witam, mam do was pytanie: jeśli byście mieli 3000zł (gotówka lub raty) do przeznaczenia na alufelgi + opony jakie byście wybrali. Chodzi mi o 16' lub 17' oczywiście opony nie mogą być balonami. Mój silnik to 77 kucy, i czy 17' np. przy oponach 205/40/17 nie będzie zawalidrogą. Alu bym kupował wg. konfiguratora Alcar : http://www.alcar.pl/4267_PL bo mam zaklad wulkanizacyjny koło mnie który operuje wg. tego konfiguratora. pozdr.
_________________ Grande Punto 1.4 8v 3D Piasek
Moja galeria
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Matt Puntomaniak
Imię: Maciek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 667
Tematy: 2 Skąd: MMz
Gdzieś był temat na forum na temat alufelg ale jakoś nie mogę go teraz znaleźć
Ja również mam GP 1.4 8V i gdy rozmawiałem z kolesiem z salonu Fiata to powiedział mi, że 16 jeszcze nie ale 17 mogą już znacząco wpłynąć na osiągi. Zależy jeszcze jak szerokie opony chcesz kupić, ale obawiam się, że 205 do tego silnika mogą być już "za szerokie" ale być może się mylę.
[ Dodano: 16 Kwi 2007 20:52 ]
A co do Alufelg to super są AEZ Xylo:] z tej stronki co podałeś
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V Energy
Milaz Puntomaniak
Imię: Sebastian
Dni na forum: 718
Tematy: 5 Skąd: Solec Kujawski
Gdzieś był temat na forum na temat alufelg ale jakoś nie mogę go teraz znaleźć
Ja również mam GP 1.4 8V i gdy rozmawiałem z kolesiem z salonu Fiata to powiedział mi, że 16 jeszcze nie ale 17 mogą już znacząco wpłynąć na osiągi. Zależy jeszcze jak szerokie opony chcesz kupić, ale obawiam się, że 205 do tego silnika mogą być już "za szerokie" ale być może się mylę.
[ Dodano: 16 Kwi 2007 20:52 ]
A co do Alufelg to super są AEZ Xylo:] z tej stronki co podałeś
witam te fele są super ale po upuście by mnie kosztowały 610 szt + opony a wtedy sie nie zmieszcze w 3000zł . pozdr.
[ Dodano: Pon Kwi 16, 2007 8:59 pm ]
witam, do 3000zł to chyba sie zmieszcze z alu 17' :
enzo h
dezent v
dotz imola - najtaniej
aez raver
Moja galeria
Milaz a co powiesz na OZ ?
http://fiatpunto.com.pl/viewtopic.php?t=1118&highlight=alufelgi
Zdecydowalem, ze nie bede zmienial opon, tylko dobiore do nich felgi.
Koszt - 509 pln za felge x 4 sztuki + sruby zabezpieczajace OZ 120 pln
Jak zjezdze te oponki co mam to zmienie na szersze.
Jesli chcialbys zmiescic sie z oponami i felgami w 3000 to zerknij na :
Dezent V dark - sa o tyle fajniejsze od zwyklej wersji, ze maja srodek i boki ramion czarne - wydaja sie przez to optycznie wieksze.
Milaz Puntomaniak
Imię: Sebastian
Dni na forum: 718
Tematy: 5 Skąd: Solec Kujawski
Milaz a co powiesz na OZ ?
http://fiatpunto.com.pl/viewtopic.php?t=1118&highlight=alufelgi
Zdecydowalem, ze nie bede zmienial opon, tylko dobiore do nich felgi.
Koszt - 509 pln za felge x 4 sztuki + sruby zabezpieczajace OZ 120 pln
Jak zjezdze te oponki co mam to zmienie na szersze.
Jesli chcialbys zmiescic sie z oponami i felgami w 3000 to zerknij na :
Dezent V dark - sa o tyle fajniejsze od zwyklej wersji, ze maja srodek i boki ramion czarne - wydaja sie przez to optycznie wieksze.
Witam, V dark są extra : http://www.alcar.pl/6649_PL.0?webgid=44&offset8048=33 , narazie jestem zdecydowany w 99% na 17' ale dałem sobie tydzień lub dwa na przemyślenie i zdobycie wiedzy czy auto nie będzie mulić .pozdr.
Moja galeria
Milaz, tez myslalem o tym.
Synek mnie odwiodl od 17-ek.
Zrezygnowalem po przeliczeniu, ze na 17-ce zostaje nalesnik.
Nastepnym etapem byly 16-ki.
Jak policzylem, ze za 2200 moge miec 15-ki OZ Superturismo albo Michelangelo a za 3000 Dezent V Dark i 16-ki opony to zdecydowalem sie na 15-ki OZ.
Moim zdaniem - nie bierz 17-ek, to nie bedzie dobry wybor na nasze drogi, jesli chcesz miec wieksze kola to wez 16-ki, jesli chcesz miec ladniejsze to wez 15-ki OZ, bo nie zmiescisz sie w 3000 z OZ-ami i nowymi oponami.
Pochwal sie swoim wyborem i wrzuc foty.
Ja po ciezkich bojach z 17-ek zszedlem na 16-ki z nowymi oponami a pozniej na 15-ki
Mam tylko problem, nie moge sie zdecydowac OZ SuperTurismo GT czy Michelangelo 8 - tylko nad tym sie zastanawiam.
marek20 Sympatyk kropek
Dni na forum: 663
Tematy: 1
Marek20, jak masz niej kasy to np. Dezent V , jak ciutke wiecej to Dezent V dark.
Wogole to najpierw powiedz jakie lubisz wzory.
Szprychy , ramiona , ile ramion , waskie , szerokie.
Wzorow jest duzo.
grandevito Puntoświr
Imię: Witek
Dni na forum: 633
Tematy: 10 Skąd: Oświecim/Tychy
witam wszystkich jestem nowy wlasnie wczoraj stalem sie szczesliwym posiadaczem kropka po pierwszych dwoch dniach jestem zachwycony tym autkiem dla mnie bomba.wczesniej jezdzilem jedynka i bylo tez suuper ale po przesiadce do grande to niebo a ziemia.wracajac do tematu alusow to tez mi chodza po glowie 17 lub 16 bo te co mam teraz 15 alu nie zabardzo mi sie widza.a mam mozliwosc za rozsadne pieniazki miec 17 i 16 orginalne do grande tylko boje sie ze moje 1.4 niebedzie chcialo jechac na 17 i troszke wzrosnie spalanie.wacham sie teraz czy 17 czy 16 prosze o rade.dzieki
Jak policzylem, ze za 2200 moge miec 15-ki OZ Superturismo albo Michelangelo a za 3000 Dezent V Dark i 16-ki opony to zdecydowalem sie na 15-ki OZ.
witam, gadałem z gościem i z upustem Dezent V Black kosztowały by mnie 540zł szt. a do opon sie dołoży , oczywiście mowa o 17' ale szkoda że nie ma tu nikogo kto juz zmieniał z 175/65/15 na 205/40-45/17. pozdr.
Moja galeria
grandevito Puntoświr
Imię: Witek
Dni na forum: 633
Tematy: 10 Skąd: Oświecim/Tychy
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach