|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 22:40
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 13 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Cube5 |
#263600 Wysłany:
11 Cze 2009, 16:14; Temat postu: A to psikus....:-) |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza Rejestracja: 17 Sty 2008, Posty: 37
|
Witam wszystkich,
Mam problem ze swoim Punciakiem 1.2 LPG a mianowicie nie chce odpalic,kreci ale nic.Nic wczesniej na to nie wskazywalo.Jezdzilem caly dzien,bylem w Krakowie niby troszke go gonilem ale przeciez taka moc grzech nie wykorzystac  hehe Wrocilem a rano psikus przed praca cisza,sprawdzalem pompe paliwa jest dobra,odlaczalem alarm czy mi nie odcina paliwa bo tak to wyglada jakby nie dostawal benzynki.Nawet dzisiaj grzebalem aby go wskrzesic ale poległem:(:(..
Pozdrawiam 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Krzycho90 |
#263602 Wysłany:
11 Cze 2009, 16:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: podkarpackie [R]
|
a nie jeździsz tylko na LPG-u żeby Ci pompa paliwowa siadła?
_________________ byłe mk2 FL : topic38980.html obecne: w trakcie przygotowania
|
|
Góra |
|
 |
Cube5 |
#263610 Wysłany:
11 Cze 2009, 16:40; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Pompa nie siadla sprawdzalem,odpalam na benzynce zawsze bo nie mam mozliwosc inaczej i co jakis czas jezdze troche na benzynie bo wiem jak to wplywa na silnik.Daje mu odsapnac 
|
|
Góra |
|
 |
AF |
#263614 Wysłany:
11 Cze 2009, 16:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Takie nagłe zgony to w 80% elektryka.
Iskra na świecach jest ?? 
_________________ GP1.2
65 leniwych kucyków.
|
|
Góra |
|
 |
Cube5 |
#263620 Wysłany:
11 Cze 2009, 17:07; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Wlasnie tez tak pomyslalem,jutro sprawdze czy jest iskra.Duzo bylo na forum o czujniku polożenia wału czy jakos tak tylko nie bardzo wiem jak go sprawdzic czy jest OK?????? 
|
|
Góra |
|
 |
Lotos |
#263666 Wysłany:
11 Cze 2009, 20:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 04 Sty 2007, Posty: 817
|
GAZ- zabójca silnika. Jak sie chciało na tym jeździć to w sumie Twój problem. Jedź do jakiegos gazownika
|
|
Góra |
|
 |
Cube5 |
#263672 Wysłany:
11 Cze 2009, 20:47; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Lotos napisał(a): GAZ- zabójca silnika. Jak sie chciało na tym jeździć to w sumie Twój problem. Jedź do jakiegos gazownika
Ciebie to kolego wogule nie slucham,nie masz pojecia.Tak jak z ta "marchewa" przeczyscilem bezpieczniki i bylo OK a nie gadanie jedz do gazownika.Auto mam do jazdy i jezdze ,a nie jak ty do kosciola sadzac po twoich postach.Mam 230 tysiecy przejechane i ma prawo sie cos popsuc.
Pozdrawiam i najpierw pomysl pozniej napisz 
|
|
Góra |
|
 |
Lotos |
#263785 Wysłany:
12 Cze 2009, 10:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Cube5 napisał(a): Lotos napisał(a): GAZ- zabójca silnika. Jak sie chciało na tym jeździć to w sumie Twój problem. Jedź do jakiegos gazownika Ciebie to kolego wogule nie slucham,nie masz pojecia.Tak jak z ta "marchewa" przeczyscilem bezpieczniki i bylo OK a nie gadanie jedz do gazownika.Auto mam do jazdy i jezdze ,a nie jak ty do kosciola sadzac po twoich postach.Mam 230 tysiecy przejechane i ma prawo sie cos popsuc. Pozdrawiam i najpierw pomysl pozniej napisz  pracuje zawodowo jako kierowca wiec sie nie wypowiadaj kolego jak nei wiesz. Poza tym chyba sadzisz że każdy jest wróżką i wie co komuś gdzieś tam w aucie poleciało. Po drugie- to po cholere sie pytasz co Ci poleciało jak sam NIE POTRAFISZ najpierw tego sprawdzic. [ Dodano: Pią Cze 12, 2009 9:19 am ]Lotos napisał(a): Cube5 napisał(a): Lotos napisał(a): GAZ- zabójca silnika. Jak sie chciało na tym jeździć to w sumie Twój problem. Jedź do jakiegos gazownika Ciebie to kolego wogule nie slucham,nie masz pojecia.Tak jak z ta "marchewa" przeczyscilem bezpieczniki i bylo OK a nie gadanie jedz do gazownika.Auto mam do jazdy i jezdze ,a nie jak ty do kosciola sadzac po twoich postach.Mam 230 tysiecy przejechane i ma prawo sie cos popsuc. Pozdrawiam i najpierw pomysl pozniej napisz 
pracuje zawodowo jako kierowca i posiadam 3 auta osobowe wiec sie nie wypowiadaj kolego o tym ile jeżdże jak nie wiesz. Rocznie robie ponad 70 000 km wiec jesteś przy mnie leszczem drogowym. Poza tym chyba sadzisz że każdy jest wróżką i wie co komuś gdzieś tam w aucie poleciało.
