Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

CB Radio w Twoim Kropku [montaż, opinie, porady] Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Krzycho90
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 822
Tematy: 93

Post #139346 Wysłany: 28 Cze 2008 06:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wczoraj widziałem jak do Biedronki przywieźli CB radia z anteną w zestawie, za 199zł Shocked
nie wiem co to za model był ale cena chyba bardzo dobra - chociaż jak jakość ma być taka sama jak radio które mieliśmy (jeden wieczór) w samochodzie to lepiej go nie kupować. To właśnie jest problem bo kuzyn też ma to samo radio i mu działa ok, wniosek tylko jeden, że musi się udać kupić sprawny sprzęt, a w razie czego można zwrócić (na wymiane już nie było).

Cinquecento 0.9 http://fiatpunto.com.pl/topic11236.html

Święty Krzysztof jeździ z Tobą do
120km/h, powyżej tej prędkości swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 669
Tematy: 17

Post #139524 Wysłany: 28 Cze 2008 18:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

http://allegro.pl/item384644986_zeus_lafayette_wilson_will_sklep_pat_com_rzeszo.html
co powiecie o tym zestawie Smile

czy moze TTi 880 + ta antenka czyli Little Will ??

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
czlowieksukcesu
Puntoświr

Imię: Marek
Dni na forum: 497
Tematy: 12

Post #139844 Wysłany: 29 Cze 2008 17:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

henias75 radyjko górna póła Smile

ale masz też tańszą kopię z cofniętą legalizacją Mr. Green
http://www.allegro.pl/item390646297_mega_okazja_cb_uniden_pro_520_xl_520xl_wtyk.html

Jedi
Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 346
Tematy: 7

Post #144298 Wysłany: 11 Lip 2008 23:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No to ja się pochwalę, bo też dołączyłem dziś do grona mobilków.
Nabyłem drogą kupna taki oto zestawik : http://www.allegro.pl/item392255550_radio_cb_sunker_two_sunker_109_100cm_magnes.html

Z opinii jakie znalazłem w necie to w tej klasie cenowej Sunker dobrze wypada. A cenowo był nie do pobicia.

Aktualnie mam tylko problem z miejscem montażu. Wożę wsadzone między fotelami ale to niezbyt wygodne. Planuję małą modyfikację "tunelu" środkowego by radyjko wsadzić pod konsolę, tam gdzie jest taka mała półeczka (przed uchwytami na kubki). Nie wiem tylko czy jakiś istotny element mocowania kokpitu nie idzie.

PS - w końcu zaczynam powrót na forum... Laughing

Wielki Kropek 1,4 8V 5D Dynamic @ Tartarini Sequential
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
charlie
Puntoświr

Imię: Don Bartolomeo
Dni na forum: 181
Tematy: 11

Post #144488 Wysłany: 12 Lip 2008 17:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Używam unidena 520 pro xl i jestem zadowolony, kupiłem na alegro, made in china. Wczesniej mialem alan 199A tez made in china, ale uniden duzo, duzo lepszy, bo uniden posiada filtr przeciwzakłoceniowy ANL i dodatkowo RF Gain.

Homologacją nie ma się co przejmować poniewaz policja nie ma prawa tego sprawdzać. To moze robic tylko Urzad Komunikacji Elektronicznej, ktory jest za poważną instytucją, żeby sie zajmować takimi duperelami.
Analogiczna sytuacja jest z gasnicami samochodowymi: policja moze sprawdzic czy gasnica jest w aucie, a nie moze sprawdzac czy gaśnica ma przegląd, policja nie ma takich uprawnien, bo od tego straz pozarna.

nie dziękuj , klikaj pomógł Wink

italian job

Image
ArmyDriver
Puntoświr

Imię: Oskar
Dni na forum: 433
Tematy: 6

Post #145289 Wysłany: 14 Lip 2008 21:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Moze się wtrące ...

od paru dni mam radyjko [Alan48 z antenka ML145] i mam taki problemik...
gdzie je zamontowac??!!

moze ktos ma pomysł dla Punto II ??

