|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 17:20
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kamilbike |
#187805 Wysłany:
09 Lis 2008, 19:57; Temat postu: Płyta pod silnik/skrzynie biegow |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Lis 2008, Posty: 458
|
Witam, mam nastepujacy problem. Mam wlozony do swojego Punciaczka silnik 2.0 i skrzynie biegow od FC, niestety skrzynia i lapa od niej jest na tyle nisko ze na nierownosciach potrafie przyszorowac o asfalt. Czy ktos z forumowiczow dorabial, albo kupowal gdzies plyte pod silnik? Macie pojecie gdzie cos takiego mozna dostac i nie bedzie kosztowalo taczki pieniedzy ? Podobno duza czesc fiatow ktore szly do rosji i takich tam mialy wlasnie takie plyty.
Za odpowiedz z gory dziekuje
|
|
Góra |
|
 |
|
|
dzikidaniel |
#187817 Wysłany:
09 Lis 2008, 20:18; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
Nie spotkałem się jeszcze z płytą, ale i nie widzę za bardzo mocowań do takowej. Wychodzi na to, że musisz znaleźć speca, co potrafiłby taką płytę wykonać i znaleźć mocowania do niej.
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
Emef |
#187854 Wysłany:
09 Lis 2008, 21:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 01 Sty 2008, Posty: 107
|
|
Góra |
|
 |
Kamilbike |
#187860 Wysłany:
09 Lis 2008, 21:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Lis 2008, Posty: 458
|
No i tu jest problem bo u mnie plastik nic nie da. Trzeba rzezbic z alu lub ze stali nierdzewnej. Silnik jest na normalnej wyskosci, tylko skrzynia wisi niziutko
|
|
Góra |
|
 |
kendziorrr |
#188420 Wysłany:
11 Lis 2008, 12:27; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Pułtusk Rejestracja: 29 Lip 2008, Posty: 41
|
A nie lepiej samemu z włókna szklanego dorobić, ewentualnie dać do zrobienia komuś, kto robi łodzie? Potrzebna będzie mata szklana, żywica, no i jakieś kopyto,jeśli byłby potrzebny konkretny kształt- tu wgłębienie, tam wypukłość...a później to już tylko:mata/żywica/mata/żywica 
_________________ Hamulce są dla tchórzy!
|
|
Góra |
|
 |
szałas |
#410345 Wysłany:
07 Lis 2010, 16:07; Temat postu: |
|
|
odświezam temat bo widze ze uzytkowiniKamilbikek nie otrzymal praktycznie zadnej sensownej odpowiedzi a sam potrzebuje troche informacji na ten temat. wiem ze płyty ochronne pod silnik montują bardzo czesto centomaniacy w swoich wozach. płyta taka jest wykonana z duraluminium minimum 5mm grubosci (jest to ok 5 razy twardszy materiał od aluminium) a przykrecana jest zwykle do osobno zrobionej ramy z profila. nie wyobrazam sobie nie zalozyc do swojego Punta takiej płyty kiedy wsadze gwintowane zawieszenie. stąd moje pytanie czy montował ktos juz moze w swoim kropku taka płyte a jesli tak to gdzie moge kupic odpowiedni arkusz tego materiału?
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|