|
Obecny czas: 15 Maj 2025, 07:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
EDi |
#31151 Wysłany:
03 Lip 2007, 17:38; Temat postu: Rat&Rost - nowy trend w tuningu |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Dębica Rejestracja: 10 Maj 2007, Posty: 1516
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mrc26 |
#31153 Wysłany:
03 Lip 2007, 17:55; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Mała poprawka  Od pewnego czasu pracuje tam silnik 3.0
Auto jest poprostu cudne  No i jezdzi bardzooo szybko
Zdjęcie zrobione 2 dni temu na zlocie naszego szczecineckiego klubu

|
|
Góra |
|
 |
golab |
#31177 Wysłany:
03 Lip 2007, 19:28; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Morąg Rejestracja: 11 Lip 2006, Posty: 1988
|
e tam... 
_________________ Grande Punto 1.4 77KM Energy
5-drzwiowy .:. dziki wąż piaskowy .:. szybki i wściekły!
|
|
Góra |
|
 |
adi.degora |
#31209 Wysłany:
03 Lip 2007, 22:01; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Twierdza Poznań Rejestracja: 30 Maj 2007, Posty: 2885
|
|
Góra |
|
 |
ipIV |
#31215 Wysłany:
03 Lip 2007, 22:06; Temat postu: |
|
 |
Admin ds. technicznych forum. |
 |
Imię: Michał
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Wersja: HGT
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SL/SK/SZ/SZA Rejestracja: 21 Cze 2006, Posty: 13084 Pomógł: 54
|
długo tym autem nie pojeździ ....  na wylot mu rdza się przeżre
BTW: Nie podoba mi się taki tuning? raczej niszczenia auta...
_________________ Focus 1.0 Ecoboost 92kW & Punto Evo 1,4 16V MA 99kW@138kW & Punto II HGT Abarth 1,8 16V 96kW & Fiesta VII FL 1,0 12V Ecoboost 74kW Inne pod moją opieką: Tipo 1,4 16V 70kW Były: Punto II 5d 1,8 16V 96kW & Punto II 1,2 8V 44kW & Fiesta V 1,25 55kW
<- Ford Focus mk4 FL Trend 1,0 Ecoboost 2022 r. 
<- Fiat Punto II HGT 1,8 16V 2001 r.
<- Ford Fiesta VII FL 1,0 Ecoboost 2017 r.
<- Fiat Tipo 1,4 16V 2017 r.
<- Fiat Punto II 5d 1,8 16V 2002 r.
<- Fiat Punto Evo 1,4 MA Turbo 2010 r.
<- Ford Fiesta V 1,2 16V 2001 r.
<- Fiat Punto II 1,2 8V 2002 r. AM, B, BE, C, CE, T
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#31313 Wysłany:
04 Lip 2007, 00:18; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
To dla mnie awangarda w świecie tuningu  jednak wole cichociemny tuning. Anie rat a tym bardziej rost mi nie podchodza. Jeśli komuś to się podoba ok. Ale jak widzę samochód który wygląda jakby nie starczyło na niego farby albo taki który wyglada jakby skradziony przed lakierowaniem z fabryki... Dla mnie porażka...
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
adi.degora |
#31316 Wysłany:
04 Lip 2007, 00:23; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Maxiu |
#31331 Wysłany:
04 Lip 2007, 07:34; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Syców Rejestracja: 05 Mar 2007, Posty: 114
|
Środowiskiem dla rdzy jest powietrze, a z tego co wiem blachy z takim nalotem są lakierowane lakierem bezbarwnym, który odcina dostęp powietrza, przez co hamuje dalszy rozwój korozji 
_________________ Zagazowany Strucel Klub & Winter Tico Team Dobry moderator to wylogowany moderator!
www.maxiu.za.pl
|
|
Góra |
|
 |
mrc26 |
#31334 Wysłany:
04 Lip 2007, 08:33; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
adi.degora napisał(a): Raczej nie. To nie jest zwykła rdza, tylko powierzchowna, nie ingeruje w głębsze warstwy blachy. Środowiskiem dla powstawania normalnej rdzy jest obecność lakieru. O ile sktupulatnie go usunął z tego wozu to moze pojezdzic jeszcze nadspodziewanie długo. Masz racje  Maxiu napisał(a): Środowiskiem dla rdzy jest powietrze, a z tego co wiem blachy z takim nalotem są lakierowane lakierem bezbarwnym, który odcina dostęp powietrza, przez co hamuje dalszy rozwój korozji Wink
Nie masz racji  Rostów sie nie lakieruje
Rozmawialem o tym z Pevo w niedziele i powiedzial dokladnie to samo co adi.degora  Jesli rdza jest pod lakierem, to auto "gnije" ale ta rdza wogole nie postepuje. Auto jest takie juz rok i cala zime stalo pod chmurka, a zadne zmiany nie zaszly 
_________________ Mk2 JTD -35mm
|
|
Góra |
|
 |
Tomo |
#31343 Wysłany:
04 Lip 2007, 10:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Lancia Delta
Paliwo: ON
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: NDM-Mazowieckie Rejestracja: 17 Maj 2007, Posty: 906
|
|
Góra |
|
 |
Krzycho90 |
#31346 Wysłany:
04 Lip 2007, 10:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podkarpackie [R]
|
to ma być ładne? 