Lotos
Puntoświr

Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 734
Tematy: 41

Post #145417 Wysłany: 15 Lip 2008 09:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja mam obecnie President Harry II ASC + antena Sirio Omega ale gdzie to zamontować w mk1 nie wiem- na razie woże pomiędzy siedzeniami luzem i mysle co tu zrobic zeby mi chodzace wycieraczki nie zakłócaly CB Confused antena do 170 km/h trzyma sie dachu hehehe sybciej juz nie jeżdze bo serducha kropy nie chce przemeczać Smile
czlowieksukcesu
Puntoświr

Post #145420 Wysłany: 15 Lip 2008 09:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ArmyDriver
do tunelu środkowego na 2 małe wkręty i uchwyt do radia - pewnie był w zestawie. ja tak mam - wrócę do domu to wrzucę zdjęcia Smile
pozdro Smile

kociniak
Puntoświr

Imię: Paweł
Dni na forum: 735

Post #145421 Wysłany: 15 Lip 2008 09:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jedi napisał:
Wożę wsadzone między fotelami ale to niezbyt wygodne. Planuję małą modyfikację "tunelu" środkowego by radyjko wsadzić pod konsolę, tam gdzie jest taka mała półeczka (przed uchwytami na kubki).

nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale mowisz chyba o miejscu za uchwytami na kubki. Tam jest taka mala poleczka, trzeba wyciac tylna scianke i radyjko powinno wejsc. Bardzo jestem ciekawy tego montazu, bede oczekiwal na fotki.

Lotos
Puntoświr

Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 734
Tematy: 41

Post #145423 Wysłany: 15 Lip 2008 09:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kociniak napisał:
Jedi napisał:
Wożę wsadzone między fotelami ale to niezbyt wygodne. Planuję małą modyfikację "tunelu" środkowego by radyjko wsadzić pod konsolę, tam gdzie jest taka mała półeczka (przed uchwytami na kubki).

nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale mowisz chyba o miejscu za uchwytami na kubki. Tam jest taka mala poleczka, trzeba wyciac tylna scianke i radyjko powinno wejsc. Bardzo jestem ciekawy tego montazu, bede oczekiwal na fotki.

szkoda że w punto 1 nie ma tunelu środkowego z jakims schowkiem łeeee
ArmyDriver
Puntoświr

Imię: Oskar
Dni na forum: 433
Tematy: 6

Post #145470 Wysłany: 15 Lip 2008 13:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

czlowieksukcesu
to ja poczekam na foty :]

bo probowalem w rozne miejsca ale radyjko troche za duze sie okazuje Ekhm... a szkoda bo super dziala :]

mati
Puntoświr

Imię: Mati
Dni na forum: 474
Tematy: 18

Post #145590 Wysłany: 15 Lip 2008 20:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

to ja też czekam na fotki, gdzie i jak zamontować, bo mam ten sam problem co wy Sad

Image
Jedi
Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 346

Post #145593 Wysłany: 15 Lip 2008 21:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kociniak dokładnie o tym miejscu mówię. Radyjko wchodzi idealnie na szerokość. Na głębokość wiem że trzeba wyciąć ściankę, ale nie chcę tego robić nie wiedząc czy za tą ścianką będzie miejsce. A nie wiem za bardzo jak zdemontować tą konsolę gdzie jest uchwyt na kubki.

Wielki Kropek 1,4 8V 5D Dynamic @ Tartarini Sequential
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
czlowieksukcesu
Puntoświr

Post #145918 Wysłany: 16 Lip 2008 20:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

zatem w moim mk2 wygląda to tak

Image

Image

Image

może i nie jest to żadna finezja i kable należałoby schować (obiecuję poprawę jak tylko znajdę chwilę Szczerbol) ale sprawdza się doskonale.

a w razie przesiadki do GP szybko odkręcam 2 śrubki i po temacie - w Grande radyjko jeździ tak jak Jedi mówi - miedzy fotelami Smile

DENIShyc
Puntoświr

Imię: DENIS
Dni na forum: 447
Tematy: 31

Post #151669 Wysłany: 31 Lip 2008 18:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no to teraz ja
jakis czas temu zamontowalem CB w mojej kropce
sasiadow na osiedlu mam takich ktorzy chcieli mi kiedys w nocy zwinac sejka ;/
teraz wszystko chowam gdzie sie da i autko na parkingu strzezonym trzymama

ale nie o tym tu piszemy
moje CB to PRESIDENT JOHNNY II i anteta tez President ale jaka dokladnie to niewiem - mala na magnez aby chowac ;]

Image

jesli jezdze po miescie nie ma sensu ciagle jej wyciagac i chowac szkoda czasu i lakieru wiec ...
Antene trzymam lekko wysunieta miedzy siedzeniami tylnymi
Image

puszeczke CB trzymam pod fotelem kierowcy ustawione ciagle na 19

Image

gruszka lezy zaraz przy lewarku skrzyni dodatkowo samochodowa maskotka przyslania ja a zeby nie tracic gwarancji i nie placic tym z z salonu podlaczenie zasilania jest do zapalniczki
Image

Normalnie widac tylko tyle
Image
Image

CB trzyma sie na rzepie aby nie robic czasem jakis dziur w autku ;]
pozdrawiam i do uslyszenia na drodze
SZEROKOSCI

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat