|
Obecny czas: 04 Maj 2025, 06:53
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
porky |
#26961 Wysłany:
04 Cze 2007, 09:11; Temat postu: Dźwięki fabrycznego alarmu |
|
 |
Forumowicz |
|
Siemka.
Mam fabryczny alarm w GP i maly problem.
Przy uzbrajaniu po okolo 25 sek. i przy rozbrajaniu syrenka wydaje z siebie kilk (4-5) szybkich bipniec.
Domyslam sie, ze to powiadomienie o uzbrojeniu i rozbrojeniu.
Chcialbym to wylaczyc i nie wiem jak.
Mam instrukcje ale raczje nazwalbym ja instrukcja montazu a prawie nic nie ma o tym jak alarm obslugiwac.
Pisza cos o dodatnim kluczyku, ochronie wolumetrycznej ale nic wiecej nie jest objasnione.
Moze ktos z Grupowiczow ma instrukcje i moglby zrobic fotke/skan ?
pozdrawiam
Porky
|
|
Góra |
|
 |
|
|
golab |
#26975 Wysłany:
04 Cze 2007, 11:19; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Morąg Rejestracja: 11 Lip 2006, Posty: 1988
|
U mnie jest tylko ledwie słyszalne cyknięcie pod maską przy uzbrajaniu około 30 sekund po zamknięciu drzwi. Przy rozbrajaniu natomiast alarm powiadamia "piknięciami" o tym, że był uruchamiany podczas nieobecności. Jeśli nie był uruchamiany, to nic nie słychać.
Obecnie montowane alarmy nie mogą "pikać" podczas uzbrajania. Nie wiem jakie przepisy obowiązują w Polsce, lecz w niektórych krajach "pikanie" jest zabronione. Można nawet dostać mandat za zakłucanie porządku!
_________________ Grande Punto 1.4 77KM Energy
5-drzwiowy .:. dziki wąż piaskowy .:. szybki i wściekły!
|
|
Góra |
|
 |
porky |
#27003 Wysłany:
04 Cze 2007, 14:58; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Na poczatku nie piszczal wogole ani przy uzbrajaniu ani przy rozbrajaniu.
Brat wzial autko i jak wrocil to piszczy ... musial cos wlaczyc niechcacy ale nie wiem co, bo w tej namiastce instrukcji nic nie ma.
Moze jest jakas inna, ktorej nie dostalem a powinienem ...
Instrukcja ktora mam wyglada mniej wiecej tak:
wlaczenie - przycisnac wlaczenie - 1 migniecie
wylaczenie - przycisnac wylaczenie - 2 migniecia , led powinien zgasnac
bagaznik - przycisnakc otwarcie , jak sie zamknie bagaznik to alarm ponownie sie uzbraja
wykluczenie ochrony wolumetrycznej (jakis kosmos, nie wiem o co chodzi) - obracac kluczyk zaplonu kolejno 2 razy i dokonac wlaczenia za pomoca pilota w przeciagu 20 sek. - probowalem i nic
podwojne zamkniecie (dead lock) - takze kosmos, nie wiem o co chodzi - dwa razy wcisnac zamkniecie
dioda led w zaleznosci od tego jak mruga po wylaczeniu alarmu sugeruje uszkodzenie jednego z 5 podzespolow - u mnie po wylaczeniu wylacza sie led, wiec jest ok
to cala instrukcja
p.s. Golab - u mnie nie ma mozliwosci aby byl alarm uruchamiany podczas nieobecnosci, poniewaz stoje obok autka, uzbrajam alarm, czekam , po 25 sek. 4-5 razy szybko bipa i ok , wylaczam za kilka sekund i bipa tak samo przy wylaczeniu.
Sadze, ze to jakas funkcja ukryta lub serwisowa ale jak ja zlikwidowac.
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#27016 Wysłany:
04 Cze 2007, 15:42; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Morąg Rejestracja: 11 Lip 2006, Posty: 1988
|
O... z takim czymś jeszcze to ja się jeszcze nie spotkałem. Ciekaw jestem czy mamy takie same systemy założone, ale jeżeli masz fabryczny to podejrzewam, że tak. Musisz podjechać do serwisu - niech obczają, o co chodzi. 
_________________ Grande Punto 1.4 77KM Energy
5-drzwiowy .:. dziki wąż piaskowy .:. szybki i wściekły!
|
|
Góra |
|
 |
Mike |
#28222 Wysłany:
13 Cze 2007, 15:44; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Tego typu sygnał informuje raczej o tym, że jakaś strefa została wyłączona z powodu uszkodzenia czujnika. U mnie nie ma żadnych bipnięć ani przy uzbrajaniu ani przy rozbrajaniu. Pojawiają się tylko wtedy, gdy chcę zamknąć samochód a mam np. niedomknięte drzwi lub bagażnik. Alarm się uzbraja ale wyłącza strefę, w której wystąpił problem w czasie uzbrajania. Mój alarm to Cheetah.
|
|
Góra |
|
 |
misiu_k |
#55708 Wysłany:
19 Paź 2007, 18:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Michał
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 13 Paź 2007, Posty: 113
|
To co opisujesz to jest sygnał że jakaś strefa jest wyłączona lub uszkodzona. Jak u siebie wyłącze czujki ultradźwiękowe to mam taki sam efekt. Brat musiał coś podusić i rozregulował ustawienia fabryczne. Zgłoś się do ASO na ponowną konfigurację alarmu.
_________________ Grande Punto 1.4 8v Dynamic
AR MiTo 1.4 TB 120KM Distinctive
Punto Evo 1.4 8v Estiva Blue & Me
|
|
Góra |
|
 |
pdl |
#196176 Wysłany:
03 Gru 2008, 11:43; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Paweł
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Energy
Województwo: mazowieckie [W]
|
To pikanie mozna wylaczyc samemu , nie pamietam jak ale mialem to samo - trzeba przydusic podczas wylaczania czy wlaczania alarmu jakis przycisk.
_________________ GP 1.4 8V Energy czerwony bolero (rok.prod. 2006, I rej. 2007)
|
|
Góra |
|
 |
Tomek040982 |
#196220 Wysłany:
03 Gru 2008, 16:11; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Active
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa/Marki Rejestracja: 06 Mar 2008, Posty: 696 Pomógł: 6
|
A alarm ci nie wyje sam z siebie?
_________________ Czerwony Fiat 126P Silnik 0.65 21 KM 1982r. Biały Fiat Panda 0.8 34 KM 1986r. Zielone MK1 1.6 88KM 1995r. Niebieskie GP 1.3 75 KM 2007r.

PuntoMazowszeTeam
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#231202 Wysłany:
22 Mar 2009, 00:34; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
moze mi ktos jakas instrukcje tego alarmu przedstawić? ja po zazbrojeniu,siedziałem jak głupek w środku samochodu i machałem przed "czujkami" i zadnej reakcji w postaci wycia syren nie było.Nie rozumie zasady działania,bujanie samochodem tez nic nei daje,w starym kropku mucha wewnątrz samochodu powodowała wycie alarmu
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|