You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 18 Cze 2025, 00:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #192183 Wysłany: 21 Lis 2008, 11:03; 
 Temat postu: montaż nowego radia ( problem z dodatkowym zasilaniem )
Sympatyk kropek

witam moje pytanie jest następujące zakupiłem nowe radio pod iso , zabieram się za przerobienie instalacji wystającej spod dechy , mam tam 1 czerwony kabelek jeden czarny ( masa) i 4 różnokolorowe od głośników przednich . nie miałem wcześniej żadnych głośników z tyłu teraz zakupiłem sobie 6x9 Hertza i zamontowałem ładnie w półeczce. Moje 1 pytanie brzmi ,

czy w Kropku do tyłu niezależnie od tego czy są głośniki czy nie pociągnięte są kable bo słyszałem że tak ,

Drugie pytanie robiąc wtyk ISO czarny i czerwony ładuje na jedną kostkę a głośniki na drugą , tylko że od tej części która wystaje z radia wystaje jeszcze żółty i czerwony kabel ale nie wchodzi do kostki , i w instrukcji pisze żeby podpiąć tam zasilanie które jest niezależnie od położenie w stacyjce do żółtego , a do czerwonego takie które jest włączane wraz ze stacyjką.

Drugie pytanie jest więc następujące czy nie wystarczy podpiąć do radyjka przez to iso tego czerwonego i masy do zasilania , czy trzeba bawić się w te dodatkowe kabelki , Pozdrawiam i z góry dziękuje .

Post #192184 Wysłany: 21 Lis 2008, 11:39; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Bartek
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: świętokrzyskie [T]
Miejscowość: Skarżysko Kamienna
GwiazdorNH napisał(a):
czy w Kropku do tyłu niezależnie od tego czy są głośniki czy nie pociągnięte są kable bo słyszałem że tak

To zależy od wyposażenia niektóre mają a niektóre nie. Poszukaj w bagażniku kabli koło seryjnych miejsc na głośniki
GwiazdorNH napisał(a):
Drugie pytanie

podepnij żółty z czerwonym razem pod plusowy czerwony w aucie
GwiazdorNH napisał(a):
czy nie wystarczy podpiąć do radyjka przez to iso tego czerwonego i masy do zasilania , czy trzeba bawić się w te dodatkowe kabelki , Pozdrawiam i z góry dziękuje .

Nie wiem co to za radio ale w kostce iso powinien być żółty i czerwony które się łączy razem. jak byś zrobił zdjęcie tylnej części radia z przewodami to by wszystko wyjaśniło

Post #192218 Wysłany: 21 Lis 2008, 13:42; 
 Temat postu:
W kostce radia nic nie zmieniaj. Jesli nie masz fabrycznej instalacji to ją zrób i zakończ wtyczkami ISO. Do zasilania (jedna wtyczka) jest potrzebny tylko kabelek żółty, czerwony i czarny. Reszta kabelków to sterowanie anteną, wyciszanie radia podpinane pod instalację telefonu itp. Drugim wtykiem ISO musisz zakończyć wyjścia na głośniki, tutaj ważna jest prawidłowa polaryzacja dla głośników.
To tyle. Reszta została opisana w tym temacie jak i w innych na forum.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)