|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 22:42
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
capsu5 |
#367751 Wysłany:
24 Maj 2010, 12:55; Temat postu: lampka wtrysku, brak podświetlenia tarcz |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Tarnów Rejestracja: 08 Lut 2010, Posty: 9
|
Mam kilka problemów, od kilku dni ciągle świeci mi się lampka od wtrysku, nie znika wogóle, co może być zepsute?
A poza tym ciekawe doświadczenia z podświetleniem tarcz, co jakiś czas, oczywiście przy włączonych światłach, raz podświetlają mi się tarcze, raz nie, raz nie podświetla się tylko tarcza od paliwa itp. A lampka od świateł wogóle się nie załącza, a od kierunkowskazów działa normalnie. więc czasem nawet już nie wiem czy mam włączone te światła czy nie 
_________________ Fiat Punto I SX 1.1 55KM 3D 95r. Rosso Bright
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Crazydrake |
#367754 Wysłany:
24 Maj 2010, 13:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Active
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Połomia/Czudec/Rzeszów Rejestracja: 27 Cze 2009, Posty: 523 Pomógł: 12
|
Opisz lepiej czy zauważyłeś jakieś zmiany w pracy silnika bo od wielu usterek może się zapalić ta kontrolka,chociaż najprościej byłoby podjechać na kompa i byś wiedział dokładnie. A co do podświetlenie to moim zdaniem na kostkach czasem nie łączy przy liczniku. Wykręć zegary i zobacz czy są wszystkie kostki dociśnięte dobrze
_________________ Jest Nowy kijek Było Mój "landrynkowy":E kropas
|
|
Góra |
|
 |
capsu5 |
#367758 Wysłany:
24 Maj 2010, 13:38; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
są zmiany w pracy silnika, przy ruszaniu lub wrzucaniu kolejnych biegów dusi go, i trzeba go przegazować żeby "puściło" i zaczął jechać dalej, najczęściej to tylko przy 1 i 2 biegu, przy "duszeniu" słychać dziwne stuki w tłumiku,
wymieniłem świece i silniczek krokowy i dalej nic
trochę poszperałem na forum i dużo osób mówi że to wina sondy lambda
|
|
Góra |
|
 |
Crazydrake |
#367761 Wysłany:
24 Maj 2010, 13:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Active
Miejscowość: Połomia/Czudec/Rzeszów Rejestracja: 27 Cze 2009, Posty: 523 Pomógł: 12
|
Może być i sonda,ale... ja też mam uwaloną sondę i kontrolka mi się nie świeci. Możesz też sprawdzić samemu cewki czy czasem któraś nie umiera. Miernik uniwersalny z pomiarem rezystancji i sprawdzasz czy są odpowiednie wartości. 2min i wiesz. Ale tak czy inaczej i reszta pewnie potwierdzi podjedź na kompa i będziesz wiedzieć jakie błędy wyrzuca.
_________________ Jest Nowy kijek Było Mój "landrynkowy":E kropas
|
|
Góra |
|
 |
nickoo |
#367764 Wysłany:
24 Maj 2010, 14:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Miejscowość: Żęszuf Rejestracja: 23 Paź 2007, Posty: 7422 Pomógł: 164
|
|
Góra |
|
 |
bbolss |
#367801 Wysłany:
24 Maj 2010, 16:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
|
Góra |
|
 |
capsu5 |
#367808 Wysłany:
27 Maj 2010, 14:43; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
obroty też skaczą, zwłaszcza jak dopiero co zapalę auto, a potem to tak nierównomiernie, dzięki za info, sprawdzę to [ Dodano: 27 Maj 2010 13:43 ]byłem u mechanika, po podpięciu pod komputer wykazało że walnięty jest czujnik temperatury cieczy, dziś wymieniam i zobaczymy czy to coś da - z fachowcami sie nie dyskutuje  a ze "znikającymi" tarczami nic nie wiadomo, akurat przy nim świeciły 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|