|
Obecny czas: 20 Cze 2025, 01:27
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
raqu84 |
#180881 Wysłany:
18 Paź 2008, 11:57; Temat postu: Pomysł na scyzoryk... |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Gdańsk/Elbląg Rejestracja: 14 Paź 2008, Posty: 6
|
Witam wszystkich serdecznie, mam prosbe do bardziej zaawansowanych uzytkownikow o zweryfikowanie mojego pomysłu, a mianowicie...
jak wielu kolegow mam problem ze zostalem z 1 kluczykiem i jakos nie czuje sie z tym komfortowo, cena w serwisie zabojcza, wiec...
Czy da sie zrobic tak :
1) kupic taki zestaw http://www.allegro.pl/item447914521_klu ... icent.html (odchodzi problem jak i koszt zwiazany z docinaniem)
2) i tu najwazniesze pytanie czy da sie bezproblemowo zaprogramowac nowe kluczyki do komputera samochodu ( Punto II HGT) ??
_________________ Get Rich Or Die Trying
|
|
Góra |
|
 |
|
|
ejj |
#185507 Wysłany:
02 Lis 2008, 16:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: ja jestem? Rejestracja: 03 Paź 2008, Posty: 121
|
Przecież kluczyk można dorobić w każdym punkcie dorabiania kluczy. Myśle że nie wyniesie cie to nie więcej niż 50 zl
|
 |
jaguar15 |
#187142 Wysłany:
07 Lis 2008, 19:51; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.9 85KM JTD
Paliwo: ON
Wersja: Sporting
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: Olsztyn Rejestracja: 07 Lis 2008, Posty: 178
|
ostatnio byem w takim punkcie dorabiania kluczykow do samochodw i niestety, facet mial za slaby sprzet! jezeli chodzi o sam kluczyk to mysle ze nie bedzie problemu gorzej z imobilajzerem, powiedzia mi ze to moze kosztowacod 300do 400 stowek, narazie sie zastanawiam bo tez chcialem przerobic kluczyk na scyzoryk
_________________ ex-Punto II 1,2 8v 60KM-skończyło się ex-Punto II 1,9 JTD 85KM Nobody Punto II 1,9 JTD Sporting remap 120KM BMW E38 728iA BMW E30 M52B28TU M-technic 2 Wartburg 353 Dużo gazu i sprzęgło odrazu!
|
|
Góra |
|
 |
Pawian |
#187258 Wysłany:
08 Lis 2008, 01:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: HGT
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 29 Wrz 2008, Posty: 202 Pomógł: 4
|
Swojego kropka kupiłem z jednym kluczykiem, bez karty kodowej czy klucza matki, jakkolwiek się to zwie.
W ASO usłyszałem, że na podstawie numeru VIN mogą sciągnąć dla mnie kopię tej karty i dorobić kluczyk - całość jakieś 550zł.
Na razie odpuściłem sobie, dorobiłem zwykły klucz, żeby móc się dostać do auta w razie czego.
Na Śląsku jest firma - http://www.kocar.com.pl/kluczyki.html która na podstawie odczytu z komputera jest w stanie dorobić Ci taki klucz wraz z immobiliserem taniej, ponoć 200-300 zł. Tak usłyszałem od jednego elektryka, który tę firmę wspominał. Poza nimi chyba nikt inny się w takie rzeczy nie bawi.
_________________ Moja HoGaTa
Jeździć trzeba tak, żeby się nie dać trafić !
Czy masz już darmowe Assistance?
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|