|
Obecny czas: 13 Sty 2026, 08:10
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Dawid K. |
#798117 Wysłany:
24 Lut 2016, 21:04; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Imię: Dawid
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
|
Bytuś, spoko lpql, pewnie nie 
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
|
daffy33 |
#798125 Wysłany:
24 Lut 2016, 21:57; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Imię: Łukasz
Samochód: Stilo
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
|
Witam,  Nadchodzi czas i będę kupował swoje drugie w życiu GP. Cena to 13-15 tys lepiej w benzynie i raczej wersja sport.  Czy macie jakieś propozycje, najlepiej warm-mazursk lub pozmorskie. Choć jak coś super to i na Śląsk pojadę. Dzięki. 
|
|
| Góra |
|
 |
|
emk |
#798157 Wysłany:
25 Lut 2016, 03:21; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: mazowieckie [W]
|
Dawid K. napisał(a): http://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-pu ... 24491cbfedwpisy do książki do 2012 prowadzone regularnie po vinie jak sprawdzałem czy z książką się zgadza to tip top  cena utargowana  minus brak opon zimowych letnie tak tylko żeby dojechać do domu i trzeba nowe kupić, faktura na rozrząd 10tyś temu klocki olej 5 tyś temu. Mam nadzieję, że w końcu się uda! Tylko sprawdź dokładnie przód, bo jeden halogen od sporta a drugi zwykły.  Kurcze ze śląska do Lublina, droga nieciekawa  miałem przyjemność wiele razy latać. Lublin - Będzin - Sosnowiec - Katowice. Uważaj bo sporo nieoznakowanych lata po trasie. Na auta z tych okolic trzeba wybitnie uważać...
_________________ GRANDE PUNTO NERO PROVOCATORE 1,4 16v + propan dupan
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dawid K. |
#798175 Wysłany:
25 Lut 2016, 11:30; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
emk, dzięki za cenne rady sprawdzę sprawdzę biorę mechanika i mam umówiona stacje diagnostyczna próbnik lakieru, gościu mi jeszcze powiedział ze wsadził nie oryginalne świece i czasem się kontrola swieci, biorę ze sobą tez program do diagnostyki komp z którego korzysta mój mechanik. Jak byście jeszcze widzieli jakieś rzeczy na ktore warto zwrócić uwagę to dajcie znać. A jeśli chodzi o drogę to wyznaje zasadę ze bez pasów i yanosika nie wsiadam za kółko  a droga rzeczywiście straszna to wiem bo miałem okazje jechać kilka razy, ale mam nadzieje ze okaże się warto.
|
|
| Góra |
|
 |
|
darcyn |
#798218 Wysłany:
25 Lut 2016, 20:42; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
Miejscowość: sosnowiec Rejestracja: 19 Cze 2011, Posty: 175 Pomógł: 1
|
|
ten ze szwajcarii wyglada na lany. poza tym tam są bardzo drogie auta i 90% to rozbitki u nas
_________________ ASO ASO ASO ASO ASO
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dawid K. |
#798251 Wysłany:
26 Lut 2016, 01:21; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
|
| Góra |
|
 |
|
kris84 |
#798258 Wysłany:
26 Lut 2016, 09:10; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
Imię: Krzych
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Wersja: Sporting
Miejscowość: Tarnowskie Góry Rejestracja: 06 Lut 2012, Posty: 814 Pomógł: 11
|
Dawid K. napisał(a): klajbek11, Auto ładnie wygląda, był teraz fajny gp sport za 14.900 w komisie zostawiony w rozliczeniu ale się szybko sprzedał nawet o nim myślałem przez chwilę ale jednak wole 3D. bbanditoss, jaka powinna być powłoka lakieru? jaka wartość? Jadę w poniedziałek obejrzeć i mam nadzieję kupić autko http://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-pu ... 24491cbfedwpisy do książki do 2012 prowadzone regularnie po vinie jak sprawdzałem czy z książką się zgadza to tip top  cena utargowana  minus brak opon zimowych letnie tak tylko żeby dojechać do domu i trzeba nowe kupić, faktura na rozrząd 10tyś temu klocki olej 5 tyś temu. Mam nadzieję, że w końcu się uda! Dawid, zuwaz ze przednie prawe swiatla sa inne niz lewe. Przeciwmgielny ma srebrne wypelnienie a powinno byc czarne jak po stronie kierowcy, glowny reflektor tez wyglada na inny niz ten z lewej strony. Targuj cene dalej 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dawid K. |
#798269 Wysłany:
26 Lut 2016, 12:12; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
kris84, dzięki dzięki będe targował  no na miejscu jeszcze zobaczę to wszystko i wtedy ostatecznie gościowi rzucę kwotę ile sądzicie max za to auto warto dać ??
