|
Obecny czas: 06 Maj 2025, 06:59
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
krowka |
#494538 Wysłany:
01 Sie 2011, 09:38; Temat postu: |
|
 |
Ekstremista |
 |
Imię: Marek
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 1614 Pomógł: 9
|
Limet napisał(a): krowka wiem wiem spodziewałem sie ze własnie tutaj bedzie , pytanie tylko po co u mnie ta skrzynka skoro nie mam tych elementów wyposarzenia które miała by obsługiwac , poza gniazdkiem zapalniczki
Hmm, może wtedy nie mieli biedniejszych wiązek? 
_________________ FIAT 500X Lounge 2016 brązowy magnetico, 1.4 MultiAir II Turbo 140KM FIAT Grande Punto Emotion 2007 czarny crossover, 1.4 8V 77KM - był od 29.05.2007 do 03.03.2024 FIAT UNO 1993 45 MKII czerwona strzała - był Peugeot 206 Pop Art 2005 1.4 8V 75KM - żonkowóz - był
|
|
Góra |
|
 |
|
|
bravoemotionmjet |
#495038 Wysłany:
03 Sie 2011, 10:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Między Łodzią a Warszawą :) Rejestracja: 03 Cze 2008, Posty: 185
|
krowka napisał(a): Hmm, może wtedy nie mieli biedniejszych wiązek?  Moglo tak byc. Przerwa w dostawach albo cos takiego i kladli co mieli. W Bravo w pewnej serii poszly mocniejsze silniki, bo czekali na dostawe slabszych, a zamowienia trzeba bylo realizowac. Jesli macie te skrzynki z bezpiecznikami to dobrze, bo unikniecie rozbierania polowy auta i ciagniecia przewodow od akumulatora, instalacji przekaznika, bezpiecznika, itd. [ Dodano: 03 Sie 2011 09:06 ]Limet napisał(a): krowka wiem wiem spodziewałem sie ze własnie tutaj bedzie , pytanie tylko po co u mnie ta skrzynka skoro nie mam tych elementów wyposarzenia które miała by obsługiwac , poza gniazdkiem zapalniczki
Zrob zdjecie i podeslij mi, to powiem Ci co powienies jeszcze miec w aucie. Bo na chwile obecna, jesli masz gniazdko, to powinien tam byc jeden bezpiecznik i jeden przekaznik 20A. Reszta pol pusta.
Jesli zamowilbys gniazdo w bagazniku, to mialbys je zamontowane, a nie wolny przewod, wiec opcja o dodatkowym wyposazeniu odpada i raczej kieruje sie opinia, ze kladli co mieli pod reka.
_________________ Fiat Bravo Emotion 1.9 MultiJet 120 KM, 17", dołożyłem: tempomat, ESP/ASR, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, przyciemniane szyby elektryczne z tyłu, MP3, czujniki cofania P/T Valeo, elektrycznie składane lusterka, podgrzewanie foteli przód.
Poszedł w świat: Fiat Grande Punto Sport 1.3 MultiJet 90 KM, 17", dołożyłem tempomat, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, czujniki cofania, podłokietnik, podgrzewanie foteli przód.
@Manetka tempomatu do GP z montażem@
|
|
Góra |
|
 |
Limet |
#495070 Wysłany:
03 Sie 2011, 12:32; Temat postu: |
|
 |
Cesarz Bendzina |
 |
Imię: Michał
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SBE - Śląskie Betlejem :E Rejestracja: 05 Kwi 2007, Posty: 2418 Pomógł: 3
|
Chyba faktycznie było tak z wiazką jak mówicie , teraz rozumiem skad brała sie taka duza dopłata do gniazdka w bagazniku na liscie wyposazenia opcjonalnego
bravoemotionmjet : wysyłam Ci mój vin na prv moze on Ci cos powie na temat mozliwosci doposazenia  :D

MOJE Quasi Sport , Bianco & Nero Edizione Grande Punto
|
|
Góra |
|
 |
krowka |
#495161 Wysłany:
03 Sie 2011, 21:21; Temat postu: |
|
 |
Ekstremista |
 |
Imię: Marek
Samochód: Inny Fiat
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 1614 Pomógł: 9
|
Sprawa w bagażniku obadana. Oto fotka poglądowa skrzynki w bagażniku.