_________________ byłe mk2 FL : topic38980.html obecne: w trakcie przygotowania
|
|
Góra |
|
 |
Maxiu |
#31508 Wysłany:
05 Lip 2007, 07:53; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
mrc26 napisał(a): Raczej nie. To nie jest zwykła rdza, tylko powierzchowna, nie ingeruje w głębsze warstwy blachy. Środowiskiem dla powstawania normalnej rdzy jest obecność lakieru. O ile sktupulatnie go usunął z tego wozu to moze pojezdzic jeszcze nadspodziewanie długo. adi.degora napisał(a): Masz racje  To jakas bzdura - jak można pisać, że lakier jest środowiskiem do rozwoju korozji. Korozja, o której tutaj mowa powstaje tylko i wyłącznie dzięki działaniu czynników środowiska (powietrze, wilgoś) na nieosłoniętą blachę. To własnie brak lakieru lub jego ubytek przyspiesza rozwój korozji. Dobrze położona powloka nie dopuści do jej rozwoju. Więc jak mozna pisać, że lakier jest środowiskiem do rozwoju korozji Maxiu napisał(a): Środowiskiem dla rdzy jest powietrze, a z tego co wiem blachy z takim nalotem są lakierowane lakierem bezbarwnym, który odcina dostęp powietrza, przez co hamuje dalszy rozwój korozji Wink adi.degora napisał(a): Nie masz racji  Rostów sie nie lakieruje  Rozmawialem o tym z Pevo w niedziele i powiedzial dokladnie to samo co adi.degora  Jesli rdza jest pod lakierem, to auto "gnije" ale ta rdza wogole nie postepuje. Auto jest takie juz rok i cala zime stalo pod chmurka, a zadne zmiany nie zaszly 
Rozumiem, że świadomie została przeprowadzona pasywacja: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pasywacja 
_________________ Zagazowany Strucel Klub & Winter Tico Team Dobry moderator to wylogowany moderator!
www.maxiu.za.pl
|
|
Góra |
|
 |
PinguVanEx |
#31516 Wysłany:
05 Lip 2007, 08:31; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 28 Cze 2007, Posty: 127
|
Ja tylko napisze cos od siebie, "Rat style - to zaniedbane samochody" z tym sie nie zgodze te auta sa w lepszym stanie technicznym niz niektore auta u nas na drodze, tylko wizualnie sa artystycznie spier......  Poczytaj albo porozmawiaj z osoba co ma rat style jakie maja sposoby aby "niszczyc" auto  Ja tego nie uznaje za tuning bo to porazka.
_________________ -----------------------------
2HDD - Program do pobierania plikow z serwisow web 2.0 (m.in. youtube ) - www.2hdd.pl
|
|
Góra |
|
 |
Mihu |
#31571 Wysłany:
05 Lip 2007, 14:32; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Sosnowiec Rejestracja: 13 Maj 2007, Posty: 126
|
_________________ Brava 1.6 SX
Punto HGT
Bravo HGT
Seicento 900sx> Alfa Romeo SW 1.9 JTD 16v
Trabant601S
Trabant 1.1 Universal
Suzuki GSX-F 750
it must be a passion ...................
