You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 17 Cze 2025, 18:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #256587 Wysłany: 21 Maj 2009, 12:24; 
 Temat postu: kapie koło baku
Sympatyk kropek

Miejscowość: trzebinia
posiadam kropka I rok 1995 poi 1.2 75Kw .z tyłu przed kołem tylnym po prawej stronie kapie paliwo .na krućcu przy łączeniu wężyka.czy to jest filtr paliwa szukam na gogle i nie moge takiego znależc .na sklepach sa troche inne metalowe.czy musze założyc taki sam i czy musze układ odpowietrzyc [nie wiem jak[dzięki

Post #256603 Wysłany: 21 Maj 2009, 13:20; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
tak- tam jest filtr paliwa.

Post #256619 Wysłany: 22 Maj 2009, 19:58; 
 Temat postu: Re: kapie koło baku
Sympatyk kropek

Miejscowość: trzebinia
marek999 napisał(a):
posiadam kropka I rok 1995 poi 1.2 75Kw .z tyłu przed kołem tylnym po prawej stronie kapie paliwo .na krućcu przy łączeniu Z wężykiem.czy to jest filtr paliwa szukam na gogle i nie moge takiego znależc do mojego filtru sa chyba przykręcane krucce ale do wyrzucenia.bo wszystko bo skorodowane.na sklepach sa troche inne metalowe.lub podobne ale bez tych koncówek przykręcanych .czy musze założyc taki sam.czy ktoś juz wymieniał ten filtr [nie wiem jak[dzięki

[ Dodano: 22 Maj 2009 18:58 ]
Witam jak sie okazało .rdza przeżarła kruciec który przykręca sie do filtra [podobnie jak gumowe przewody hamulcowe ] filty PP833.na przykręcane z dwóch stron przewody paliwowe system weber.Byłem w sklepie filtry z filtrona sa .niestety tych krócców juz nie produkuja.byłem również w serwisie fiata i tak mi powiedzieli.zakupiłem wiec filtr PP905.ale trzeba było wymienic przewód od pompy bo tamte były za krótki .póżniej połączyłem z drugiej strony ale chyba dałem za gruby przewód 8mm oczywiscie z zaciskiem.bo uciekało dalej paliwo .niestety nie dostałem takich koncówek jak sa przy orginalnych kablach .wiec zastosowałem opaski zaciskowe.te przewody w punto jakies sa cieniutkie bardzo marne dziwie sie jak wytrzymały tyle lat

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)