You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 26 Kwi 2025, 00:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #363600 Wysłany: 10 Maj 2010, 10:59; 
 Temat postu: Odpowietrznik -czy ktoś miał tą część w ręce?
Sympatyk kropek

Miejscowość: 3town
Jak w temacie.
Częśc ja bym nazwał "odpowietrznikiem nagrzewnicy" bo na logikę taką funkcję pełni -ale to fiat więc w eper występuje pod nazwą bodajże -"węże nagrzewnicy?"-czyli chyba jako komplet to się kupuje?

Pytanie-czy ktoś to miał w ręku-tą część zaznaczoną na foto, na czerwono-Jak to wygląda ?Czy to są dwie rurki niezależne jedna nad drugą z tym ze w gornej jest odpowietrznik?
Czy jakoś inaczej to wygląda?
I jak te rurki gumowe są na tym plastiku zatrzasnięte-to się da jakoś uszczelnić jakby tam ciekło?

Pytam bo cieknie mi cos tam na dole(tzn chyba ,na dole -bo mi sie płyn na dole tego plastiku zbiera)
I jak to tylko taki bajer fiata ze te rurki są ze sobą sklejone to dolną połącze jakąś zwykła rurką i tyle.
pzdr flat

Image

Post #367645 Wysłany: 23 Maj 2010, 21:35; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: S
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: DW
Panie Kolego, to co jest na zdjęciu to są dwie części: wykręcany zaworek (plastikowa śrubka) i cała nierozbieralna reszta.

Orientowałeś się ile nowe? ja nie mogłem tego dostać, więc skorzystałem z używki (30 pln). Allegro... ale nie aukcje z samym przedmiotem tylko trzeba dzwonić po gościach co mają silniki i inny szmelc z dawców.

Zobacz może ten płyn płynie od końcówek węży i osadza się na plastiku. Mocowania węży do plastików wydają się bardzo solidne. Nie powiem Ci czy to jest zgrzewane, czy zaciskane. Jak masz jakiś pomysł jak to rozebrać to możemy pokombinować, bo mam swoje stare i sam jestem ciekaw, czy to można rozebrać.... :)

Post #367661 Wysłany: 23 Maj 2010, 21:57; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Miejscowość: 3town
Nie to mi puszcza przy tym łaczeniu wąż-ten plastik (te niby dwie rurki z odpowietrznikiem)
Jak masz te swoje w ręku to może wiesz czy to są dwie niezależne rurki każda osobno tylko sklejone do kupy se sobą i zaworek na jednej z nich czy może są ze sobą połaczone w jakiś sposób?
Wystarczyłoby je wtedy zastąpić dwoma rurkami z miedzianki np i opaskami i tyle.
No chyba ze są połaczone ze sobą w jakiś sposób-tylko po co?
Ps nie wiem ile za nowkę (nie miałem czasu sprawdzić) ,a używka może przeciekać jak moja.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)