|
|
| Góra |
|
 |
|
beny.rac |
#798280 Wysłany:
26 Lut 2016, 14:34; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntomaniak |
Imię: Daniel
Silnik: 1.4 8V 77KM
Województwo: Poza Polską
|
Dawid K. napisał(a): kris84, dzięki dzięki będe targował  no na miejscu jeszcze zobaczę to wszystko i wtedy ostatecznie gościowi rzucę kwotę ile sądzicie max za to auto warto dać ?? Panie 2006 rok diesel i ok 90 K przebiegu Mam tez Stilo z 2003 roku i ma nalatane ok 220 k km a jestem jego 3 wlascicielem 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Monika |
#798326 Wysłany:
26 Lut 2016, 21:17; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Imię: Monika
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Emotion
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Ślesin Wlkp Rejestracja: 20 Wrz 2013, Posty: 48
|
_________________ Wcześniej: Fiat Punto II 5d., 1.2 8V 65 KM, benzyna+LPG, wersja ELX
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dawid K. |
#798328 Wysłany:
26 Lut 2016, 21:28; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
Powiem tak liczę się z tym ze jest po jakiejs stłuczce ale mam nadzieje ze nie po wypadku przebieg w potwierdzony chociaż wiem ze można książkę kupić za 100 płn jaka się chce  dlatego biorę mechanika i kompleksowe badanie na stacji diag chce przeprowadzić, ponawiam pytanie do was  jaka max kwota za to autko ?? Trzeba dokupić opony letnie + zima , tarcza klocki rozrząd świece wymieniane do 10 tys wstecz na to są faktury, nabita klima olej bez faktur w tym samym czasie . W niedziele jestem umówiony z gościem na telefon i ostateczne dogadanie się, ile mu krzyknąć ? Zakładając ze nie był bity tylko jakaś tam stłuczka ?
|
|
| Góra |
|
 |
|
bbanditoss |
#798331 Wysłany:
26 Lut 2016, 21:41; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Wersja: Sport
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
12 k zł? [ Dodano: 26 Lut 2016 21:41 ]Ale gość nie sprzeda poniżej 14 
|
 |
|
Dawid K. |
#798348 Wysłany:
26 Lut 2016, 23:04; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
bbanditoss, w takim razie wszystkie gp 1.9 są przecenione na internetach itp oglądałem jedno za 13.5k i nie dał bym za niego więcej niż 7k w ogóle to bym nie chciał go kupić :p Pytanie skąd te kwoty ? Zaproponuje mu 14 ale watpię ze się zgodzi  skoro mówisz ze więcej niż 12k nie warto to nie chce przepłacać ...