Czyli potrzebne będą:
1. Dwa przewody.
2. Złącze do skrzynki.
3. Złącze "kółko" do masy.
4. Złącze gniazda.
5. Gniazdo.
6. Trochę wolnego czasu. Trzeba zdjąć tapicerkę z boczku bagażnika,...
_________________ FIAT 500X Lounge 2016 brązowy magnetico, 1.4 MultiAir II Turbo 140KM FIAT Grande Punto Emotion 2007 czarny crossover, 1.4 8V 77KM - był od 29.05.2007 do 03.03.2024 FIAT UNO 1993 45 MKII czerwona strzała - był Peugeot 206 Pop Art 2005 1.4 8V 75KM - żonkowóz - był
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#495166 Wysłany:
03 Sie 2011, 21:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
krowka napisał(a): Sprawa w bagażniku obadana. Oto fotka poglądowa skrzynki w bagażniku.
Wstawiasz pin z przewodem 1,5 mm2 na zasilanie do gniazdka, potem bezpiecznik 20A. Masę znajdziesz jakąś fabryczną jak zdejmiesz boczek. Ewentualnie podczepić się pod gruby, czarny przewód z wiązki tam idącej.
_________________ Fiat Bravo Emotion 1.9 MultiJet 120 KM, 17", dołożyłem: tempomat, ESP/ASR, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, przyciemniane szyby elektryczne z tyłu, MP3, czujniki cofania P/T Valeo, elektrycznie składane lusterka, podgrzewanie foteli przód.
Poszedł w świat: Fiat Grande Punto Sport 1.3 MultiJet 90 KM, 17", dołożyłem tempomat, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, czujniki cofania, podłokietnik, podgrzewanie foteli przód.
|
|
Góra |
|
 |
tomal |
#607843 Wysłany:
28 Sie 2012, 01:42; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Kuba
Silnik: 1.9 130KM mJTD
|
witam. w moim GP koło lampki w bagażniku są trzy wolne kostki. Do czego one są? Jest jeszcze jedna wolna po prawej stronie bagażnika pod tapicerką i też nie mam pojęcia po co ona tam jest? mógłby mi ktoś udzielić pomocy?:)
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#607891 Wysłany:
28 Sie 2012, 08:50; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Po lewej, koło lampki jest do gniazda zasilania. Po prawej jest od czujnika ciśnienia powietrza w kołach, tzn. od centralki - ma kolor czarny. druga, biała po prawej stronie jest od subwoofera.
|
|
Góra |
|
 |
tomal |
#608014 Wysłany:
28 Sie 2012, 14:05; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Kuba
Silnik: 1.9 130KM mJTD
|
http://zapodaj.net/6a2317be292e7.jpg.htmlmam coś takiego po lewej stronie. Do czego jest jeszcze ta żółta kostka? Czujniki parkowania? Jeszcze jedno pytanie: subwoofer tylko ten oryginalny fiatowski czy można samemu pod to podpiąć wzmacniacz i skrzynie?
|
|
Góra |
|
 |
plocki |
#608044 Wysłany:
28 Sie 2012, 15:47; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Silnik: 1.2 8V 65KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Active
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: PŁOCK Rejestracja: 20 Cze 2012, Posty: 264 Pomógł: 1
|
Czy bezpiecznik za gniazdo zapalniczki jest jeszcze o coś odpowiedzialny ? Zrobiłem rozgałęziacz zapalniczki z przodku z kabla i w razie gdyby wywalił mi bezpiecznik mogę spodziewac wywalenia mi w aucie jeszcze czegoś ? 