|
|
Góra |
|
 |
Maxiu |
#31576 Wysłany:
05 Lip 2007, 15:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
www.maxiu.za.pl
|
|
Góra |
|
 |
Mihu |
#31579 Wysłany:
05 Lip 2007, 15:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Maxiu napisał(a): http://www.widelec.org/ddr_cult_style,id,1129.html
to tez miły nurcik : CultStyle 
Punto HGT
Bravo HGT
Trabant601S
Trabant 1.1 Universal
Suzuki GSX-F 750
|
|
Góra |
|
 |
adi.degora |
#31629 Wysłany:
05 Lip 2007, 20:51; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Maxiu napisał(a): mrc26 napisał(a): Raczej nie. To nie jest zwykła rdza, tylko powierzchowna, nie ingeruje w głębsze warstwy blachy. Środowiskiem dla powstawania normalnej rdzy jest obecność lakieru. O ile sktupulatnie go usunął z tego wozu to moze pojezdzic jeszcze nadspodziewanie długo. adi.degora napisał(a): Masz racje  To jakas bzdura - jak można pisać, że lakier jest środowiskiem do rozwoju korozji. Korozja, o której tutaj mowa powstaje tylko i wyłącznie dzięki działaniu czynników środowiska (powietrze, wilgoś) na nieosłoniętą blachę. To własnie brak lakieru lub jego ubytek przyspiesza rozwój korozji. Dobrze położona powloka nie dopuści do jej rozwoju. Więc jak mozna pisać, że lakier jest środowiskiem do rozwoju korozji Maxiu napisał(a): Środowiskiem dla rdzy jest powietrze, a z tego co wiem blachy z takim nalotem są lakierowane lakierem bezbarwnym, który odcina dostęp powietrza, przez co hamuje dalszy rozwój korozji Wink adi.degora napisał(a): Nie masz racji  Rostów sie nie lakieruje  Rozmawialem o tym z Pevo w niedziele i powiedzial dokladnie to samo co adi.degora  Jesli rdza jest pod lakierem, to auto "gnije" ale ta rdza wogole nie postepuje. Auto jest takie juz rok i cala zime stalo pod chmurka, a zadne zmiany nie zaszly  Rozumiem, że świadomie została przeprowadzona pasywacja: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pasywacja 
Wyedytuj z łaski swojej tego posta - i na przyslosc więcej uwagi przy cytowaniu, bo poprzekręcałeś dosłownie wszystko co się dało.
W kwestii tematu. Skoro moja wiedza pokrywa sie z wiedzą kolesia który sie podjął klecenia rosta jako jeden z prekursorow w tym kraju to zachodzi prawdopodobienstwo ze chyba jednak wiemy o czym mowimy, nie uwazasz?
15.11.07 adi.degora napisał(a): znacie sie lepiej, to pierd*le, koniec z moimi radami w temacie CA Scooby-dooby-doobywóz &Wheeler 800 |Podstawy CA wg Adiego - Kompendium & Ranking kosmetyków samochodowych | Polska Jazda & YouTube
***Ty ze spaloną gumą, patrz jak się toczę z dumą... ***
|
|
Góra |
|
 |
Maxiu |
#31692 Wysłany:
06 Lip 2007, 07:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
adi.degora napisał(a): Wyedytuj z łaski swojej tego posta - i na przyslosc więcej uwagi przy cytowaniu, bo poprzekręcałeś dosłownie wszystko co się dało. Niestety nie mam już możliwości edycji tamtego posta. jedyne co poprzekręcałem to zamieniłem pierwszą parę podpisów pod cytatami. Do "wszystkiego" jednak jeszcze trochę brakuje, bo niczyjej wypowiedzi nie edytowałem  adi.degora napisał(a): W kwestii tematu. Skoro moja wiedza pokrywa sie z wiedzą kolesia który sie podjął klecenia rosta jako jeden z prekursorow w tym kraju to zachodzi prawdopodobienstwo ze chyba jednak wiemy o czym mowimy, nie uwazasz?
Tak, bo ktoś zrobił coś jako jeden z pierwszych w PL to zaraz mamy mu i jego znajomym padać do stóp
Sądzę, że rdza po jakimś czasie i tak przejdzie na wylot nawet jeśli auto nie ma lakieru, który podobno jest pożywką dla rdzy
Że auto przejeździło tak jedną zimę (o ile wogóle jeździło zimą), to jeszcze o niczym nie świadczy. No ale chyba nowa buda do takiego Opla nie jest droga
Swoją drogą jeśli komuś zależy na wyglądzie, a nie na "taniości", to są specjalne farby imitujące rdzę. Jeśli jednak chce się tylko zrobić szybki szał, to się daje auto pod chmurkę i traktuje przez jakiś czas roztworem wodnym soli i mamy taki efekt jak mamy. Cóż może nie trwały, ale zawsze jakiś tam...
