|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:55
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
majk |
#202350 Wysłany:
27 Gru 2008, 11:10; Temat postu: Wydobycie zepsutego korka wlewu paliwa |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 30 Wrz 2007, Posty: 19
|
Podjeżdżam wczoraj na stację benzynową i tradycyjnie miałem zamarznięty zamek w korku od wlewu. Jak ostatecznie go rozgrzałem, to po przekęceniu kluczykiem korek dalej kręcił się wszystkie strony, bez charakterystycznego "pstrykania". W innym temacie na forum pisaliście o zepsutej zapadce, ale u mnie korek popsuł się wewnątrz i nie mogę go nijak wydobyć.
Byłem w bilexie, ale zamknięte, w maredim też telefonu nie podnoszą. Czy ktoś wie jak wydostać ten korek, albo mógłby mi pomóc ktoś z łódzkiego? Jutro miałem wyjechać, a świeci się już rezerwa.
_________________ Punto II ELX 1.2 8v 60KM 2000 r.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
greg505 |
#203400 Wysłany:
30 Gru 2008, 22:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 07 Sie 2008, Posty: 4521 Pomógł: 42
|
mialem wczoraj dokladnie to samo, ale poszarpalem sie z nim i dalo sie odkrecic
a jak u ciebie?
_________________ bylo Punto2, jest: Grande & Clio2 ph3, oba robia kle kle kle
|
|
Góra |
|
 |
majk |
#203483 Wysłany:
31 Gru 2008, 01:03; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 30 Wrz 2007, Posty: 19
|
U mnie wstyd jeden wielki... jak to najczęściej bywa, wziąłem i pojechałem do ASO. Facet ze mną wyszedł, daję mu kluczyk żeby samo sobie zobaczył, ten przekręca i wyjmuje korek jak gdyby nigdy nic!!! Normalnie szczęka mi opadła. Wychodzi jednak na to, że tam się w środku nic się nie połamało, tylko to wciąż musiał być efekt mrozu. A facet tyko powtarzał "cyk i otwarty, cyk i zamknięty"  :D:D:D Mam nauczkę żeby jednak się upewnić zanim następnym razem poproszę kogoś o pomoc  Pzd.
_________________ Punto II ELX 1.2 8v 60KM 2000 r.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|