|
|
Góra |
|
 |
Cube5 |
#263787 Wysłany:
12 Cze 2009, 10:29; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Moze i jezdzisz duzo ale zaden z ciebie mechanik,w wiekszosci tematach mowisz tylko jedz do gazownika a tak nie jest.NIe masz pomyslu co to moze byc to sie nieodzywaj.
Narta 
|
|
Góra |
|
 |
Lotos |
#263832 Wysłany:
12 Cze 2009, 13:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Cube5 napisał(a): Moze i jezdzisz duzo ale zaden z ciebie mechanik,w wiekszosci tematach mowisz tylko jedz do gazownika a tak nie jest.NIe masz pomyslu co to moze byc to sie nieodzywaj. Narta 
bo najwiecej problemów zgłaszaja gazownicy. Spoko pracowałem w ASO Fiata ale megamózgiem nei jestem. Wszystkiego sie nie da wiedziec. Poza tym jak podajesz że Ci cosnawaliło to każdy myslacy który Ci odpowiada ma nadzieje że SPRAWDZIŁEŚ PODSTAWOWE rzeczy przy takiej usterce a nei piszesz ze bezpiczniki sprawdziłeś i DZIAŁA. No to PO CO ZAKŁADAŁEŚ watek bo nei rozumiem ??
|
|
Góra |
|
 |
Cube5 |
#263833 Wysłany:
12 Cze 2009, 14:02; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Nie chodzi o ten watek gosciu..i o bezpieczniki w skrzynce.Tak jak mowilem pomysl,juz wiem dlaczego nie pracujesz w ASO....i nie mow ze najwiecej problemow jest z gazem bo nie robiłes statystyk.
A co do tematu to dzis bede wiedzial co jest nie tak..Pozdrawiam wszystkich ktorzy pomagaja a nie zasmiecaja tematow. 
|
|
Góra |
|
 |
cyklista |
#264443 Wysłany:
14 Cze 2009, 15:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź-Zakopane Rejestracja: 06 Sie 2008, Posty: 148
|
Zgadzam sie.Owszem moze i jazda na gazie nie jest tak zdrowa dla silnika jak paliwo ale przy rozsadnym uzytkowaniu jest ok.A dlatego najwiecej usterek zgłaszaja jej uzytkownicy bo albo nie przestrzegaja pewnych zasad albo poprostu duzo jezdza bo na gazie jest o połowe taniej wiec i wiecej sie jezdzi.Moja praca tez wymaga poruszania sie autem i robie do 90 000 km rocznie a nie uwazam ze jestem najlepszym kierowca i nie traktuje innych jak "leszczy"A porady tutaj w stylu jedz go mechanika itp.to faktycznie totalna głupota.Nie po to jest to forum.Widac porady kolegi lotosa sa tak samo warte jak olej ktorego nazwe sobie on wybrał 
|
|
Góra |
|
 |
Lotos |
#264523 Wysłany:
14 Cze 2009, 20:44; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
cyklista napisał(a): .Widac porady kolegi lotosa sa tak samo warte jak olej ktorego nazwe sobie on wybrał 
To tylko olej sie zwie Lotos- nic wiecej na świecie 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 13 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|