Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Migacze i Kierunki do Punto mk1 :) Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
smogs
Puntoświr

Imię: Piotr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 587
Tematy: 32

Post #37331 Wysłany: 06 Sie 2007 23:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam,właśnie zastanawiam sie nad kupnem migaczów i kieronków do mojego punta...nie stety mam pomarańczowe a chce założyć białe np takie jak te:

http://www.moto.allegro.pl/item219384125_migacz_kierunkowskaz_fiat_punto_biale_kpl.html

i te:

http://www.moto.allegro.pl/item223447445_kierunkowskaz_bok_clear_fiat_punto_1993_1999.html

Nie wiem po prostu czy są tego warte.Z góry pozdrawiam Laughing

P.S Zapewne nie raz był ten temat poruszany, jeśli tak to przepraszam Wink

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
tbeza
Puntoświr

Imię: tomek
Dni na forum: 588
Tematy: 7

Post #37343 Wysłany: 07 Sie 2007 07:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

heh... dokladnie wczoraj tez ogladalem te aukcje...
warte czy nie warte hm... w tej cenie nic innego sie nie dostanie...
ja tylko nie moge sie zdecydowac czy te male boczne maja byc "clear" czy zwykle biale...
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Patryk80
Puntoświr

Dni na forum: 600

Post #37367 Wysłany: 07 Sie 2007 09:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja mam te boczne clary z Allegro i elagancko pasuja . Ladnie wykonane i szczelne Wink . Przednie zamowilem sobie z DEPO jak jeszcze pracowalem w sklepie ... i wyrwalem z nich ta pomaranczowa wkaldke zeby byly idealnie biale . Za kolor kireunkowskaza odpowiada srebrna zarowka Osram Diadem .(taka ja ta http://moto.allegro.pl/item221926648_osram_diadem_do_kierunkowskazow_super_cena_.html )

Puntoświr

Post #37433 Wysłany: 07 Sie 2007 16:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no własnie a czy do tych bocznych to daja zarówki?? bo jesli nie to jakie trzeba tak to bedzie kupic?

Puntoświr

Post #37444 Wysłany: 07 Sie 2007 17:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja nie dostalem zarowek ale mialem w sklepie takie same tylko pomaranczowe (5W)

Puntoświr

Post #37540 Wysłany: 08 Sie 2007 02:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a co sądzicie o czymś takim?? Mr. Green Rolling Eyes

Image

Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 669
Tematy: 17

Post #37829 Wysłany: 09 Sie 2007 09:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jak dla mnie te przednie kierunki biale jezeli chodzi o ten pierwszy post i ta aukcje sa takiej nieciekawej jakosci.Mialem zamiar sobie kupic takie ale jak blizej je obejzalem to mi sie nie spodobaly szczegolnie jakosc wykonania dlatego postanowilem cos poszukac z uzywanych oryginalnych w dobrym stanie oczywiscie.

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Dariusx007
Forumowicz

Imię: Dariusz Piotr
Dni na forum: 430
Tematy: 0

Post #60590 Wysłany: 04 Lis 2007 22:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam zamiar wymienic na podobne, tylko mam jedno pytanie: W jaki sposob WYRWAC pomarańczowy środek, bo wyglada to co najmniej nieciekawie.

STOP!! Wariatom Drogowym
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kox
Puntoświr

Dni na forum: 511
Tematy: 9

Post #60615 Wysłany: 05 Lis 2007 00:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

z czego pomarańczowy środek??

adi.degora
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 588
Tematy: 15

Post #60618 Wysłany: 05 Lis 2007 00:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Patryk80 napisał:
wyrwalem z nich ta pomaranczowa wkaldke zeby byly idealnie biale .

O to chodzi chyba Wink

..:: Cicho(?)ciemniak E60 ::..

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
Dariusx007
Forumowicz

Imię: Dariusz Piotr
Dni na forum: 430
Tematy: 0

Post #60845 Wysłany: 05 Lis 2007 20:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dokladnie, chodzi o te pomaranczowa wkladke.
Niechce zdewastowac calego migacza a nie chcialbym tez zeby jakis pomaranczowy odlamek zostal w srodku.Czekam ma rade

STOP!! Wariatom Drogowym
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Patryk80
Puntoświr

Post #61016 Wysłany: 06 Lis 2007 10:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

juz tlumacze Wink od strony zarowki jak zajrzysz do kierunkowskaza widzac taka pomaranczowa wkladke . To ona odpowiada za kolor kierunkowskaza . Sa dwa sposoby zeby sie jej pozbyc :
Pierwszy to przez otwor zarowki rozwiercic a nastepnie kawalek po kaweczku wyrwac ze srodka wspomniana wkladke .
Drugi sposob : od gory kierunkowskaza wypalamy lutownica lub innym sposobem dziure (nawiercamy otwory i wylamujemy otwor) . Nastpenie niszczymy wkladke i ja po kawalku wyciagamy . Dostep od gory jest latwiejszy . Po skonczonej zabawie dziure zaklejamy kawalkem plastiku ktory nam pozostal .
Image

Po tym zabiegu ja zamontowalem zarowki OSRAM DIADEM
Image

i mozna sie cieszyc naprawde bialym kierunkowskazem pieknie swiecacym na pomaranczowo .
Efekt :
ImageImage
i o czyms takim mozna zapomniec .
ImageImage

Monkey Mod

Post #62292 Wysłany: 09 Lis 2007 21:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mi tam az tak bardzo nie przeszkadza ta pomaranczowa wkladka dlatego nie ruszam jej Smile no ale przyznam ze efekt calkiem fajny Smile

[ Dodano: 09 Lis 2007 21:11 ]
Patryk80 trzeba bylo kupic zwykle zarowki Very Happy a osram se sam i taniej wyjdzie Very Happy

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
zitam
Forumowicz

Dni na forum: 458
Tematy: 1

Post #62456 Wysłany: 10 Lis 2007 12:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może dla niektórych banalne pytanie... ale jak najszybciej wyjąć przednie pomarańczowe kierunki, żeby podmienić je na białe? Ja z lewej strony (patrząc od strony maski - z prawej - tam, gdzie jest akumulator) nie mam prawie dojścia do lapmy - nie ma gdzie łapy wsadzić. Czy trzeba jakoś od nadkola robierać, czy próbować od strony silnika? Pomóżcie proszę, bo to pewnie banalne, a ja nie mam żadnej książki, żeby sprawdzić, jka to jest zamontowane.

Z góry najmocniej dziękuję
Thomas
Monkey Mod

Post #62475 Wysłany: 10 Lis 2007 14:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tam jest sprezynka taka i dojscie jest dobre wystarczy odchaczyc ta sprezynke i wyciagasz... zaden proiblem a i dojscie dobre

Image

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat