|
Obecny czas: 20 Cze 2025, 20:16
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Duh |
#274416 Wysłany:
23 Lip 2009, 20:04; Temat postu: termowłacznik wentylatora chłodnicy |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Beskidy-Cracov Rejestracja: 20 Kwi 2008, Posty: 222
|
Szanowni koledzy wie ktoś gdzie to ustrojstwo jest? Dodam że nie mam go w chłodnicy i to jest najwiekszy numer!!!! jest zaślepione miejsce fabrycznie. A załacza sie normalnie tyko że jak wyłacze zapłon to rozłącza wentylator. Przy załaczczeniu jest takie cyk jak by przekaźnik łapał ale nie moge tego zlokalizować. Auto 1999 , 1.2 75 z gazem
_________________ Praktyka - jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego
Teoria - jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.
Kiedy połączymy praktykę i teorię to: nic nie działa i nie wiemy dlaczego
|
|
Góra |
|
 |
|
|
bodek600 |
#274425 Wysłany:
23 Lip 2009, 21:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: uć Rejestracja: 05 Sty 2008, Posty: 111
|
po załączeniu stacyjki chodzi ci cały czas?
|
|
Góra |
|
 |
Lotos |
#274435 Wysłany:
23 Lip 2009, 21:44; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 04 Sty 2007, Posty: 817
|
czyli komuś sie nie chciało wynienić czujnika za całe 20 PLN i zrobił jakis wynalazek. W sumie cholera wie pod co podłaczył. Moze pod czujnik od wskazówki temperatury ??
|
|
Góra |
|
 |
Duh |
#274446 Wysłany:
03 Sie 2009, 07:12; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
wyłancza i załancza ale np jak chodzi i zgasisz auto to on tez sie wyłączy jest przez stacyjke puszczony. I chyba jakiś przekaźnik bo pyka ale gdzie to jest i po co tak nie wiem 1 raz cos takiego spotykam myslalem że to przez gaz ale miałem 3 auta na gazie i nikt nie robił takich cudów! a pod wskaznik może być to podłaczone? ale jak by to działało? kurde musze to rozkminic bo chce zeby chodził po odłaczeniu stacyjki.
Lotos--- mnie to tak wygląda jak by nigdy nie było czujnika w chłodnicy bo jest fabrycznie miejsce na dziurę ale nic nie korkowane.
http://www.allegro.pl/item674342639_fiat_punto_ii_99_02_b_chlodnica_chlodnice_nowa.html
U mnie to wygląda tak- chyba ze mam z II i teraz gdzie jest termowłacznik? ale nie pasuje układ bo zbiornik mam z lewej strony normalnie.
ale numer!!! [ Dodano: 03 Sie 2009 07:12 ]Znalazłem- jeszcze takiej hybrydy nie widziałem  Z ECU idzie kabel na dorobiony przekaźnik który zamontowano po Mapsensorem i on załacza termowentylator! Sygnał jest podawany najprawdopodobniej z czujnika koło termostatu do ECU czyli tak jak normalnie a potem jak jest temp. to ECU złacza przekaźnik no i wentylator. Ale po co????
_________________ Praktyka - jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego
|
|
Góra |
|
 |
marcinwrc2 |
#276880 Wysłany:
03 Sie 2009, 07:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sound
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: Olsztyn Rejestracja: 22 Sie 2007, Posty: 467
|
Duh jeżeli masz chłodnicę od mk2 to nic nie wycudujesz bo w tym modelu komputer steruje wentylatorem.Musisz załadować chłodnicę dedykowana do twojego modelu, wtedy będziesz miał ład i skład.
_________________ Dla forumowiczów służę Euroscanem
Mój pierwszy Kropek http://fiatpunto.com.pl/topic10252.html
|
|
Góra |
|
 |
Duh |
#277071 Wysłany:
03 Sie 2009, 20:40; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
niby wyglada dokładnie jak z II ale wejscia są inne. Mnie właśnie ECU steruje wentylatorem  i kurna nic nie wykombinuje chyba ze opóźniacz wstawie taki jak do szyb mam.
|
|
Góra |
|
 |
marcinwrc2 |
#277134 Wysłany:
04 Sie 2009, 07:55; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sound
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: Olsztyn Rejestracja: 22 Sie 2007, Posty: 467
|
Duh wentylator ma sie załączyć pyz odpowiedniej tem. i tak samo wył. Więc kombinowanie z opóźnianiem jest nie na miejscu, przegrzejesz silnik zmienisz UPG to wtedy zmienisz zdanie.
_________________ Dla forumowiczów służę Euroscanem
Mój pierwszy Kropek http://fiatpunto.com.pl/topic10252.html
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|