. 60 pod górke mniej więcej o nachyleniu 20 stopni na 1/8 gazu) a z drugiej wydaje mi sie że mało osiąga na 1 biegu.
Dokładnych danych nie jestem w stanie podać bo nie mam obrotomierza a prętkomoścież padł już dawno stąd szukam cały czas licznika ( proszę o cynk jeśli ktoś może zapodać jakis z obrotkiem w dobrej cenie

).
Czy ewentualny montarz sprzęgła dla człowieka który przy wymianie uszczelki (nie w kropku) wszystko pokiełbasił a potem po 2 nieprzespanych nocach do wszystkiego doszedł będzie trudny ?
2. W związku z pierwszym pytaniem czy mógłby ktoś zapodać jakiś wykres osiąganych prędkości na poszczególnych biegach względem obrotów dla 1,2 8v ?
3. Czy to normale że silnik zimny pracuje inaczej niż w pełni rozgarzny ?
Gdy włacze silnik zimny pracuje on idealnie równo a gdy jest już ciepły to na wolnych obrotach pracuje po prostu inaczej.
Trudne to do opisania. Możnaby powiedzieć że po rozgrzaniu pracuje nadal równo lecz wyraznie słychać momenty wybuchu mieszanki.
4. Ile wytrzymuje sonda lambda w kropku 8V ?
Jaka szła na "pierwszy montarz" ?
Czy po 60tys można prowizorycznie ją wymienić np. na taką:
http://allegro.pl/item437711526_sonda_l ... _1764.html
5. Jakie są tylne amory w puntku ?
Olejowe czy gazowe ?
Ile wytrzymują ?
Po wymianie przednich przy 50tys (na gazowe - ALKO) wszystko było OK ale teraz dzieje się dziwna rzecz , mianowicie kropek gdy robi się zimno staje się super twardy. Resoruje tak jakby miał zawieszenie z F1
Czy to może byc wina amorów z tyłu ?
6. I ostatnie moje pytanie jest dość kontrowersyje.
Mianowicie co dają naprawde magnetyzery ?
Słyszałem wiele opini negatywnych ale też może nie wiele ale trochę pozytywnych ?
Wiem że to tylko 2 magnesy ale czy cos dają ?
Testował ktoś na kropku ?
No to tyle.
Wypisałem się dość , teraz czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam
PS
Wlaśnie dostałem paczke z zamówionymi ksenonami.
Śle zdjątka jak załorze