|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 15:08
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
sensejjj |
#193459 Wysłany:
24 Lis 2008, 19:53; Temat postu: nawiem a wycieki przy termostacie |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Ciekło mi przy termostacie. Troche z tym walczyłem i jakoś dałem sobie rade. Ale mam pytanie. Nie wiem czy ma to coś wspólnego z wyciekiem ale po wymianie( pare razy to zdejmowałem i zakładałem) zawsze leciało . Dopiero jak robiąc to i odpowietrzając nie włączałem nawiewu i wycieków nie ma. Nie wiem czy ma to cos wspólnego z wyciekami czy nie . Boje sie włączyć nawiew żeby znowu sie wycieki nie pojawiły. Jak myślicie ma coś wspólnego nawiew z termostatem i wyciekami?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
czech22 |
#193704 Wysłany:
25 Lis 2008, 13:18; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Czesław
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
Wycieki mogą zależeć od prędkości obrotowej silnika, a co za tym idzie od prędkości tłoczenia pompy wodnej. Nie ma nic wspólnego z nawiewem. Chcesz sprawdzić czy cieknie, to zwiększ obroty silnika do ok. 4 tysięcy.
|
|
Góra |
|
 |
sensejjj |
#193862 Wysłany:
25 Lis 2008, 20:29; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Od czasu naprawy zrobiłem jakieś 300 km ( w trasie) i wycieków nie ma. Więc chyba wszystko oki. Dzieki za pomoc.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|