|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 23:28
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
slawoos |
#255077 Wysłany:
18 Maj 2009, 11:06; Temat postu: zawieszający się wskaźnik temperatury |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: rzeszów Rejestracja: 05 Maj 2009, Posty: 24
|
Witam.
Nabyłem niedawno Punto HGT. Sprowadzany z Włoch więc muszę nieco w nim pozmieniać żeby doprowadzić do stanu dobrego. Jak na razie jestem na etapie wymiany rozrządu, wariatora i oleju ale to nie problem. NIe daje mi spokoju jedna rzecz. Cały czas świeci lub bardzo szybko miga dioda rezerwy paliwa (sam wskaźnik pokazuje dobrze poziom-prawie pełny). Natomiast temperatura wody leży zupełnie. Raz na jakiś czas po przekręceniu kluczyka wskaźnik rezerwy zachowuje się poprawnie czyli nie świeci i temperatura wody też idzie w górę. Na teście zegarów na kompie wszystkie wskaźniki oprócz tego od temperatury wykazywały właściwe działanie. Co można na to poradzić, czy to jakieś zimne luty czy coś innego?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
blashey |
#263835 Wysłany:
12 Cze 2009, 14:06; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witaj!
Miałem ten sam problem. Okazało się że trzeba rozebrać licznik i wrzucić z powrotem na prowadnice wskaźnik temperatury.
Cały zabieg kosztował mnie u mechanika 30zł. Więcej Ci nie pomogę bo nie widziałem jak on to rozbierał.
_________________ Punto II 1.9 JTD 2001r. - 150000 km
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|