_________________ Moje czarne GRANDE PUNTO
|
|
Góra |
|
 |
Klimton |
#608045 Wysłany:
28 Sie 2012, 15:53; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Daniel
Samochód: Grande Punto 5d
Wersja: Dynamic
Miejscowość: Warszawa/Radzymin Rejestracja: 04 Cze 2012, Posty: 119
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#608047 Wysłany:
28 Sie 2012, 16:01; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
tomal napisał(a): http://zapodaj.net/6a2317be292e7.jpg.html mam coś takiego po lewej stronie. Do czego jest jeszcze ta żółta kostka? Czujniki parkowania? Jeszcze jedno pytanie: subwoofer tylko ten oryginalny fiatowski czy można samemu pod to podpiąć wzmacniacz i skrzynie? Obie kostki są do czujników cofania. Czarna i brązowa. Biała do gniazdka. Ale masz to w jednej części wiązki. Na innych częściach wiązki, jeśli nie było takiej opcji to brakuje przewodów w instalacji i trzeba je odnaleźć i właściwie podłączyć. To samo po prawej stronie, z czujnikiem ciśnienia w oponach i subwooferem.
|
|
Góra |
|
 |
piotrek252 |
#624105 Wysłany:
04 Lis 2012, 12:09; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Estiva
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Siemiatycze Rejestracja: 28 Cze 2009, Posty: 23
|
Trochę odgrzeję temat. Odebrałem wczoraj autko z salonu i dziś z rana poszedłem do garażu szukać czy przypadkiem nie ma kabla do podłączenia lampki w bagażniku. Znalazłem w pobliżu otworów na lampkę i zapalniczkę taki oto kabel. Do czego on jest? do zapalniczki czy lampki? 
Ostatnio edytowany przez piotrek252 04 Lis 2012, 12:32, edytowano w sumie 2 razy
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#624107 Wysłany:
04 Lis 2012, 12:14; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Gniazdo zasilania.
|
|
Góra |
|
 |
piotrek252 |
#624111 Wysłany:
04 Lis 2012, 12:33; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Szkoda. Liczyłem na podłączenie lampki.
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#624113 Wysłany:
04 Lis 2012, 12:34; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
To co ta bieda teraz, że lampek w bagażniku nie ma??
|
|
Góra |
|
 |
piotrek252 |
#624116 Wysłany:
04 Lis 2012, 12:51; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Nie ma. W II chociaż kostka była schowana za tapicerką.
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#624117 Wysłany:
04 Lis 2012, 12:54; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Księgowość robi auta, to nie ma się co dziwić.
|
|
Góra |
|
 |
piotrek252 |
#625403 Wysłany:
10 Lis 2012, 16:31; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Kupiłem orginalne gniazdo zapalniczki, ale niestety w kablu zasilającym nie ma prądu. Jeśli przyczyna nie znaduje się w skrzyneczce pod tapicerką w lewym rogu bagażnika to jeszcze jakie opcje trzeba by było sprawdzić?
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#625457 Wysłany:
10 Lis 2012, 22:06; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Sprawdź czy masz bezpiecznik 15A w skrzynce z tyłu w bagażniku, która schowana jest pod wykładziną po lewej stronie.
|
|
Góra |
|
 |
taki--jeden |
#625508 Wysłany:
11 Lis 2012, 11:49; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
|
Też chętnie zamontował bym gniazdo zapalniczki w bagażniku, ale pobieżnie przejrzałem komorę po lewej stronie pod wykładziną w bagażniku i znalazłem tylko takie coś:  [/URL] Czy ktoś może wie co to jest?
|
|
Góra |
|
 |
Sebooo |
#625562 Wysłany:
11 Lis 2012, 16:23; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Seba
Samochód: Abarth Punto Evo
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Sty 2010, Posty: 2559 Pomógł: 12
|
|
Góra |
|
 |
taki--jeden |
#625563 Wysłany:
11 Lis 2012, 16:25; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
|
mam hak, może to wiązka/centralka od niego? Może stamtąd uda się podciągnąć kabelki do zapalniczki?
|
|
Góra |
|
 |
Sebooo |
#625564 Wysłany:
11 Lis 2012, 16:27; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
taki--jeden |
#625565 Wysłany:
11 Lis 2012, 16:31; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
|
no to jeszcze ewentualnie może to być od czujników cofania, ale takowych w zderzaku nie mam. Jak można sprawdzić czy to to?
|
|
Góra |
|
 |
Sebooo |
#625567 Wysłany:
11 Lis 2012, 16:35; Temat postu: Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku... |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|