|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 13:28
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
scisq |
#214766 Wysłany:
02 Lut 2009, 00:30; Temat postu: Awaria świateł pozycyjnych przednich. Co jest grane? |
|
 |
Puntomaniak |
|
Witam!
Czy spotkał się ktoś z Was z awarią świateł pozycyjnych przednich w swoim GP? U mnie coś takiego się stało. Oczywiście żarówki są OK. Byłem z tym w ASO. Podłączyli auto pod komputer i stwierdzili, że do żarówek dochodzi tylko 5V napięcia. Zostawiłem auto na cały dzień i stwierdzili, że nie wiedzą co jest grane i mi tego nie zrobią... Normalnie ręce mi opadły. W innym ASO kazali mi wymienić komputer, na który musiałbym miesiąc czekać i też bez gwarancji, że światła zaczną działać. Do tego wczoraj wyskoczył mi komunikat "awaria airbag" i non stop świeci ta czerwona kontrolka odpowiedzialna za poduszke. Czy ktoś może mi pomóc, albo chociaż mnie naprowadzić w czym może tkwić problem? Bo zaczynam się już bać jeździć tym autem kombinując co znów może się sypnąć...
Pozdrawiam!
Wojtek
_________________ Punto 75 ELX
Punto II 1.2 SX
Punto II FL 1.2 Active
Grande Punto 1.4 8V Dynamic
|
|
Góra |
|
 |
|
|
xONx |
#214774 Wysłany:
02 Lut 2009, 00:49; Temat postu: |
|
 |
Paparazzi |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk/Malbork Rejestracja: 12 Sty 2009, Posty: 3082 Pomógł: 17
|
spróbuj posprawdzać kable, bezpieczniki, i czy niema nigdzie przebicia od jakiegoś urządzenia
_________________ Jest kraj, gdzie od wieków wolność ma barwę krwi Jest miasto, magia dziejów w jego murach tkwi Jest klub w tym mieście w barwach bieli i zieleni Jest wiara i tradycja której nic nie zmieni.
----
Odpowiedni ludzie mówią o tym cudzie kiedy Punta się zjeżdżają VW się kłaniają
|
|
Góra |
|
 |
kubeusz77 |
#214884 Wysłany:
02 Lut 2009, 18:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: ŁóDź Rejestracja: 27 Mar 2008, Posty: 174
|
Spróbuj zrobić "reset"- zdejmij kleme akumulatora i tak zostaw na noc na przykład. Masz dobrze naładowany akumulator???
Masz zielone oczko??
Komputera nie wymieniaj-Poszukaj jakiegoś zdolnego Mietka w swojej okolicy.
Pozdrowiena
_________________ Grande Punto 1.4 77KM 2006r.
|
|
Góra |
|
 |
Czarny |
#214902 Wysłany:
02 Lut 2009, 20:36; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Olkusz Rejestracja: 26 Sty 2008, Posty: 57
|
Czesc,
Jezeli dochodzi tam tylko 5V to znaczy ze Smart driver (stopien wyjsciowy bezposrednio sterujacy swiatlami) sie nie wlacza. 5V pochodzi z napiecia diagnostycznego najprawdopodobniej (jezeli bylo mierzone bez podlaczonej zarowki). Rozwiazaniem jest reset kompa poprzez odpiecie zasilania i odczekaniu paru minut, a jesli to nie pomoze to znaczy ze body jest uwalone. Gdyby byla to tylko awaria swiatel to rzeklbym ze daloby sie to naprawic samodzielnie, ale ta awaria airbaba jest mocno niepokojaca. Proponuje zdjecie klem i odczekanie 10 min, co da pewien obraz sytuacji.
|
|
Góra |
|
 |
scisq |
#215182 Wysłany:
03 Lut 2009, 19:53; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
Niestety, zdjąłem kleme na całą noc i rano to samo - awaria poduszki i brak świateł pozycyjnych przednich. Jutro jade do kolejnego (mam nadzieje lepszego) ASO i zobacze co mi poradzą. Dam znać jak uda mi sięwkońcu usunąć usterke.
Pozdrawiam!
Wojtek
_________________ Punto 75 ELX
Punto II 1.2 SX
Punto II FL 1.2 Active
Grande Punto 1.4 8V Dynamic
|
|
Góra |
|
 |
Adam3206 |
#216214 Wysłany:
06 Lut 2009, 11:38; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wielkopolska Rejestracja: 20 Paź 2007, Posty: 100
|
a moze przelacznik zespolony jest za to odpowiedzialny?? u mnie gasly podczas jazdy swiatla mijania wymienili w ASO przelacznik i jest dobrze.
_________________ Było: GP 5d 1,4 8v Active + pakiet Comfort, czarny Crossover
Jest: GP 3d SPORT 1,9 MultiJet, czerwony
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#231197 Wysłany:
22 Mar 2009, 00:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
u mnie rowniez raz pokazała sie awaria swiateł pozycyjnych,po ok 20 sek zniknęła i juz wiecej (puk puk) nie pojawiła się
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|