|
Obecny czas: 04 Maj 2025, 07:51
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
daras |
#82513 Wysłany:
16 Sty 2008, 10:39; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: w-m Rejestracja: 21 Gru 2006, Posty: 1970 Pomógł: 1
|
Bardzo dobry wybór wersji i nie brudzącego koloru. Gratulacje 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Raven |
#82515 Wysłany:
16 Sty 2008, 10:53; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
 Dzięki. Żona wybrała kolor (ja optowałem za czarnym ale wszyscy, nie wyłączając pracowników salonu, mi go odradzili). Mam nadzieję że potraktujecie moje przyszłe Sedici jak takie prawie Grande Punto i będę mógł gościć na forum czasem 
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#82887 Wysłany:
17 Sty 2008, 21:01; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Morąg Rejestracja: 11 Lip 2006, Posty: 1988
|
Dobry wybór! 
_________________ Grande Punto 1.4 77KM Energy
5-drzwiowy .:. dziki wąż piaskowy .:. szybki i wściekły!
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#83021 Wysłany:
18 Sty 2008, 10:44; Temat postu: |
|
|
Raven napisał(a): :D Dzięki. Żona wybrała kolor (ja optowałem za czarnym ale wszyscy, nie wyłączając pracowników salonu, mi go odradzili). Mam nadzieję że potraktujecie moje przyszłe Sedici jak takie prawie Grande Punto i będę mógł gościć na forum czasem 
A dlaczego tylko czasem? Lepiej zagladaj tu często. A samochodzik bardzo fajny, chociaż dla mnie to bardziej suzuki niż fiat. Ale jak najbardziej zaglądaj tutaj i opisuj wrażenia z jazdy prawie GP 4x4 
|
|
Góra |
|
 |
divers88 |
#83163 Wysłany:
18 Sty 2008, 20:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 12 Wrz 2007, Posty: 990
|
hmm
dlaczego fiat a nie suzuki  ?
_________________ Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#83386 Wysłany:
19 Sty 2008, 18:33; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
A dlaczego nie? 
|
|
Góra |
|
 |
divers88 |
#83432 Wysłany:
19 Sty 2008, 21:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 12 Wrz 2007, Posty: 990
|
powodów jest milion pięćset sto dziewięcet 
_________________ Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#84012 Wysłany:
21 Sty 2008, 20:32; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
No tak, w końcu Fiat jest na F, a Suzuki to już japoniec. 
|
|
Góra |
|
 |
daras |
#84173 Wysłany:
22 Sty 2008, 10:14; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: w-m Rejestracja: 21 Gru 2006, Posty: 1970 Pomógł: 1
|
Raczej Węgier ;-) Oba zresztą.
|
|
Góra |
|
 |
strup |
#90825 Wysłany:
11 Lut 2008, 21:45; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Ja też mam(od dwóch tygodni) piaskowe sedici, silnik 1.6, ale w wersji fresh. W salonie wydarli ode mnie 49 tysięcy, ale dokupiłem fabryczny hak i cena osiągnęła 50000. Dywaników już nie brałem, bo chcieli 120zł, więc kupiłem za 70zl na allegro(łądnie obszyte, z napisami).
Na początku byłem zdecydowany na grande punto 1.4 16v, ale po konfiguracji cena była zbyt wysoka(ponad 5 dych). Postawiłem na sedici, bo jest większe, lepiej się w nim siedzi, no i ma zupełnie wystarczające wyposażenie(klima, niezłe radio, elektryka itp.). Gdy wracałem z salonu do domu byłem zadowolony z auta, czuć różnicę w porównaniu do punto II 1.2 8v. Jest jednak jedna wada sedici - wg. mnie punto było lepiej wyciszone.