No chyba, że świadomie przeprowadzono to, o czym pisze w podanym wcześniej linku do wikipedii 
www.maxiu.za.pl
|
|
Góra |
|
 |
adi.degora |
#31696 Wysłany:
06 Lip 2007, 08:36; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Maxiu napisał(a): adi.degora napisał(a): Wyedytuj z łaski swojej tego posta - i na przyslosc więcej uwagi przy cytowaniu, bo poprzekręcałeś dosłownie wszystko co się dało. Niestety nie mam już możliwości edycji tamtego posta. jedyne co poprzekręcałem to zamieniłem pierwszą parę podpisów pod cytatami. Do "wszystkiego" jednak jeszcze trochę brakuje, bo niczyjej wypowiedzi nie edytowałem  adi.degora napisał(a): W kwestii tematu. Skoro moja wiedza pokrywa sie z wiedzą kolesia który sie podjął klecenia rosta jako jeden z prekursorow w tym kraju to zachodzi prawdopodobienstwo ze chyba jednak wiemy o czym mowimy, nie uwazasz? Tak, bo ktoś zrobił coś jako jeden z pierwszych w PL to zaraz mamy mu i jego znajomym padać do stóp Sądzę, że rdza po jakimś czasie i tak przejdzie na wylot nawet jeśli auto nie ma lakieru, który podobno jest pożywką dla rdzy Że auto przejeździło tak jedną zimę (o ile wogóle jeździło zimą), to jeszcze o niczym nie świadczy. No ale chyba nowa buda do takiego Opla nie jest droga Swoją drogą jeśli komuś zależy na wyglądzie, a nie na "taniości", to są specjalne farby imitujące rdzę. Jeśli jednak chce się tylko zrobić szybki szał, to się daje auto pod chmurkę i traktuje przez jakiś czas roztworem wodnym soli i mamy taki efekt jak mamy. Cóż może nie trwały, ale zawsze jakiś tam... No chyba, że świadomie przeprowadzono to, o czym pisze w podanym wcześniej linku do wikipedii 
Nie poprzekręcałeś "pierwszej pary" tylko dokladnie wszystkie wypowiedzi. Nie patrzysz co wysyłasz?  I potem dochodzi do tego że adi.degora "cytuje" sam siebie
Nie mam zamiaru Ci nic na chama tłumaczyc, uwazasz ze znasz sie lepiej , nawet od tych którzy jak pionierzy podejmują sie autorskiej przeróbki (nie znam Pevo osobiscie ale PODEJRZEWAM że JAKIEŚ TAM podłoże merytoryczne musiał przed tym zabiegiem wyrobić) - Twoja sprawa.
15.11.07 adi.degora napisał(a): znacie sie lepiej, to pierd*le, koniec z moimi radami w temacie CA Scooby-dooby-doobywóz &Wheeler 800 |Podstawy CA wg Adiego - Kompendium & Ranking kosmetyków samochodowych | Polska Jazda & YouTube
***Ty ze spaloną gumą, patrz jak się toczę z dumą... ***
|
|
Góra |
|
 |
Maxiu |
#31785 Wysłany:
06 Lip 2007, 14:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Dobra - niech Ci będzie
1. Nie będę się bawił w drzewka cytatowe, bo jak widać mi to nie wychodzi - cóż nie jestem tak obytym NEO i wolę fora, gdzie się odpowiada konkretnej osobie
2. Nie będe zadzierał z kimś, kto zrobił coś jako jeden z pierwszych, bo inni powinni go i jego dzieło traktować jako absolut na zasadzie - bo on to zrobił i miał odwagę
3. Na tuningu się nie znam, ale zwykła chemia i fizyka nie wymaga posiadania magistra
Na rozluźnienie coś nowego:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2987762
www.maxiu.za.pl
|
|
Góra |
|
 |
Tomo |
#31808 Wysłany:
06 Lip 2007, 15:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Lancia Delta
Paliwo: ON
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: NDM-Mazowieckie Rejestracja: 17 Maj 2007, Posty: 906
|
|
Góra |
|
 |
mpeleck |
#31829 Wysłany:
06 Lip 2007, 19:21; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 25 Cze 2007, Posty: 11
|
_________________ było: Punto 2FL 1.2 8V + LPG (wer. Sound)
jest: Bravo Dynamic Sport 1.4 T-Jet
|
|
Góra |
|
 |
mrc26 |
#40984 Wysłany:
23 Sie 2007, 22:24; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Moje Punto w doborowym towarzystwie

_________________ Mk2 JTD -35mm
|
|
Góra |
|
 |
Mihu |
#41003 Wysłany:
24 Sie 2007, 00:46; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
mrc26 napisał(a): Moje Punto w doborowym towarzystwie  
pełen szacun 
Punto HGT
Bravo HGT
Trabant601S
Trabant 1.1 Universal
Suzuki GSX-F 750
|
|
Góra |
|
 |
barT |
#41004 Wysłany:
24 Sie 2007, 01:05; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Tuchola Rejestracja: 18 Sie 2007, Posty: 210
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|