|
|
| Góra |
|
 |
|
Liam |
#798354 Wysłany:
26 Lut 2016, 23:40; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
Imię: Piotr
|
Dawid K. napisał(a): umówiony z gościem na telefon i ostateczne dogadanie się, ile mu krzyknąć ? Negocjujesz cenę auta przez telefon przed oględzinami? 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dawid K. |
#798364 Wysłany:
27 Lut 2016, 00:46; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
Liam, tak negocjuje co w tym złego ? Skoro mam sport kawał nie chce jechać i dogadać się w przypadku zakupu na 200 zł  poza tym jestem handlowcem mam to we krwi  :p 
|
|
| Góra |
|
 |
|
LisuGP |
#798998 Wysłany:
03 Mar 2016, 02:22; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
|
Dawid K. i co się okazało z tym autem? Bo sam dzwoniłem o nie pytać też.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dawid K. |
#799031 Wysłany:
03 Mar 2016, 14:23; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
LisuGP, Generalnie nie pojechałem go oglądać nawet bo mam daleko, gościowi jak powiedziałem że są reflektory różne to coś tam zaczął kręcić, "nie wiem ja takie kupiłem tak było" i od razu zszedł po raz kolejny z ceny więc coś mi zaśmierdziało  przebieg może i jest autentyczny ale jest kilka rzeczy w tym aucie do wymiany, typek twierdzi że założył nie oryginalne świece i przez to się kontrolka świeci bo ori były drogie, ja sprawdzałem i w cale nie są drogie do tego jego kolega z aso może mi potwierdzić, że je wymieniał. Mówił ze wymieniał rozrząd tarcze klocki ale nie ma na to faktur więc, też nie wiadomo dokładnie kiedy to robił, nie ma opon na aucie żadnych, no i jeszcze kiedyś było 2 ogłoszenie na którym było widać jakieś plamy na tapicerce więc stwierdziłem, że nie ma sensu jechać 600km w dwie strony żeby się okazało że do i tak dużych wydatków które po zakupie trzeba ponieść dojdzie kilka kolejnych. Musisz kupić opony letnie (nowe: 1000-1300), zimówki bo jeszcze pogoda nie taka kolejny tysiaczek ponad, rozrząd, te świece, pranie tapicerki i polerka lakieru(nie koniecznie ale ja bym zrobił), reflektory pewnie coś jeszcze dojdzie i robi cie się łączny koszt 3-3.5k do auta którego tanio nie kupisz  te auta tanio nie stoją to fakt ale to jest chyba najdroższe jakie jest  Ja chce po zakupie auta od razu się przy nim pobawić więc dla mnie ta cena jest za wysoka, bo dochodzą mi wydatki na chipa, intercooler, przelot, tarcze klocki, może większe turbo, zawieszenie i mi się robi w ogóle cena z kosmosu :O za którą mógłbym mieć coś innego seryjnie mocnego. A to nie o to chodzi bo ja chce GP  A co tobie gość powiedział???
|
|
| Góra |
|
 |
|
KarolGt |
#799033 Wysłany:
03 Mar 2016, 14:40; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
Imię: Karol
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Sieradz Rejestracja: 12 Lip 2011, Posty: 294 Pomógł: 5
|
Monika napisał(a): Mój kropek ledwo już dycha i naprawdę muszę na gwałt się rozejrzeć za nowym ( w sensie używanym ) autem. Przy autach z zagranicy podstawa to dowiedzieć się jakie były zniszczenia, jak zostało naprawione auto. czy da się w ogóle ustawić zbieżność, jak zakonserwowana blacha. Możemy mieć już zawsze problemy z geometrią, mogą być problemy z blachą (choć nie muszą). Jak nie mamy naprawdę dobrych znajomych specjalistów to lepiej szukać krajowe w gorszych wersjach. Wybór gorszy, słabsze wyposażenie, trzeba dopłacić względem igieł z Niemiec. Ale w dłuższej perspektywie to się zwraca. Warto tym trzecim z gazem się zainteresować.
|
|
| Góra |
|
 |
|
borat93 |
#799034 Wysłany:
03 Mar 2016, 14:48; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
 |
Imię: Mateusz
|
@daffy33 Ja mam 1.4 16V w wersji sport. Szczerze polecam prowadzi się bardzo dobrze mało pali, trasa Radom Warszawa przy bardzo ekonomicznej jeździe 90-100km/h(chciałem zobaczyć ile najmniej spali)wyszło mi 4.6l. przy 120 już 5.5/6 ale wydaje mi się, że to wciąż mało  koła 17" fotele kubełkowe, 6-biegowa skrzynia, gwintowane zawieszenie.
|
 |
|
LisuGP |
#799042 Wysłany:
03 Mar 2016, 17:30; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
|
Dawid K. no mi też z gadki nie bardzo to auto sie okazało.Odrazu była do auta historyjka że to miało być auto dla niego ale okazuje się że zrobił tym autem 20 tys w ciągu chyba 3 lat.Potem że dla dziewczyny miało być ale dziewczyna chce jeździć czymś innym.A z tymi oponami to coś śmierdzi też bo z tyłu są różne no i coś było kombinowane z przodem.
Ja też mam daleko więc odpuszczam bo już się przejechałem na tym białym z Panoramą z Krakowa którego też miałes na oku.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dawid K. |
#799058 Wysłany:
03 Mar 2016, 19:33; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
A co było z tym białym z KRK jak go oglądałeś ?? Poza tym że pierwszym właścicielem była wypożyczalnia [ Dodano: 03 Mar 2016, 18:33 ]Pojawiło się nowe ogłoszenie http://olx.pl/oferta/fiat-grande-punto- ... e4eb683786Ale od razu mogę powiedzieć, że nie warto tam nawet dzwonić bo przejeżdżałem tamtędy kilka dni temu i oglądałem różne auta i masakra, na oko widać było a nie jestem ekspertem, że każde auto z cofniętym zegarem słabo zrobione, wytłuczone itp. oglądaliśmy BMW seria 1 z zewnątrz ładnie i tak dalej w środku już gorzej a cały czar prysnął jak tylko je odpaliliśmy... Później Audi A3 podobnie i jakiegoś GP z benzyną ale to nawet nie było sensu wsiadać jak tylko otwierałem drzwi słychać było trzaski tapicerka wytarta, plastiki na radiu poprzecierane dramat.
|
|
| Góra |
|
 |
|
LisuGP |
#799069 Wysłany:
03 Mar 2016, 20:39; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
|
W tym Krakowie to myślałem że mnie coś strzeli.Auto miało byc igiełka cukierek.Czujniki parkowania nie działały, hamulce biły po pedale, zawiecha wytłuczona.Wgniotki na klapie i jedna spora na drzwiach pasażera, maska inny odcień do tego odpryski, lampy różne, przedni zderzak coś nie tak miał z dopasowaniem no i najlepsza "druciarnia" była z folią na drzwiach tą czarną.Ewidentnie było widać że się skurczyła na słońcu to zostało to "wyrównane" taśmą izolacyjną. Na kratkach zderzaka widoczny zielony lakier.
Ale sprzedający oczywiście wie co ma i tanio nie odda.Nawet nie proponowałem ceny.
|
|
| Góra |
|
 |
|
kris84 |
#799070 Wysłany:
03 Mar 2016, 20:43; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
|
LisuGP napisał(a): W tym Krakowie to myślałem że mnie coś strzeli.Auto miało byc igiełka cukierek.Czujniki parkowania nie działały, hamulce biły po pedale, zawiecha wytłuczona.Wgniotki na klapie i jedna spora na drzwiach pasażera, maska inny odcień do tego odpryski, lampy różne, przedni zderzak coś nie tak miał z dopasowaniem no i najlepsza "druciarnia" była z folią na drzwiach tą czarną.Ewidentnie było widać że się skurczyła na słońcu to zostało to "wyrównane" taśmą izolacyjną. Na kratkach zderzaka widoczny zielony lakier.
Ale sprzedający oczywiście wie co ma i tanio nie odda.Nawet nie proponowałem ceny. Brzmi jak prawdziwa perła 
|
|
| Góra |
|
 |
|
LisuGP |
#799072 Wysłany:
03 Mar 2016, 20:56; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
|
Ogólnie z tymi autami to kiepsko jest a ze sprzedającymi jeszcze gorzej.Samochody niezgodne z opisem tak że się nóż w kieszeni otwiera. Mam zamiar wybrać się do użytkownika Budzik91 na oględziny jego Punto Evo 1.6 mjt.W sumie to chciałem GP 1.9 ale może jednak.
|
|
| Góra |
|
 |
|
kris84 |
#799088 Wysłany:
03 Mar 2016, 22:14; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
| Puntoświr |
|
LisuGP napisał(a): Ogólnie z tymi autami to kiepsko jest a ze sprzedającymi jeszcze gorzej.Samochody niezgodne z opisem tak że się nóż w kieszeni otwiera. Mam zamiar wybrać się do użytkownika Budzik91 na oględziny jego Punto Evo 1.6 mjt.W sumie to chciałem GP 1.9 ale może jednak. To sobie najpierw poczytaj, a pozniej poogladaj: topic48712.htmlA ja od zawsze uwazam ze 1,6mjtd jest lepszym silnikiem niz 1,9mjtd... na dzien dobry ma o 40Nm wiecej (320Nm vs. 280Nm). Same KM mnie nigdy nie interesowaly.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|