O "szesnastce" nie bardzo mogę więcej powiedzieć, bo nawet 1000km nie przejechałem.
http://img252.imageshack.us/img252/5306/dsc04335sv9.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/1923/dsc04336kp4.jpg
_________________ Sedici 1.6 16v
|
|
Góra |
|
 |
Raven |
#91040 Wysłany:
12 Lut 2008, 15:52; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Bardzo ładne Sedici  . Gratuluję. Szkoda że zdjęć nie robiłeś w słoneczną pogodę ale ważne że jest na nich ta piękna szesnastka. Mam kilka pytań:
1. Masz radyjko z odtwarzaniem mp3 czy bez? Wygląda to tak jakbyś miał niebieski wyświetlacz, a w standardzie podświetlenie jest pomarańczowe.
2. Czy to jest rocznik 2007 r.? Znaczek FIAT niebieski.
3. Jak się ten silnik 1.6 sprawdza podczas przyspieszania? Jest żwawy czy jazda raczej przypomina tą punto II 1.2 8v?
Ja jeszcze na swoją 16 czekam i poczekam do końca kwietnia, ale przynajmniej załapałem się na nowy promocyjny kredyt, obowiązujący od 11.02.2008 r. i dzisiaj zmieniłem z jednego roku bez odsetek na dwa lata bez odsetek
Dodam jeszcze link do strony z jajcarskimi reklamami Sedici: http://www.daveswildworld.com/
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#91135 Wysłany:
12 Lut 2008, 19:35; Temat postu: |
|
|
A ja dzisiaj przy okazji płacenia ubezpieczenia za kropka na przyszły rok pooglądałem sobie bryczki. M.in. wpakowałem się do sedici w wersji fresh. Moje wrażenia: Nie odniosłem wrażenia że jest większy od grande, ale na pewno wyższy. Fajnie się do tego wsiada - już wiem co kupię sobie po 50 tce  Niestety plastiki w dotyku i w wyglądzie dla mnie gorsze niż w Grande. Rozkład przycisków na desce całkowicie nie fiatowski, ale może być. Z tego co się zorientowałem to wersja fresh nie ma napędu 4x4. Bagażnik podobny jak w grande. I tyle po wstępnych oględzinach. Czy klima w freshu to standart, bo w tym była. Aha fajnie rozwiązane lampki wewnętrzne. Podoba mi się lampka tynego siedzenia, co w grande jest tylko w wyższych wersjach. Aha dla mnie fatalne rozwiązanie regulacji pochylenia fotela. Taka wajha którą pociągamy i opieramy się plecami bllleeeee... 100 razy bardziej wolę pokrętło.
|
|
Góra |
|
 |
strup |
#91195 Wysłany:
12 Lut 2008, 22:22; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Raven napisał(a): Bardzo ładne Sedici  . Gratuluję. Szkoda że zdjęć nie robiłeś w słoneczną pogodę ale ważne że jest na nich ta piękna szesnastka. Mam kilka pytań: 1. Masz radyjko z odtwarzaniem mp3 czy bez? Wygląda to tak jakbyś miał niebieski wyświetlacz, a w standardzie podświetlenie jest pomarańczowe. 2. Czy to jest rocznik 2007 r.? Znaczek FIAT niebieski. 3. Jak się ten silnik 1.6 sprawdza podczas przyspieszania? Jest żwawy czy jazda raczej przypomina tą punto II 1.2 8v? Ja jeszcze na swoją 16 czekam i poczekam do końca kwietnia, ale przynajmniej załapałem się na nowy promocyjny kredyt, obowiązujący od 11.02.2008 r. i dzisiaj zmieniłem z jednego roku bez odsetek na dwa lata bez odsetek  Dodam jeszcze link do strony z jajcarskimi reklamami Sedici: http://www.daveswildworld.com/
Dzięki:) Zdjęcia nie są najlepsze, ale któregoś ładniejszego dnia możnaby kilka cyknąć
Ad. 1. Wyświetlacz jest oczywiście pomarańczowy, a radio bez mp3.
Ad. 2. Tak, to jest rocznik 2007. W salonie mówili, że czas oczekiwania na rocznik 2008 wynosi ok. 4-5 miesięcy, a że była akurat od ręki dostępna interesująca mnie wersja, to się na nią zdecydowałem.
Ad. 3. Silnik jest żwawy i w porównaniu do punta dość głośny, ale nieźle brzmi. To jest 16v, do tego jeszcze ma zmienne fazy rozrządu, więc aby ostro przyspieszyć, trzeba użyć wysokich obrotów. Nie sprawdzałem co prawda "na co go stać", ale przy normalnej, spokojnej jeździe, czuć, że auto ma czym przyspieszać.
Ja też chciałem kupić rocznik 2008, miałem już zamawiać białego, ale poważnie zniechęcił mnie czas oczekiwania.
_________________ Sedici 1.6 16v
|
|
Góra |
|
 |
Raven |
#91337 Wysłany:
13 Lut 2008, 09:57; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Ja maaam czaaas, poczekam te kilka tygodni. W salonie powiedzieli że i tak jak zwykle będzie wcześniej niż się go spodziewają. Qrka coraz więcej po Szczecinie jeździ Suzuki SX4 a Sedici prawie wcale. Ale mimo wszystko SX4 nie robi na mnie takiego wrażenia jak Sedici. Dużo bardziej podoba mi się więcej plastików po bokach (sam się sobie dziwię  ) i rozwiązanie grilla a'la Audi w Sedici niż prosty grill w SX4.
|
|
Góra |
|
 |
Kuba DST |
#92560 Wysłany:
16 Lut 2008, 20:23; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Strzelin Rejestracja: 24 Lis 2006, Posty: 918
|
|
Góra |
|
 |
Raven |
#118145 Wysłany:
23 Kwi 2008, 08:00; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
18.04.2008 r. odebrałem Fiata Sedici 1.6 Emotion 4x4 z dodatkowym pakietem bezpieczeństwo (kurtyny powietrzne i esp) i przyciemnionymi szybami. Jestem bardzo zadowolony. Czekam na długi weekend majowy żeby nim śmignąć tu i tam.
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#118157 Wysłany:
23 Kwi 2008, 08:49; Temat postu: |
|
|
Raven foteczki foteczki foteczki  i oczywiście gratulacje 
|
|
Góra |
|
 |
MatiGP |
#118215 Wysłany:
23 Kwi 2008, 11:53; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Sosnowiec Rejestracja: 20 Mar 2008, Posty: 924
|
I co jakie wrażenia z jazdy ?
_________________ Fiat Seicento 1.1 MPI 54 Km 2004 rok
|
|
Góra |
|
 |
Raven |
#118241 Wysłany:
23 Kwi 2008, 13:54; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Postaram się zrobić kilka fotek w weekend. Od wersji z 2007 r. różni się tym że ma nowe znaczki Fiata, chromowane obwódki nawiewów na desce rozdzielczej, chromowane klamki wewnętrzne, zamykany schowek pod radiem i tapicerkę siedzeń w kolorze czarno-piaskowym (pasuje mi idealnie do koloru nadwozia) zamiast smutnych czarno szarych. Silnika 1.6 do momentu odbioru nie znałem bo na jeździe próbnej jeździłem tylko dieslem. Trochę się obawiałem że 1.6 będzie wyraźnie słabszy od multijeta ale okazało się że ten benzyniak jest świetny. Nie zauważyłem braku mocy (nawet podczas jazdy z napędem dołączanym i włączoną klimatyzacją), ładnie się wkręca i pięknie mruczy, pełna kultura. Co do przyspieszenia to na razie opieram się na danych producenta, według których benzyniakowi rozpędzienie się do 100 km/h zajmuje trochę mniej czasu. Na razie śmigam po mieście i nie szaleję za bardzo ale i tak czuję że ten silnik może dużo. Biegi wchodzą łatwiej niż w 6 biegowym dieslu. Lusterka są tak wielkie że spokojnie możnaby jechać 4 pasmową autostradą i obserwować za sobą wszystkie 4 pasy plus tylną oponę i nadlatujący samolot  Do słupków z przodu, trochę zasłaniających widoczność trzeba się przyzwyczaić i się wychylać do przodu. Fotele są dość wygodne ale jak dla mnie mogłyby być bardziej miękkie. Bagażnik mały ale taki mi wystarczy (im miałbym większy tym większy byłby w nim bajzel). Jedyny minus jaki znalazłem to sytem audio. Niby osiem głośników, radio nie wiem jakiej firmy ale dźwięk pozostawia trochę do życzenia, zwłaszcza soprany które jakby zdechły.
