You Tube • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 




Obecny czas: 25 Kwi 2017, 08:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 
 Post #576101 Wysłany: 30 Kwi 2012, 09:06; 
 Temat postu: Re: klimatyzacja [pytania problemy]
Offline
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Marcin
Samochód: Stilo
Silnik: 1.6 16V 103KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń
Rejestracja: 29 Sty 2010,
Posty: 3445
Pomógł: 29
pawelll napisał(a):
Wygląda na to, że rozwiązałem problem.
Winna jest gumowa końcówka zakładana na osłonę wylotu skroplin. Ma bardzo wąski szczelinowy wylot. Prawdopodobnie na wyższych biegach dmuchawy tworzy się podciśnienie które jeszcze zwęża wylot.

Trochę stary temat, ale może ktoś mnie naprowadzić gdzie szukać przewodu którym skropliny są odprowadzone z klimatyzacji? Wiem że gdzieś w okolicy prawego wahacza się powinno lać, niestety klima chłodzi, nie śmierdzi, ale też nie kapie więc pewnie się zatkał przewód.

[ Dodano: 30 Kwi 2012 09:06 ]

Dobra znalazłem odpływ i w sumie ciężko żeby się zatkał bo to jest kolanko i kawał gumy nad nim, ale nadal nie wiem czemu nie kapie woda, w samochodzie chłodno, dywaniki suche, jak wyjąłem filtr kabinowy też sucho. Dziś jeszcze profilaktycznie odkręcę to kolanko i zobaczę czy tam też jest czysto, ale pewnie tak będzie.

_________________
Było: Fiat Punto II 1,2 16V HLX
Aktualnie: Fiat Stilo 3d 1,6 16V
Negatyw wyświetlacza w Punto II - manual

ImageImageImage

Image


Góra
 Profil  
 

 
 Post #777340 Wysłany: 04 Cze 2015, 11:12; 
 Temat postu: Re: klimatyzacja [pytania problemy]
Offline
Sympatyk kropek

Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: HLX
Województwo: łódzkie [E]
Rejestracja: 08 Lis 2014,
Posty: 5
pozwolę sobie odświeżyć. W moim punciaku nie chodzi klima, mam wrażenie ze cała sprężarka odmawia współpracy. Z tego co czytam, najsensowniej podstawić pod serwis jakiś i sprawdzić czy jest czynnik a dopiero potem szukać innych przyczyn?


Góra
 Profil  
 
 
 Post #779719 Wysłany: 01 Lip 2015, 16:36; 
 Temat postu: Re: klimatyzacja [pytania problemy]
Offline
Sympatyk kropek

Imię: Michał
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.9 85KM JTD
Paliwo: ON
Wersja: ELX
Województwo: śląskie [S]
Rejestracja: 19 Wrz 2014,
Posty: 8
Cześć!
Kupiłem mojego kropka końcem zeszłego roku. Okazało się, że klimatyzacja nie jest sprawna. Podjechałem na warsztat, zrobiliśmy próbę szczelności i chłodnica była walnięta. Olałem temat wymiany ale przeczyściłem układ wentylacji. Teraz na wiosnę podjąłem się wymiany chłodnicy. Po wymianie zajrzałem do mechanika i kazałem nabić układ azotem i zrobić próbę szczelności. Wszystko było ok więc nabił klimę. Autko odebrane, w trasie +- pół godziny i z nawiewu zaczyna syczeć. Wyłączyłem klimę odczekałem trochę, syczeć przestało. Odpalam klimę i brak reakcji, przestała działać. Nie wie czy coś czynnika jeszcze zostało. Ktoś wie co mogło się stać?


Góra
 Profil  
 
 
 Post #779739 Wysłany: 01 Lip 2015, 21:13; 
 Temat postu: Re: klimatyzacja [pytania problemy]
Offline
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;)
Rejestracja: 08 Sie 2007,
Posty: 9155
Pomógł: 40
Zbyt duża ilość czynnika w układzie? Uszkodzony zawór? Kolejna nieszczelność spowodowana ww? Można gdybać.

_________________
Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' topic5545.html
ImageImageImageImage
Image


Góra
 Profil  
 
 
 Post #805201 Wysłany: 12 Maj 2016, 17:44; 
 Temat postu: Re: klimatyzacja [pytania problemy]
Offline
Sympatyk kropek

Imię: Tomek
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: pomorskie [G]
Rejestracja: 20 Lis 2015,
Posty: 7
To i ja wrzucę pytanie - klima z rok była pusta. Dziś napełniłem i włączyłem. Ciśnienie na tłoczeniu poszło wysoko, ale wentylator się nie włączył. Skraplacz gorący, a wentylator nadal nic. Sprawdzałem przekaźnoki i bezpieczniki , a także opornik - wszystko ok. Zostawiłem Punciora odpalonego i przy normalnej pracy silnika wentylator normalnie się załączył. A przy klimie dalej stoi. Macie jakiś pomysł?

[ Dodano: 12 Maj 2016, 16:44 ]

Nowe wieści - nie włącza się wentylator ani na wolne, ani szybkie obrotu z poziomu przekaźników-opornika. Tylko włącza go czujnik temperatury silnika. Ręcznie (zworka) z przekaźników działają i wolne i szybkie - przekaźniki oraz bezpieczniki ok. Zworka na oporniku nie działa- nadal brak włączenia.
Macie jakiś pomysł? Przetarte kable?

_________________
Raz się żyje, raz umiera. Potem tylko straszy ;) .


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style based on FI Subsilver by phpBBservice.nl
Forum Fiata Punto © 2006 - 2013
Tłumaczenie: phpbbhelp.pl
phpBB SEO