|
Obecny czas: 20 Maj 2025, 07:34
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
martiii |
#300565 Wysłany:
20 Paź 2009, 22:54; Temat postu: Wymiana poduszki amortyzatora (przód) FoTOSY |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Wielkopolska Rejestracja: 09 Paź 2009, Posty: 18
|
Witam Serdecznie Klubowiczów
Ponieważ jestem tu nowy wybaczcie mi za błędy Dzisiaj zabrałem się za naprawde poduszki amortyzatora, gdyż po konsultacjach i przypuszczeniach co jest przyczyną stukania w lewym kole doszedłem do wniosku że coś nie tak z górnym mocowaniem amortyzatora. Po podniesieniu auta i ruszaniu kołem w pozycji góra dół widać było jak lata amortyzator. Zamieszczam kilka fotek co było przyczyną i jak wygląda juz po wymianie na nowe.
FOTKI USZKODZONEJ PODUSZKI (a raczej łożyska):

A TO JUŻ, PO PRZYGOTOWANIU KIELICHA I PRZYPASOWANIU PODUSZKI(NEW):

Po złożeniu wszystkiego, stuki ustały, wiec możemy piwko spokojnie wypić.Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
krzy-ys |
#300573 Wysłany:
20 Paź 2009, 23:01; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski Rejestracja: 19 Wrz 2009, Posty: 362
|
Ehh, coś o tym wiem.. Kiedyś z dziadkiem w jego Twingo próbowaliśmy wymienić poduszkę amortyzatora - TRAGEDIA! Napociliśmy się, a itak stanęło na niczym, bo tam amortyzator zamocowany jest na zasadzie kontry -> imbus + klucz  . Pozdrawiam 
_________________ "Co masz zrobić jutro, zrób pojutrze! Będziesz miał dwa dni wolnego."
|
|
Góra |
|
 |
martiii |
#300580 Wysłany:
20 Paź 2009, 23:10; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Wielkopolska Rejestracja: 09 Paź 2009, Posty: 18
|
Tutaj jest podobnie, poduszka amortyzatora zamocowana do kielicha jest na 2 śruby, a amortyzator wchodzi w łożyskoi od góry kontra kluczyk gwiazdka i klucz 19 i kręcimy.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|