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1976 |
#118243 Wysłany:
23 Kwi 2008, 14:01; Temat postu: |
|
|
Raven no to gratuluję tego "Terenowego GP"  , Fajne ciekawe autko. Chociaż ja nie jestem fanem suvów ani terenówek, to sedici jest dla mnie całkiem przyjemnym wozikiem. Szerokości i czasem fajnych wertepów życzę. I daj fotki i nie zapomnij obfotografować wnętrze. A co do radia, to może pobaw się ustawieniami. Może masz po prostu ustawioną jakąś płaską charakterystykę dźwięku i po prostu trzeba spersonalizować ustawienia 
|
|
Góra |
|
 |
Raven |
#122072 Wysłany:
05 Maj 2008, 10:18; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Witam! Szczęśliwie Sedici trafiło w moje ręce na długo przed majowym weekendem, w związku z czym miałem możliwość sprawdzenia go w trasie i na leśnych duktach (suchych, a po ulewie pełnych błota). Na liczniku jest na razie 800 km i pod każdym względem samochód sprawia się super. Postanowiłem go nie oszczędzać nadmiernie podczas docierania, więc czasem obrotomierz przekraczał wskazanie 5000 obrotów, a prędkościomierzowi zdarzało się przekroczyć kręskę z napisem 160km/h. Krótko mówiąc w trasie idzie jak burza. Zakręty pokonuje z łatwością i bez niepokojącego pochylania się. Czysta przyjemność nawet z przełącznikiem napędu na 2WD. W lesie daje radę i nie boi się zalanych wodą błotnistych kolein. Cieszy możliwość wjechania w las tam gdzie dotąd musiałem zasuwać pieszo. Pasażerowie na szczęście mają się czego chwycić w kabinie podczas podskoków lub pochyleń także jedyne co sobie można obić to tyłek. Właściwości terenowe sprawdzę jeszcze dokładniej na terenach poligonowych w Bornym Sulinowie, a może też podczas zlotu pojazdów wojskowych. Przygotowuję kilka zdjęć na forum, które wykonałem kiedy samochód był jeszcze czysty i lśniący. W tej chwili do sesji zdjęciowej się nie nadaje bo jest trochę nazbyt uwalony wyschniętym błotem. Póki co polecam każdemu kto się zastanawia nad kupnem Fiata Grande Punto t-jet Sport lub nowego Fiata Bravo żeby przemyślał swoją decyzję dwa razy, przejechał się Fiatem Sedici 4x4 i poczuł że może jeździć samochodem, który też wygląda dobrze, a ponadto daje użytkownikowi poczucie że ten samochód zrobi dla swojego kierowcy i pasażerów wszystko by czuli się jak najbardziej komfortowo i bezpiecznie w każdych warunkach. Ja to czuję! Sedici mordo Ty moja 
|
|
Góra |
|
 |
filip76 |
#122073 Wysłany:
05 Maj 2008, 10:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Raven
To może do naszej gazetki zakładowej napisze?
_________________ alfa romeo robi auto na najbliższy salon w Genewie. Honda - na lata
|
|
Góra |
|
 |
Courage |
#122097 Wysłany:
05 Maj 2008, 11:15; Temat postu: |
|
 |
Kukurydza |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 22 Sty 2008, Posty: 2911 Pomógł: 5
|
|
Góra |
|
 |
Raven |
#124497 Wysłany:
12 Maj 2008, 09:32; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#124611 Wysłany:
12 Maj 2008, 16:35; Temat postu: |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
Raven gratuluję 
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|