|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 12:14
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
maciej85 |
#398215 Wysłany:
23 Wrz 2010, 08:46; Temat postu: Stukanie w sub Bassowym |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Maciej
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Syreny Gród Rejestracja: 01 Cze 2007, Posty: 1038
|
Witam. Problem mój polega na tym że podczas słuchania muzyki z płyty CD lub MP3 po przełączeniu w radiu na radioFM to słyszę dziwne walenie na głośniku basowym takie bum bum bum....
Dzieje się to też jak słucham cicho radia i od czasu do czasu jest te bum...
Nie mogę dojść co jest przyczyną, może będziecie mieli jakieś pomysły
konfiguracja sprzętu - radio Pionka, wzmacniacz Magnata, sub JBL
wszystko połączone grubymi kablami
_________________ było moje ukochane Punto II kolor - Czerwony Tiziano 199 album_personal.php?user_id=831
jest VW Passat B5
|
|
Góra |
|
 |
|
|
posti |
#398235 Wysłany:
23 Wrz 2010, 10:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 28 Lut 2009, Posty: 639
|
to napewno beda zaklucenia ale najwiekszym problem jest to skad one sie biora. bo zakladam ze sprzed jest w miare nowy i ni ejest uszkodzony.
Powodem moze byc Cd radio xenony i wiele innych, ja u siebie nie mam problemow, ale kolega mial cos podobnego i kupil na kabel bodajze + takie jakis antyzaklucacz i teraz wszystko smigaa. nie wiem jak sie fachowo nazywa ani ile kosztuje. Wiem ze jakis filtr na kabel +
[ Dodano: 23 Wrz 2010 09:58 ] mozesz jeszcze sprawdzic kable RCA czy koncowki nie sa luzne po obu stronach albo czy kable nie sa nigdzie przycisniete,
[ Dodano: 23 Wrz 2010 09:59 ] jak moge podaj model magnata bo on ma czesto dolegliwosci z filtrami i pozniej przepuszcza do glosnika ( tak mialem w starym magnacie ) ale to byly szumy
_________________ "Prędkość nie zabija, ale nagłe zatrzymanie z dużej prędkości moze spowodować śmierć" J. Cralson
Moje obecne Punto - topic24359.html
|
|
Góra |
|
 |
maciej85 |
#398238 Wysłany:
23 Wrz 2010, 11:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Jadę dziś do tapicera to sobie kabelki posprawdzam... no i zapisze sobie model magnata (nie jest to wysoka półka ani najnowszy)
też słyszałem o tym filtrze ale podobno in nic nie daje... to tylko ploty 
_________________ było moje ukochane Punto II kolor - Czerwony Tiziano 199 album_personal.php?user_id=831
jest VW Passat B5
|
|
Góra |
|
 |
rafal-pl |
#398276 Wysłany:
23 Wrz 2010, 14:11; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Rafał
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Wersja: Active
Miejscowość: W-wa Rejestracja: 02 Lis 2009, Posty: 1180 Pomógł: 9
|
|
Góra |
|
 |
maciej85 |
#399415 Wysłany:
27 Wrz 2010, 16:08; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
po mozolnym i dokładnym sprawdzeniu doszukałem się ze kable z tyłu radia sa cieple i się rozszerzają pod wpływem temp. od radia no powojuje to przepięcie i stukanie w głośniku... kolejny wydatek 200zl na okablowanie auta
jest VW Passat B5
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|