|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 11:47
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
infiniteness |
#283581 Wysłany:
30 Sie 2009, 06:39; Temat postu: Reset zegara |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam
Problem dotyczy tego, że po włączeniu zapłonu zegarek się resetuje i żadne kontrolki i zegary przez krótki czas (ok. minutę) nie działają. Sytuacja pojawia się tylko wtedy, gdy odpalam samochód przed godz. piątą rano, gdy powietrze jest jeszcze wilgotne.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
KusiK |
#283612 Wysłany:
30 Sie 2009, 10:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: ST ..... Tychy Rejestracja: 28 Lut 2009, Posty: 336 Pomógł: 2
|
Faktm jest że niestety nasze włoskie maszyny nie tolerują wilgoci i to może być przyczyną.
Proponuje jeszcze zobaczyć akumulator. Często się tak dzieje jak akumulator nie jest do konca naladowany. Dzialo mi sie tak ostatnio w Seicencie.
Auto ci zapala normalnie ??
_________________ Grande Punto 1.4 8V 77KM Active 5D
|
|
Góra |
|
 |
infiniteness |
#283637 Wysłany:
30 Sie 2009, 12:25; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Tak, samochód odpala bez najmniejszego problemu, wszystkie światła zewnętrzne świecą jak powinny. Dziś odpaliłem go o 10:00 i problem nie wystąpił.
|
|
Góra |
|
 |
KusiK |
#283701 Wysłany:
30 Sie 2009, 18:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: ST ..... Tychy Rejestracja: 28 Lut 2009, Posty: 336 Pomógł: 2
|
zerknij pod maske czy nie masz gdziesz wiazki kabli bez peszla albo innego zabezpieczenia nawet malego kawalka. Moze to byc przyczyna.
_________________ Grande Punto 1.4 8V 77KM Active 5D
|
|
Góra |
|
 |
infiniteness |
#287810 Wysłany:
19 Wrz 2009, 21:19; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Akumulator odpada, bo przekładałem z innego i problem też się pojawia. Pod maską zaizolowałem co było niezabezpieczone, ale nie pomogło. Sprawdzałem bezpieczniki i też nic. Zauważyłem, że problem stanowi na 100% wilgoć, gdyż jak się szyby zaparują od środka, gdy w samochodzie przebywa kilka osób, to reset pojawia się także niezależnie od pory dnia. Jak będę miał możliwość, przełożę jeszcze licznik z innego samochodu do sprawdzenia.
[ Dodano: 19 Wrz 2009 21:19 ] Nie mogę edytować postu, więc piszę nowy. Dotyczy on rozwiązania problemu, które może się komuś kiedyś przydać.
Metodą prób i błędów, po pewnym czasie winowajcą opisywanego przeze mnie problemu okazał się licznik. Wymieniłem na nowy i wszystko działa, jak powinno.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|